Marikin joululoma
Kuuntele ilmaiseksi:
Nextory
30 päivää ilmaiseksi
Storytel
30 päivää ilmaiseksi
BookBeat
30 päivää ilmaiseksi

Marikin joululoma

"Marikin joululoma" kertoo Kesäkummun asukkaasta Marikista, joka on käynyt koulua jo kokonaisen lukukauden. Kirja on osa sarjaa, jossa Marikki keksii kaikenlaisia seikkailuja ja tekemistä. Astrid Lindgrenin "Marikin joululoma" on julkaistu vuonna 1993, ja siitä on kuuntelijoiden iloksi saatavana myös äänikirja. Astrid Lindgren on yksi tunnetuimpia lastenkirjailijoita, ja hänen tuotoksiaan on luettu yli sukupolvien rajojen.

Kuuntele ilmaiseksi:
BookBeat - 45 päivää ilmaiseksi
Nextory - 35 päivää ilmaiseksi
Storytel - 40 päivää ilmaiseksi

"Marikin joululoma" – tarina

Marikki on 7-vuotias koululainen, joka asuu Kesäkummussa perheensä kanssa. Marikin oikea nimi on Margareeta, ja hänen perheeseensä kuuluvat sisko Elisabet eli Lisa, äiti Alva ja isä Jonas. "Marikin joululoma" ja koko muu Marikista kertova sarja sijoittuu ajallisesti 1910-luvulle. Marikki on keskiluokkaisesta perheestä, ja tarinassa kuvataan jonkin verran myös oman aikansa yhteiskuntaa.

Joululomalla Marikki joutuu hahmolleen tyypillisesti uusiin kommelluksiin. "Marikki"-sarjan kirjat kertovat paljon Marikin luonteesta. Hän on pohjimmiltaan kiltti lapsi, mutta ei aina muista noudattaa aikuisten ohjeita, eikä täysin ajattele tekojensa seurauksia loppuun, sillä kukapa seitsemänvuotias niin tekisi. Joululomalla Marikki lähtee pikkusisko Lisan kanssa omin lupinensa retkeilemään jokea pitkin yhä kauemmas kotoa kohti seikkailua.

"Marikin joululoma" – kuulijoiden mielipiteitä

"Marikin joululoma" on melko tyypillinen Astrid Lindgrenin lastenkirja, joka virittää kuulijansa siihen ihanaan Lindgrenin satumaailmaan, joka tuntuu turvalliselta ja saa kuulijan kaipaamaan menneen maailman aikaa, jolloin kaikki oli kiireetöntä ja kotikylä oli maailman napa. Tarinassa kuvataan myös hyvin aikansa lapsuutta, mikä oli varsin erilaista verrattuna siihen, miten tämän päivän lapset kasvavat.

Astrid Lindgren kuvaa kirjassaan myös yhteiskuntaluokkia, ja vaikka ne ehkä lapsilta jäävätkin huomaamatta, voi niitä pohtia aikuisen kuulijan korvin. Marikki itse on keskiluokkaisesta perheestä, mutta hänen naapurinsa ja osa luokkatovereista ovat köyhiä. Aikuiset kirjan kuuntelijat ja lukijat ovat pitäneet erityisesti siitä, kuinka kirjassa pohditaan myös lapsen silmin köyhyyttä ja eriarvoisuutta ja tuodaan tärkeä asia esille.

Kuuntele "Marikin joululoma" ilmaiseksi

"Marikin joululoma" on saatavana äänikirjana. Se onkin erinomainen, kaunis teos, jonka parissa voi virittäytyä talven tunnelmaan ja kokea hieman lapsuuden nostalgiaa tai piristää omia lapsiaan. Suomessa on saatavilla erilaisia äänikirjoihin keskittyneitä sovelluksia, joista osa tarjoaa valikoimissaan myös "Marikin joululoma" -kirjan. Nämä sovellukset usein sisältävät kokeilujakson, jonka aikana tarinoita voidaan kuunnella ilmaiseksi.