Miehet jotka vihaavat naisia
Kuuntele ilmaiseksi:
Nextory
30 päivää ilmaiseksi
Storytel
30 päivää ilmaiseksi
BookBeat
30 päivää ilmaiseksi

Miehet jotka vihaavat naisia

Vuonna 2005 julkaistu "Miehet jotka vihaavat naisia" avaa ruotsalaisen Stieg Larssonin "Millenium"-trilogian komeasti. Tämä mestariteos koukuttaa vuosi toisensa jälkeen uusia lukijoita ja saa seuraamaan tarinan käänteitä henkeä pidätellen ensimmäiseltä sivulta viimeiseen lauseeseen saakka. Kyseessä on postuumisti julkaistu kirjasarja, sillä Larsson nukkui pois vuonna 2004 äkillisen sydänkohtauksen seurauksena. Alun perin kirjoja oli suunniteltu julkaistavaksi kymmenen kappaletta. Mies muistetaan erityisesti tästä suursuosioon nousseesta, myös elokuvakankaalle viedystä tarinasta, mutta hänet tunnettiin myös aktiivisena rasismin ja äärioikeiston vastustajana.

Kuuntele ilmaiseksi:
BookBeat - 45 päivää ilmaiseksi
Nextory - 35 päivää ilmaiseksi
Storytel - 40 päivää ilmaiseksi

Tarina

"Millenium"-sarjan avausosassa päästään tutustumaan kirjasarjan päähahmoihin ja luodaan pohja synkälle, ihmismielen pimeisiin sopukoihin vievälle tarinalle. Yksi kirjan päähenkilöistä on Mikael "Kalle" Blomqvist. Hän on taloustoimittaja, joka joutuu urallaan hankaluuksiin – hän kirjoittaa jutun massiivisesta hämäräbisneksestä teollisuudessa, mutta todisteiden puuttuessa koko juttu kaatuu ja Blomqvist saa vankilatuomion kunnianloukkaussyytteen perusteella. Jutun kohteena ollut teollisuuspohatta päättää viedä Blomqvistin sekä koko lehden puille paljaille. Kaiken tämän sotkun keskellä toimittaja saa oudon työtarjouksen, joka voisi auttaa Blomqvistia selvittämään uransa solmut.

Työtarjous saapuu Henrik Vangerilta, vanhalta perheyhtiön entiseltä johtajalta, joka ei ole saanut rauhaa veljentyttären katoamisen jälkeen. Poliisi on joutunut levittämään kätensä, joten Vanger haluaa käyttää kaikki keinot mysteerin ratkaisemiseksi. Blomqvist suostuu työhön pitkän pohdinnan päätteeksi ja saa avukseen Lisbeth Salanderin. Salander on nuori, tunne-elämältään vakavasti häiriintynyt nainen, joka on haka tutkimaan ihmisten yksityiselämää – välillä hieman kyseenalaisiakin keinoja käyttäen. Toimittajan ja nuoren Lisbethin yhteistyö vie heidät syvälle perheen salaisuuksiin, josta voi löytyä useampiakin luurankoja kaapista! Kirja on mukaansatempaava ja synkkä kuvaus totuuden etsinnästä.

Lukuisat tarinat punoutuvat yhteen

"Miehet jotka vihaavat naisia" kietoo sisäänsä lukuisia irrallisia tarinoita, jotka punoutuvat nerokkaasti yhteen sen sivuilla. Mitä käy Blomqvistin uralle? Onnistuuko hän pelastamaan nahkansa ja paljastamaan teollisuusmahdin mädän puolen? Lisbeth taas kamppailee henkilökohtaisten demoniensa kanssa, joissa riittäisi ainesta omaksi kirjakseen. Kaiken päälle epävakaan naisen tueksi määrätty holhooja onkin jotain aivan muuta kuin pitäisi. Taustalla sykkii aina vain tummempia sävyjä paljastava tarina kadonneesta veljentyttärestä Harrietista. Entäs kuinka kaksi täysin erilaista persoonaa, Blomqvist ja Lisbeth, onnistuvat toimimaan yhdessä löytääkseen totuuden?

Tarinan lukuisat juonteet ja säröt pysyvät yhdessä selkeänä kokonaisuutena, ja tarina juoksee hengästyttävää tahtia eteenpäin. Kirjaa onkin kuvattu massiiviseksi, vakuuttavaksi ja erittäin mukaansa vetäväksi kokemukseksi. Usea lukija on etsinyt käsiinsä saman tien trilogian seuraavat osat päätettyään "Miehet jotka vihaavat naisia" -kirjan. Se voittikin ansaitusti vuonna 2005 Pohjoismaiden paras dekkari -palkinnon. Huomaa, että kirja pitää sisällään myös vahvoja kuvauksia, jotka saattavat häiritä herkkää lukijaa. Jos etsit realistista, jännittävää ja ravistelevaa lukukokemusta, "Miehet jotka vihaavat naisia" on sinun valintasi.

Kuuntele "Miehet jotka vihaavat naisia" ilmaiseksi 40 päivän ajan

"Miehet jotka vihaavat naisia" on saavuttanut valtaisan suosion maailmanlaajuisesti. Sitä on myyty yli 50 maahan jo lähes 100 miljoonaa kappaletta, mikä kertoo sen huimasta menestyksestä. Sen lisäksi, että kirjan tarinaan voidaan uppoutua valkokankaalla, sitä päästään kuuntelemaan myös äänikirjana. Useat sovellukset tarjoavat maksuttomia pätkiä kirjasta maistiaisiksi, ja tiettyinä jaksoina voit löytää jopa koko tarinan ilmaiseksi useammistakin sovelluksista! Äänikirjat ovat loistava tapa syöksyä sisään tarinaan ja ahmia kirjailijan ajatuksenvirta juuri sellaisenaan kuin se on paperille ikuistettu, ja voit tehdä sen vaivatta missä vain haluat.