Neito vanhassa linnassa
Kuuntele ilmaiseksi:
Nextory
30 päivää ilmaiseksi
Storytel
30 päivää ilmaiseksi
BookBeat
30 päivää ilmaiseksi

Neito vanhassa linnassa

Jane Austenin (1775-1817) ”Neito vanhassa linnassa” (eng. Northanger Abbey) ilmestyi postuumisti Austenin kuoleman jälkeen vuonna 1817. Kirja julkaistiin suomeksi vuonna 1953. Austenin kirjat ovat olleet hyvin rakastettuja, minkä lisäksi ne uudistivat englantilaista romaanikirjallisuutta. ”Neito vanhassa linnassa” on romanttinen rakkausromaani päähenkilönään Catherine Morland, joka kutsutaan vierailulle salaperäiseen Northanger Abbey -nimiseen linnaan.

Kirjan juonesta

”Neito vanhassa linnassa” -äänikirjan päähenkilönä on 17-vuotias neitokainen Catherine Morland, joka matkustaa perheystäviensä rouva ja herra Allenin kanssa Bathiin, lounaisenglantilaiseen kylpyläkaupunkiin. Neito on aluksi huolissaan siitä, ettei hän tunne ketään ikäistään koko kaupungista. Ei mene kuitenkaan aikaakaan, kun hän tutustuu viehättävään nuorukaiseen Henry Tilneyhin ja hänen sisareensa Eleanor Tilneyhin.

Catherine tutustuu myös Isabella Thorpeen, joka yrittää saada Catherinea ihastumaan veljeensä Jamesiin. Romantiikkaa ja flirttailua nähdään kirjan nuorten välillä ja kysymykseksi jää, löytääkö Catherine itselleen rakkauden? Jännitystä on luvassa, kun Tilneyn sisarusten isä kenraali Tilney kutsuu Catherinen vierailulle suvun Northanger Abbey -linnaan. Mielikuvitusrikas Catherine alkaa kuvitella, että linnan seinien sisällä tapahtuu jotakin kammottavaa.

Jane Austenin kirjat kestävät aikaa

Vaikka ”Neito vanhassa linnassa” julkaistiin vasta Jane Austenin kuoleman jälkeen, se oli itse asiassa ensimmäinen kirja, jonka hän kirjoitti julkaisukuntoon. Austenin kirjailijanura lähti käyntiin varsin takkuisasti, sillä hän ei tahtonut saada kirjojaan julkaistuksi. Jo 1790-luvulla kirjoitetut teokset julkaistiin vasta 1810-luvulla. Ne kuitenkin otettiin ilmestyttyään heti innolla vastaan – sekä lukijoiden että kriitikoiden keskuudessa.

Kriitikot kehuivat romaaneja muun muassa niiden viihdyttävyydestä ja realismista. Austen ei itse valitettavasti päässyt loistamaan menestyksessä, sillä hän julkaisi kaikki teoksensa nimettöminä. Austen sairasteli pitkään ennen kuin menehtyi tuntemattomaan sairauteen vuonna 1817. Hänen teoksensa ovat innoittaneet monia kirjailijoita, ja ne ovat myös nykylukijoiden mieleen. Austenin käsittelemät teemat, kuten rakkaus, eivät mene koskaan pois muodista.

Kuuntele ”Neito vanhassa linnassa” -äänikirjaa ilmaiseksi

Jane Austenin klassikkoteos ”Neito vanhassa linnassa” vie kuulijansa ihanalle aikamatkalle 1800-luvun Englantiin. Jos haluat hetken tauon arjesta, äänikirjan parissa voit uppoutua romantiikan ja jännityksen täyttämään maailmaan. ”Neito vanhassa linnassa” -äänikirjan kuuntelu onnistuu täysin ilmaiseksi. Tarjoamme nyt uusille asiakkaillemme mahdollisuuden kuunnella äänikirja maksutta. Se onnistuu Suomessa saatavilla olevilla äänikirjojen kuunteluun tarkoitetuilla sovelluksilla helposti.