Musta tulee isona valkoinen
Kuuntele ilmaiseksi:
Nextory
30 päivää ilmaiseksi
Storytel
30 päivää ilmaiseksi
BookBeat
30 päivää ilmaiseksi

Musta tulee isona valkoinen

Musta tulee isona valkoinen -kirjan on kirjoittanut Jani Toivola ja julkaissut Otava äänikirjana vuonna 2020.

Kuuntele ilmaiseksi:
Nextory - 30 päivää ilmaiseksi
Storytel - 30 päivää ilmaiseksi
BookBeat - 30 päivää ilmaiseksi

Teoksessaan Jani Toivola käsittelee oman elämäntarinansa kautta identiteettiin, ihmisen oikeuksiin ja yhteiskuntaan liittyviä kysymyksiä. Jani Toivola on Suomessa hyvin tunnettu yhteiskunnallinen vaikuttaja, kirjailija ja näyttelijä. Hän on työskennellyt myös Idols-tuomarina. Jani on myös Suomen ensimmäinen tummaihoinen kansanedustaja sekä pienen tyttären onnellinen isä.

Sisältö

Musta tulee isona valkoinen -kirjan punaisena lankana toimii Jani Toivolan matka isänsä synnyinseudulle pieneen Webujen kylään Keniaan. Jani Toivolan yllättäen löytänyt saksalainen veli johdatti hänet takaisin isänsä juurille. Tämän ansiosta hän myös kohtasi ensimmäistä kertaa isänsä puoleisen Mapesan suvun.

Omaelämäkerrallisessa Musta tulee isona valkoinen -teoksessa puhutaan uskalluksesta nähdä itsensä ilman pelkoa tai häpeää sekä halusta rikkoa puhumattomuuden muuri. Jani Toivola käsittelee elämäntarinansa kautta ajankohtaisia kysymyksiä liittyen ihmisten oikeuksiin ja identiteettiin. Kuka saa olla isä tai äiti? Kuka saa sanoa olevansa suomalainen?

Kritiikki

Musta tulee isona valkoinen -kirja on saanut runsaasti huomiota Suomessa – myös tunnettuissa suurissa medioissa. Kirja on saanut hyviä arvosteluja, ja sitä on kuvailtu muun muassa jopa kirjaksi, joka on muuttanut monen elämän. Teosta on myös kuvailtu kirjaksi, jota kannattaa lukea, kun jokin tilanne pelottaa.

Jani Toivolan teos on tarina pelosta ja siitä selviytymisestä. Tarinaa on kuvailtu lukijoiden osalta rohkeaksi, vetovoimaiseksi ja silmiä avaavaksi. Lisäksi teosta on kuvailtu helppolukuiseksi, taitavasti kirjoitetuksi ja selkeäksi kirjaksi. Tarinasta on sanottu myös välittyvän sitä samaa kaunista inhimillisyyttä, jota kirjailijasta itsestäänkin huokuu.

Kuuntele Musta tulee isona valkoinen -kirjaa ilmaiseksi

Uudet käyttäjät voivat nyt kokeilla Musta tulee isona valkoinen -kirjaa ilmaiseksi Suomessa saatavilla olevien äänikirjapalveluiden kautta. Kirja on julkaistu äänikirjana huhtikuussa 2020, mutta kirjana jo muutama vuosi aiemmin. Kirjailija Jani Toivola toimii itse lukijana kirjansa äänikirjaversiossa. Äänikirjan kesto on 9 tuntia ja 7 minuuttia.