Minna Kauppi - Suunta/vaisto
Kuuntele ilmaiseksi:
Nextory
30 päivää ilmaiseksi
Storytel
30 päivää ilmaiseksi
BookBeat
30 päivää ilmaiseksi

Minna Kauppi - Suunta/vaisto

Minna Kauppi on Suomen kaikkien aikojen paras suunnistaja ja suunnistuksen yhdeksänkertainen maailmanmestari. Huhtikuussa 2020 ilmestynyt Minna Kauppi - Suunta/vaisto on suunnistajan omaelämäkerta, jonka on kirjoittanut Ari Väntänen ja julkaissut Like Kustannus.

Kuuntele ilmaiseksi:
Nextory - 30 päivää ilmaiseksi
Storytel - 30 päivää ilmaiseksi
BookBeat - 30 päivää ilmaiseksi

Minna Kauppi avaa elämäkerrassaan niin uransa vaiheita kuin yksityiselämäänsäkin. Minna Kauppi on paitsi urheilija, myös optimisti ja sinnikäs tahtonainen, joka tulee ilmi myös hänen omaelämäkerrastaan. Kirjan kirjoittaja Ari Väntänen on suomalainen toimittaja, kirjailija, kääntäjä ja muusikko. Hän on kirjoittanut myös muun muassa lehtijulkaisuja sekä Hanoi Rocks- että Apulanta-yhtyeistä kertovat kirjat.

Sisältö

Minna Kauppi - Suunta/vaisto kuvaa niin Kaupin menestyksekästä uraa kuin hänen yksityiselämänsäkin haasteita. Minna Kauppa on pitänyt yksityiselämänsä rankat asiat tähän saakka poissa julkisuudesta, mutta elämäkerta paljastaa avoimesti myös urheilijan yksityiselämän varjopuolet. Kirja avaa niin Minnan äidin varhaista kuolemaa, hänen omaa kroonista sairauttaan sekä eroon päättynyttä suhdetta masennuksen ja alkoholismin kanssa kamppailleen urheilijapuolison kanssa.

Vaikka Minna Kauppi - Suunta/vaisto -kirja keskittyy ennen kaikkea suunnistukseen ja siihen liittyviin teemoihin. Kirjassa avataan suunnistusteemaa niin, että lajista tietämättömätkin pääsevät siitä jyvälle. Kirja on kuitenkin myös rehellinen teos kipeistäkin aiheista. Teos kuvaa myös hyvin Minnaa niin persoonanakin kuin suunnistajanakin – Minnan on kuvailtu olevan itsenäinen luonnonlapsi ja epätavallinen suunnistaja.

Kirjan saama vastaanotto

Monesta lukijasta tuntuu käsittämättömältä, että Minna Kauppi on pystynyt kaikkien vastoinkäymistensä keskellä suunnistamaan peräti yhdeksän kertaa maailmanmestariksi. Urheilijan julkisuudesta pois pysytelleet yksityiselämän asiat avautuvatkin kirjassa avoimesti ja moni voikin samaistua Minnan elämän varjoihin. Kirjaa on sanottu lukijoiden taholta sekä lämpimäksi että kaunistelemattomaksi kuvaukseksi tunnetun ja sinnikkään urheilijan elämästä.

Minna Kaupista kertova kirja on otettu vastaan hyvin niin suunnistuksen ystävien kuin siitä tietämättömienkin puolesta. Kirja nimittäin avaa myös suunnistusta lajina sellaisille, kenelle se ei ole vielä kovin tuttu laji. Suunta/vaisto on saanut myös runsaasti huomiota suomalaisessa mediassa ja se myös nousi julkaisukuukautensa – vuoden 2020 huhtikuun – myydyimpien kirjojen joukkoon.

Kuuntele Minna Kaupin Suunta/vaisto-kirjaa ilmaiseksi

Uudet käyttäjät voivat nyt kokeilla Minna Kauppi - Suunta/vaisto -kirjaa ilmaiseksi Suomessa saatavilla olevien äänikirjasovellusten kautta. Sovellukset on helppo ladata omaan mobiililaitteeseensa. Keväällä 2020 ilmestyneen uutuuskirjan kesto äänikirjana on 11 tuntia ja 34 minuuttia. Kirjan lukijana toimii Krista Putkonen-Örn. Krista on suomalainen freelancenäyttelijä, joka tunnetaan muun muassa Syke-televisiosarjan Elina Hurskaisena.