Mercedes Bentso : ei koira muttei mieskään
Kuuntele ilmaiseksi:
Nextory
30 päivää ilmaiseksi
Storytel
30 päivää ilmaiseksi
BookBeat
30 päivää ilmaiseksi

Mercedes Bentso : ei koira muttei mieskään

Maaliskuussa 2019 julkaistu Linda-Maria Roineen eli räppäri Mercedes Bentson elämäkerta Mercedes Bentso : ei koira muttei mieskään on kiinnostavaa luettavaa. Kirjan on yhdessä Roineen kanssa kirjoittanut toimittaja Venla Pystynen.

Kuuntele ilmaiseksi:
BookBeat - 45 päivää ilmaiseksi
Nextory - 35 päivää ilmaiseksi
Storytel - 40 päivää ilmaiseksi

Mercedes Bentson tarina on sukellus Helsingin huumepiireihin, romanikulttuuriin ja hankaliin ihmissuhteisiin, joista pelastavat rapmusiikki ja läpi kaiken tukena seisonut äiti. Kirjan kirjoittaja Venla Pystynen on toimittaja, joka on tunnettu suorasukaisuudestaan ja siitä, että hän käsittelee ammattitaitoisesti hankaliakin aiheita.

Tarina

Mercedes Bentso : ei koira muttei mieskään -elämäkerta kertoo Linda-Maria Roineen kertomana siitä, miten hänestä tuli räppäri Mercedes Bentso. Linda-Marian lapsuus ja nuoruus on rikkinäinen, koulu ei suju eikä kiinnosta, lisäksi elämän suunta ja oma identiteetti ovat pahasti hukassa.

Mercedes Bentso : ei koira muttei mieskään kertoo tytöstä, joka etsii paikkaansa niin romanien joukosta kuin uskonnollisista piireistäkin, kokee seksuaalista hyväksikäyttöä lapsena ja väkivaltaa parisuhteissaan. Päihteet tuovat hetkittäistä helpotusta – ja tuskaa. Lopulta elämään astuu rapmusiikki, ja se muuttaa kaiken.

Kirjan saama vastaanotto

Monesti kritisoidaan sitä, voiko alle kolmekymppinen ihminen todella julkaista elämänkerran. Mercedes Betson tapauksessa kerrottavaa on riittänyt kirjaksi asti. Tällaisella selviytymistarinalla on ehdottomasti paikkansa nykykirjallisuudessa kertomassa, että vaikeudet on mahdollista voittaa ja päihteistäkin voi päästä eroon.

Ilmestymisensä jälkeen paljon huomiota saanut teos on ollut niin suosittu, että se palkittiin äänikirjapalvelu Storytellin palkinnolla. Teosta on kehuttu paitsi sen avoimuudesta myös siitä, että se on ammattitaitoisesti toimitettu ja kirjoitettu. Rajusta elämäntarinasta on osattu kirjoitta kauniisti mutta kaunistelematta.

Kuuntele Mercedes Bentso : ei koira muttei mieskään ilmaiseksi

Raadollinen mutta kiinnostava elämäkerta Mercedes Bentso : ei koira muttei mieskään on nyt saatavilla myös äänikirjana Mercedes Bentson itsensä lukemana. Kirja löytyy monien Suomessa toimivien äänikirjapalvelujen valikoimista, ja palveluja on mahdollista kokeilla myös ilmaiseksi tutustumisjakson ajan.