Myrskyvaroitus
Kuuntele ilmaiseksi:
Nextory
30 päivää ilmaiseksi
Storytel
30 päivää ilmaiseksi
BookBeat
30 päivää ilmaiseksi

Myrskyvaroitus

”Myrskyvaroitus” on osa huippusuosittua ruotsalaista dekkarisarjaa, jonka on kirjoittanut kirjailija Maria Adolfsson. Vuonna 2019 julkaistu ”Myrskyvaroitus”-kirja on sarjan ensimmäisen osan itsenäinen jatko-osa. ”Myrskyvaroitus” vie kuuntelijan ensimmäisestä kirjasta tutun komisarion mukana rikostutkimukselle Noorön saarelle, jossa tapahtuu murha ja vaarallisia tilanteita myrskyisissä puitteissa. Doggerland-sarja, johon ”Myrskyvaroituskin” kuuluu, on jo suuren suosion saavuttanut dekkarisarja, joka sijoittuu kuvitteelliseen idylliseen saarivaltioon merelle jonnekin Skandinavian ja Ison-Britannian välimaastoon. Murhamysteerin lisäksi sarjassa päästään tutustumaan myös päähenkilönä toimivan murhatutkijan henkilökohtaisiin ja samaistuttaviin ongelmiin.

Kuuntele ilmaiseksi:
BookBeat - 45 päivää ilmaiseksi
Nextory - 35 päivää ilmaiseksi
Storytel - 40 päivää ilmaiseksi

Tarina

Koko dekkarisarjan ajan päähenkilönä toimii Komisario Karen, joten kuuntelijat pääsevät tutustumaan häneen hyvin. ”Myrskyvaroitus”-kirjassa Karen on kutsunut perheensä luokseen jouluksi, mutta hänen kärsivällisyytensä perhejouluun alkaa mennä alta aikayksikön. Sitten Karenin puhelin soi – eläkkeellä oleva opettaja on murhattu. Karen jättää helpottuneena hermostuttavan perhejoulun ja suuntaa tutkimaan murhaa Noorön saarella – tietämättä, että saari on jäämässä myrskyn kouriin. Myrskyvaroitus annetaan hetkenä minä hyvänsä. Pian kuitenkin tapahtuu toinenkin murha ja alkaa vaikuttaa siltä, että Karenin omilla sukulaisilla saattaa olla tekemistä asian kanssa.

Murhien lisäksi myös Karenin oma ystävä joutuu hengenvaaraan, jolloin Karenin yksityiselämä ja työ alkavat sekoittua vaarallisesti entistä enemmän toisiinsa. Loppuratkaisua ja yllättäviä juonenkäänteitä emme kuitenkaan sinulle paljasta vaan saat kuunnella ne itse. Joulunaika myrskyisällä saarella keskellä merta murhaajan riehuessa vapaana takaa tiiviin tunnelman ja kirja onkin jännittävä pohjoismainen dekkari kaikille murhamysteerien ja dekkareiden kuuntelijoille. ”Myrskyvaroitus”-kirjan kuuntelemisen voi lisäksi aloittaa vaikka dekkarisarjan ensimmäinen osa olisikin jäänyt lukematta – itsenäisen jatko-osan tapahtumiin pääsee hyvin mukaan siitä huolimatta.

Kritiikki

”Myrskyvaroitus”-kirjan kirjoittaja Maria Adolfsson on ruotsalainen kirjailija ja viestinnän ammattilainen. Hänen ensimmäinen rikosromaaninsa oli ”Harha-askel”, jolle ”Myrskyvaroitus” on itsenäinen jatko-osa. Molemmissa kirjoissa rikoksia ratkoo elämänsä solmuun saanut komisario Karen Eiken Hornby, joka kamppailee rikoksien lisäksi omien vaikeuksiensa kanssa. Päähahmon yksityiselämä ei siis ole kirjasarjassa mitään ruusuilla tanssimista. Dekkarisarjaa onkin kehuttu erityisestä komisariona toimivasta päähenkilöstä, jonka inhimillisiin virheisiin ja ongelmiin kenen tahansa on helppo samaistua. Monen mielestä juuri komisario Karen Eiken Hornby onkin koko dekkarisarjan sielu.

Supersuosittua Doggerland-kirjasarjaa on kehuttu päähenkilön lisäksi myös sen hyvin onnistuneesta tunnelmasta. Piskuinen kalastajakylä saarivaltiossa keskellä merta on mielenkiintoinen ja hieman erikoisempi tapahtumapaikka dekkarin tapahtumille ja monen mielestä se on jopa täydellinen miljöö tämän kaltaiselle jännitysnäytelmälle. Suolaisen meri-ilman ja kirpeä pakkasen voi melkein tuntea ja snapsilaulut kuulla ”Myrskyvaroitus”-äänikirjaa kuunnellessa. Kirjassa on pohjoismaisille dekkareille tyypillisiä piirteitä, mutta tapahtumapaikan omaperäisessä kulttuurissa on lisäksi myös brittiläisen kyläidyllin vaikutteita. ”Myrskyvaroitus”-kirjan tapahtumat sijoittuvat joulun ympärille, joka on myös monen äänikirjan kuuntelijan mielestä jännittävä lisä muutenkin mielenkiintoiseen tapahtumaympäristöön.

Kuuntele ”Myrskyvaroitusta” ilmaiseksi 40 päivän ajan

Uudet käyttäjät voivat kokeilla kirjaa ilmaiseksi Suomessa saatavilla olevien äänikirjasovellusten kautta. Äänikirjat ovat vaivaton ja mukava tapa kokea kirja muun tekemisen ohella. Äänikirjoja voi kuunnella kuulokkeilla esimerkiksi siivotessa tai lenkkeillessä. Kirjat kulkevat sovelluksessa myös kätevästi puhelimen mukana eikä painavia kirjoja tarvitse kantaa mukanaan. Useat Suomessa saatavilla olevat äänikirjapalvelut ovat ottaneet valikoimiinsa Maria Adolfssonin suositun sarjan toisen osan. Mikäli et vielä ole tutustunut äänikirjoihin, kuuntelua on mahdollista kokeilla uuden käyttäjän etuna ilmaiseksi monissa eri sovelluksissa jopa päivän ajan.