Minun tarinani
Kuuntele ilmaiseksi:
Nextory
30 päivää ilmaiseksi
Storytel
30 päivää ilmaiseksi
BookBeat
30 päivää ilmaiseksi

Minun tarinani

”Minun tarinani” on yhden aikamme vaikutusvaltaisimman naisen, Michelle Obaman, kiehtova elämänkerta. Kirja koskettaa ja antaa pohdiskelevan katsauksen hänen henkilökohtaiseen elämäänsä ja uraansa, matkasta Chicagon eteläosissa vietetystä lapsuudesta päätyen Valkoiseen taloon presidentin rinnalle. Marraskuussa 2018 julkaistut muistelmat kuvaavat lämminhenkisesti Yhdysvaltojen ensimmäisen naisen kohtaamia haasteita niin omalla urallaan kuin myös Yhdysvaltain ensimmäisenä afroamerikkalaisena presidentin puolisona. Omat haasteensa ovat tuoneet myös tasapainoilu äitiyden, perhe-elämän ja työn asettamien moninaisten vaatimusten välillä.

Kuuntele ilmaiseksi:
BookBeat - 45 päivää ilmaiseksi
Nextory - 35 päivää ilmaiseksi
Storytel - 40 päivää ilmaiseksi

Ponnistus köyhistä lähtökuopista

Michelle Obama kertoo kirjassaan runsaasti taustastaan ja elämästään afroamerikkalaisena naisena Yhdysvalloissa aikana, jolloin mustien ihmisoikeusliike nosti voimaansa Martin Luther Kingin johdolla. ”Minun tarinani” on kuitenkin ensisijaisesti kirja perheestä siihen kuuluvine iloineen ja suruineen. Michelle kuvaa perhesuhteitaan lämmöllä niin lapsuuden perheessään kuin miehensä ja tyttäriensä kanssa. On mukaansa tempaavaa seurata suuren suvun ympäröimän pikkutytön kasvua ahkeraksi yliopisto-opiskelijaksi ja tasa-arvoa, erityisesti tyttöjen mahdollisuuksia niin liike-elämässä kuin politiikassa ajavaksi lakimieheksi ja poliittiseksi vaikuttajaksi.

Michelle otti esimerkkiä vanhempiensa tiukasta työmoraalista ja vaatimattomasta elämäntavasta. He mieluummin mahdollistivat lapsilleen hyvän koulutuksen kuin kartuttivat perheen maallista omaisuutta pitäen lastensa koulutusta keinona antaa näille parempi tulevaisuus. Kirja myös kuvaa kaunistelematta niitä vaikeuksia, joita tunnollinen Michelle kohtasi Princetonissa ja Harvardissa opiskellessaan, ei vain mustien vähemmistön edustajana vaan myös naisten. Ehkä tästä johtuen hänen sydäntään lähellä tuntuvat olevan erilaiset terveellistä elämää, koulutusta ja tyttöjen oikeuksia puoltavat hankkeet.

Rehellinen ja kaunistelematon kuvaus – todellinen elämänkerta

Sensaationälkään tai mehevien paljastusten toivossa kirjaa on turha hankkia, sillä juoruja ja pahansuopaa kritiikkiä poliitikkoja kohtaan siitä ei löydä. Kirjan painopisteessä ovat Michellen elämä, hänen omat, itselleen asettamat tavoitteensa ja saavutuksensa. Vaikka Michelle jätti unelmiensa työpaikan tukeakseen Barackin presidentinkampanjaa ja edustaakseen maata tämän rinnalla, hän ei unohtanut omia tavoitteitaan tai jättäytynyt miehensä poliittiseen varjoon. Kuten Helsingin Sanomatkin huomauttivat: "Kirja on todella elämäkerta: se kulkee ajassa ja muistoissa eteenpäin ja elämä maistuu sen joka sivulla."

Rohkeuttakaan Michelleltä ei puutu, sillä miehensä presidenttikampanjan ja sitä seuraavien Valkoisessa talossa vietettyjen vuosien aikana hän koki miehensä kanssa jatkuvaa kritiikkiä ja vihapuhetta, mutta kumpikaan ei antanut sen lannistaa. ”Minun tarinani” on yksi myydyimmistä kirjoista. Se kuvaa rehellisesti ja ilman kaunisteluja Michellen elämää mustana naisena alkaen Etelä-Chicagosta aina Valkoiseen taloon saakka. Ja kuten Etelä-Saimaa-lehti lisää: "Yhteiskunnallisen ja yksityisen, faktan ja tunteen yhteen punominen, tai paremminkin niiden jo olevan yhteenkuuluvuuden osoittaminen on kirjan syvällisintä antia."

Kuuntele ”Minun tarinani” maksutta 14 päivän ajan

Tarjous uusille käyttäjille! Uudet käyttäjät pääsevät nyt maksutta kuuntelemaan ikonisen Michelle Obaman kirjoittamat kiehtovat muistelmat, ”Minun tarinani”. Luo käyttäjätili, lataa app ja kuuntele valitsemaasi kirjaa vaivattomasti milloin ja missä vain kännykällä tai tabletilla. Elämänkerrassaan Michelle Obama kuvailee rehellisesti ja älykkäästi elämänsä vaiheita, siihen osuneita voittoja ja pettymyksiä. Hän kertoo tarinansa omilla sanoillaan ja omalla tavallaan, raottaen myös suhdettaan puolisoonsa Barack Obamaan juuri sopivasti, saaden kuulijan ihastumaan ja samaistumaan henkilöhahmoihin.