Mikael Karvajalka
Kuuntele ilmaiseksi:
Nextory
30 päivää ilmaiseksi
Storytel
30 päivää ilmaiseksi
BookBeat
30 päivää ilmaiseksi

Mikael Karvajalka

”Mikael Karvajalka” oli Mika Waltarin (1908-1979) toinen historiallinen suurromaani menestysteos ”Sinuhe egyptiläisen” jälkeen. Waltari oli tavattoman tuottelias kirjailija, joka kirjoitti romaanien lisäksi muun muassa runoja, satuja, näytelmiä, elokuvakäsikirjoituksia ja kuunnelmia. Hän nousi myös kansainväliseen menestykseen urallaan. ”Mikael Karvajalka” sijoittuu 1520-luvun kuohuvaan Eurooppaan, ja kirja ilmestyi ensimmäisen kerran vuonna 1948.

Kuuntele ilmaiseksi:
BookBeat - 45 päivää ilmaiseksi
Nextory - 35 päivää ilmaiseksi
Storytel - 40 päivää ilmaiseksi

Mikael Karvajalan juonesta

”Mikael Karvajalka” kertoo Mikaelista ja hänen ystävästään Antista, jotka ajautuvat erilaisiin seikkailuihin keskiajan Euroopassa. Mikaelin perhe on murhattu hänen ollessaan vielä lapsi, ja hän päätyy asumaan yksinasuvan Pirjon, jota jotkut pitävät noitana, luokse Turkuun. Mikael on kuitenkin lahjakas poika, joka pääsee opiskelemaan huippuyliopistoon Pariisiin. Hänen mukaansa lähtee Antti, hidasälyisenä pidetty, mutta vahva mies.

Osan aikaa kirjassa kuvataan ystävysten yhteistä matkaa, välillä ammattisotilaana toimiva Antti lähtee vuosiksikin sotaan. Päähenkilö Mikael kuvataan kirjanoppineena miehenä, jonka selviytyminen käytännön asioista tuottaa kuitenkin hankaluuksia. Hän on helposti vietävissä, ja kauniit naiset koituvat Mikaelin turmioksi. Äänikirja johdattaa kuulijansa sotaisaan keskiaikaan, jossa päähenkilö tapaa esimerkiksi itsensä Martti Lutherin. Kaverusten tarina jatkuu Waltarin teoksessa ”Mikael Hakim”.

Mikael Karvajalka on ihastuttanut niin lukijoita kuin kriitikoitakin

Muiden Mika Waltarin teosten tapaan myös ”Mikael Karvajalka” on ajaton klassikko, johon lukijat ovat ihastuneet vuosikymmenestä toiseen. Waltari tunnetaan taidokkaana tarinankertojana, jonka kirjat ovat helppolukuisia. ”Mikael Karvajalka” -äänikirjan miljöönä on keskiajan Eurooppa, ja tarinan päähenkilöt kohtaavat matkallaan monia 1500-luvun merkkihenkilöitä. Kirja onkin lähes pakollista luettavaa kaikille historiasta kiinnostuneille, vaikka sen lukeminen ei edellytäkään historiantuntemusta.

Lukijoiden lisäksi kriitikot ovat pitäneet kirjasta, ja ”Mikael Karvajalka” on herättänyt ihastusta myös ulkomailla. Kirja julkaistiin esimerkiksi Yhdysvalloissa vain muutama vuosi ilmestymisensä jälkeen. ”The Adventurer” -nimistä teosta oli tosin lyhennetty alkuperäisestä. Vaikka kirjasta ei tullut Yhdysvalloissa samanlaista bestselleriä kuin edeltäjästään ”Sinuhe egyptiläisen” käännöksestä, kriitikot suhtautuivat siihen huomattavasti positiivisemmin kuin ”Sinuhe egyptiläiseen”.

Kuuntele ”Mikael Karvajalka” ilmaiseksi

Mika Waltarin klassikkoteos ”Mikael Karvajalka” -äänikirja vie kuulijansa keskelle 1500-luvun Eurooppaa ja sen historiallisia tapahtumia. Pääset nyt uppoutumaan tähän laatukirjaan täysin ilmaiseksi, sillä uudet käyttäjät pääsevät kuuntelemaan ”Mikael Karvajalka” -teosta maksutta. Äänikirjan kuunteleminen onnistuu vaivattomasti siihen tarkoitetuilla sovelluksilla. Olit sitten kiinnostunut historiasta tai jännittävästä ja romantiikkaakin sisältävästä tarinasta, ”Mikael Karvajalka” tempaa sinut mukaansa.