Näkymätön lapsi ja muita kertomuksia
Kuuntele ilmaiseksi:
Nextory
30 päivää ilmaiseksi
Storytel
30 päivää ilmaiseksi
BookBeat
30 päivää ilmaiseksi

Näkymätön lapsi ja muita kertomuksia

"Näkymätön lapsi ja muita kertomuksia" on Tove Janssonin kuudes muumikirja, joka julkaistiin vuonna 1962. Aikaisemmista muumikirjoista poiketen se ei ole romaani, vaan novellikokoelma, joka esittää kuulijalleen kertomuksia muumien maailmasta. Kirjassa tavataan vanhoja tuttuja sekä uusia tuttavuuksia. Kuuntele äänikirja ja uppoudu kertomusten maailmaan!

Kuuntele ilmaiseksi:
Nextory - 30 päivää ilmaiseksi
Storytel - 30 päivää ilmaiseksi
BookBeat - 30 päivää ilmaiseksi

Yhdeksän tarinaa

"Näkymätön lapsi ja muita kertomuksia" esittelee kuulijalleen yhdeksän kertomusta Muumilaaksosta ja siellä asustavista olennoista. Kirjassa tavataan tuttuja, mutta myös hieman tuntemattomampia hahmoja. Ensimmäisessä kertomuksessa kuulemme Nuuskamuikkusen kohtaamisesta pienen nimettömän olennon kanssa. Tapaamme myös Muumipeikon, joka löytää maailman viimeisen lohikäärmeen, sekä Nipsun, joka murheellisena kuuntelee opettavaista tarinaa.

Ennestään tuntemattomampia hahmoja kirjassa ovat Ninni, tätinsä ilkeyden seurauksena näkymättömäksi muuttunut lapsi, josta yritetään jälleen tehdä näkyvä. Kirjassa tavataan lisäksi hattivatteja, pienen valehteleva homssu ja kuullaan myös Vilijonkasta, joka pelkää hirmumyrskyjä. Novellikokoelma "Näkymätön lapsi ja muita kertomuksia" ihastuttaa yhtälailla kuin aikaisemmat täyspitkät kirjat muumien seikkailuista.

Muumeja aikuisille

Tove Jansson oli suomalainen taiteilija, joka syntyi vuonna 1914. Hän oli aina ollut tuottelias artisti ja julkaisi ensimmäiset muumitarinansa jo 1940-luvulla. Kirjoittamisen lisäksi Jansson kuvitti muumikertomuksiaan ja piirsi muumiaiheisia sarjakuvia. Tove tunnetaan myös taidemaalarina, ja hän kirjoitti paljon muutakin mielenkiintoista kirjallisuutta.

"Näkymätön lapsi" -kirja on monitasoista luettavaa. Siitä löytyy lapsille kaikki sadun elementit, mutta erityisesti kirja on miellyttänyt aikuisia lukijoita. Pinnan alla teos käsittelee vakavampia aiheita, kuten mielenterveysongelmia ja erilaisuutta – teemoja, jotka koskettavat aikuisia. Pitkistä muumikirjoista poiketen tarinoiden keskiössä ovat yksilöt, heidän kohtaamansa kriisi ja sen voittaminen.

Kuuntele "Näkymätön lapsi ja muita kertomuksia" ilmaiseksi

Äänikirja on mitä mukavin tapa kokea kirja. Voit puuhastella jotain muuta – siivota, laittaa ruokaa, lenkkeillä – samalla kun kuuntelet "Näkymätön lapsi ja muita kertomuksia" -kirjan oivaltavia tarinoita Laila Järvisen kääntämänä. Äänikirjoihin tutustuminen kannattaa myös siksi, että monet sovellukset tarjoavat ilmaisen kokeilujakson ilman sitoumuksia.