Minä, Zlatan Ibrahimovic
Kuuntele ilmaiseksi:
Nextory
30 päivää ilmaiseksi
Storytel
30 päivää ilmaiseksi
BookBeat
30 päivää ilmaiseksi

Minä, Zlatan Ibrahimovic

”Minä Zlatan Ibrahimovic” on omaelämäkerta, joka tutustuttaa kuulijansa Ibrahimovicin tuliseen luonteeseen sekä matkaan aina pikkupojasta jalkapallon ammattilaiseksi saakka. Zlatan Ibrahimovic on 1981 Malmössä syntynyt, yksi tunnetuimmista ruotsalaisista jalkapalloilijoista, jolle on myös pystytetty näköispatsas Tukholmaan. Kirjan on kirjoittanut ruotsalainen toimittaja ja kirjailija David Lagercrantz, joka on syntynyt vuonna 1962 Solnassa. Kertomus perustuu yli sataan tuntiin haastatteluja Ibrahimovicin kanssa. Alunperin teos on ilmestynyt vuonna 2011 ja suomenkielinen äänikirja julkaistiin maaliskuussa 2015.

Kuuntele ilmaiseksi:
Nextory - 30 päivää ilmaiseksi
Storytel - 30 päivää ilmaiseksi
BookBeat - 30 päivää ilmaiseksi

Tulisieluisen pojan tarina jalkapallon huipulle

Suorasukainen kertomus Ruotsin tunnetuimman joukkueurheilijan elämästä tutustuttaa kuulijansa Ibrahimovicin tarinaan aina lapsesta jalkapallon huipulle asti. Kirjassaan ”Minä Zlatan Ibrahimovic” hän kuvaa rehellisesti niin omia vastoinkäymisiään kuin onnistumisiaankin. Myös useat yhteenotot valmentajien, seurojen sekä pelikavereiden kanssa tulevat tutuiksi. Tarina alkaa Malmön lähiöstä, jossa hän elää perheensä kanssa. Kun äiti ei enää kykene huolehtimaan koko perheestä, Zlatan siirtyy asumaan alkoholisti-isänsä luokse ja jo pikkupoikana hän ajautuu ongelmiin. Zlatania tuntuvat nimittäin kiinnostavan tappelut ja rötöstelyt.

Kaikesta huolimatta miehellä on kuitenkin yksi intohimo, jalkapallo. Zlatan jaksoi harjoitella tuntikausia yksin kyllästymättä seuranaan vain nahkapallo. Välillä hän jopa nukkui pallo kainalossa. Jalkapallouransa hän aloitti Rosengårdin joukkueessa, josta hieman myöhemmin siirtyi Malmö FF -joukkueeseen. Kirja kertoo Zlatanin omin sanoin kamppailuista Ajaxissa sekä voitoista ja maaleista. Zlatan myös mainitsee skandaalista, jonka takia hänen uransa melkein loppui. Räiskähtelevä ja sanoja kaihtamaton persoona on saanut kokea kaikkea elämänsä aikana.

Mukaansa tempaava tarina ja mainio suomennos

Kirja herättää mielenkiinnon heti alusta alkaen. Se on kepeää luettavaa ja tempaa mukaansa alta aikayksikön. Varmasti yhtenä syynä tähän on Zlatanin mielenkiintoinen persoona ja luonne. Tavallisille tallaajille hänen käyttäytymisensä voi olla hyvinkin käsittämätöntä, ja siksi myös ehkä niin mielenkiintoista. Myöskään sanoja ei ole tässä kirjassa säästelty. Tarinaan on kuitenkin joiltain osin helppo samaistua ja sanomana on ehkä se, että olemalla oma itsensä voi päästä pitkälle kurjistakin lähtökohdista.

Kirja on saanut paljon kiitosta ja noussut yhdeksi luetuimmista teoksista. Tarinan pureutuessa myös vaikeuksiin ja ristiriitoihin lukijan on helppo saada siihen omakohtaista otetta. Se voikin olla erityisesti urheilijanuorille mielenkiintoista luettavaa. Tämän lisäksi omaelämäkerta on herättänyt myös sellaisten nuorten sekä aikuisten huomion, jotka eivät muutoin ole kiinnostuneita jalkapallosta tai urheilusta. Tähän syynä varmasti omalta osaltaan on kirjan pureutuminen Zlatanin persoonaan kaikkine edesottamuksineen. Lisäksi Miika Nousiaisen suomennos tekee teokselle oikeutta.

Kuuntele ”Minä Zlatan Ibrahimovic” maksutta 14 päivän ajan

Kiehtova omaelämäkerta tulisieluisesta jalkapalloilijasta edesottamuksineen on saatavilla nyt myös äänikirjana. Se on tarjolla useissa äänikirjasovelluksissa, jotka ovat ladattavissa puhelimeen. Kirjasta saa nauttia kuuntelemalla sitä pitkillä automatkoilla tai kotona sohvalla makoillessa. Sovelluksien ansiosta kirja kulkee helposti mukana, eikä vie ylimääräistä tilaa laukussa. Lisäksi monet näistä sovelluksista tarjoavat ilmaisen kokeilujakson uusille asiakkaille. Riittää kun vain lataat sovelluksen, rekisteröidyt ja valitset kirjan kuunneltavaksesi. Nyt kannattaakin hyödyntää uuden asiakkaan etu kuuntelemalla kirjaa ”Minä Zlatan Ibrahimovic” ilmaiseksi.