Me Rosvolat
Kuuntele ilmaiseksi:
Nextory
30 päivää ilmaiseksi
Storytel
30 päivää ilmaiseksi
BookBeat
30 päivää ilmaiseksi

Me Rosvolat

"Me Rosvolat" on kutkuttavan hauska ja anarkistinen tarina Vilja-tytön kesästä rosvoperheen parissa. Tylsä mökkireissu saa erikoisen käänteen, kun maantierosvot ryöstävät Viljan mukaansa, ja tyttö pääsee mukaan ihan oikean rosvoperheen elämään. Nimi teoksen takana, Siri Kolu, on kirjailija, esitysdramaturgi, ohjaaja ja teatteriopettaja. Ilmestymisensä jälkeen vuonna 2010 "Me Rosvolat" on niittänyt huikeaa menestystä ulkomaita myöten; tähän mennessä se on myyty jo 16 eri maahan, ja kirjasta on ilmestynyt jatko-osia. Äänikirja Me Rosvolat julkaistiin vuonna 2011.

Kuuntele ilmaiseksi:
BookBeat - 45 päivää ilmaiseksi
Nextory - 35 päivää ilmaiseksi
Storytel - 40 päivää ilmaiseksi

Tarina tavallisen tytön kesästä maantierosvojen matkassa

"Me Rosvolat" kertoo Vilja-tytön kesästä maantierosvojen matkassa. Vilja on enemmän kuin kyllästynyt vanhempiinsa ja siskoonsa. Siksipä hätä ei olekaan suuren suuri, kun tyttö pääty mökkireissulla maantierosvojen ryöstämäksi. Maantierosvoperhe Rosvolat ovat hulvatonta porukkaa: isä Hurja-Kaarlen lisäksi perheeseen kuuluvat Hilda-äiti ja lapset Hele ja Kalle. Apumiehenä mukana häärää Tampereen murretta vääntävä Kulta-Pete. Rosvolat eivät juurikaan välitä rahasta, vaan keskittyvät ryöstämään kaikkea tarpeellista, kuten ruokaa ja etenkin karkkia. Eipä aikaakaan kun Vilja on jo täysin sopeutunut jengiin!

Rosvoaamiaisia, uintiretkiä, kioskikeikkaa ja kaahailua ryöstellen ja rosvoillen, nasta laudassa tietysti – muun muassa näistä on Viljan kesä tehty! Rosvolat ovat hyväsydämistä porukkaa, itse asiassa paljon mukavampia kuin Viljan oma perhe. Tyttö nauttiikin uudesta vapaudestaan täysin siemauksin ja oppii nopeasti maantierosvojen tavoille. Siri Kolun kirjat ovatkin hupaisaa luettavaa ja saavat aikaan hervottomia naurunpyrskähdyksiä; tiesitkö esimerkiksi, että hiirenpieruista ei kannata hiiskua muille? Silloin nimittäin saattaa saada peräänsä joukon poliiseja tai kateellisia rosvoja...

Koukuttavaa kuunneltavaa lapsiperheille

Siri Kolun "Me Rosvolat" on koukuttavan hauska ja omaperäinen lastensatu, jonka henkilöhahmot vetävät vertoja Astrid Lindgrenin luomille legendaarisille satuhahmoille, kuten Ronja Ryövärintyttärelle tai Peppi Pitkätossulle. Tarinassa rosvot ovat oikeasti rosvoja, vaikkakin herttaisia sellaisia; heidän elämänsä vaikuttaa useimmiten kaikille perheellisille tuttuakin tutummalta tavalliselta perhekaaokselta, ja jokainen seikkailunnälkäinen pieni tyttö tai poika ihastuu takuulla pieneen pelottomaan Vilja-tyttöön. Tarinassa on roppakaupalla jännitystä ja vauhdikkaita juonenkäänteitä, mutta myös aimo annos niin lapsia kuin aikuisiakin puhuttelevaa huumoria.

Siri Kolu on voittanut teoksellaan "Me Rosvolat" useita palkintoja, eikä syyttä. Otavan ja Kinoproduction Oy:n lastenromaani- ja elokuvakirjoituskilpailun voitto tuli syksyllä 2009, ja Finlandia Junior -palkinnon teos pokkasi vuonna 2010. Finlandia Junior -raati luonnehti voittajaa seuraavasti: "Me Rosvolat on vauhdikas satu, joka kulkee kuin viritetty pakoauto". "Me Rosvolat" soveltuu mitä parhaiten alle kymmenvuotiaille mutta yli nelivuotiaille lapsille eikä taatusti jätä heidän vanhempiaankaan kylmäksi. Äänikirjaa voi kuunnella vaikkapa muuten niin tylsillä automatkoilla, maantierosvoja samalla tähystellen!

Kuuntele "Me Rosvolat" ilmaiseksi

Äänikirja on mitä loistavin tapa sukeltaa tarinoiden ihastuttavaan maailmaan yhteistuumin koko perheen voimalla. "Me Rosvolat" sopii kuunneltavaksi iltasatuna, automatkoilla tai vaikkapa puuhakkaan päivän rauhoittavalla satuhetkellä. Sinulla on nyt loistava mahdollisuus tutustua "Me Rosvolat" -äänikirjaan ilmaiseksi! Useat Suomessa saatavilla olevat äänikirjojen kuunteluun tarkoitetut sovellukset ovat ottaneet valikoimiinsa Rosvoloiden rikollisen hyvän tarinan. Käytä tilaisuus hyväksesi ja hyppää mukaan ryöstämään, rosvoilemaan ja syömään varastettuja karkkeja kera Vilja-tytön ja maantierosvoperhe Rosvoloiden!