Maailman onnellisin mies
Kuuntele ilmaiseksi:
Nextory
30 päivää ilmaiseksi
Storytel
30 päivää ilmaiseksi
BookBeat
30 päivää ilmaiseksi

Maailman onnellisin mies

Eddie Jakun Maailman onnellisin mies on Aula & Co:n vuonna 2021 julkaisema muistelmateos, joka kertoo Jakun uskomattoman selviytymistarinan toisen maailmansodan keskitysleireillä.

Vuonna 1920 syntynyt Jaku varttui Saksan Leipzigissä. Toisen maailmansodan päätyttyä hän muutti perheineen Australiaan, jossa hän edelleen asuu vaimonsa Floren kanssa. 99-vuotiaana esikoisteoksensa kirjoittanut Jaku on myös rakastettu luennoitsija, joka jakaa positiivisen elämänasenteen sanomaa omien kokemustensa kautta. Natsien tuhoamisleireiltä selviytynyt Jaku kertookin olevansa maailman onnellisin mies.

Kuuntele ilmaiseksi:
Nextory - 30 päivää ilmaiseksi
Storytel - 30 päivää ilmaiseksi
BookBeat - 30 päivää ilmaiseksi

Tarina

Muistelmateoksessaan Jaku kertoo koskettavan elämäntarinansa, joka kulkee 1920-luvun leipzigiläisestä saksalaiskodista kolmen keskitysleirin kautta Australiaan saakka. Maailman onnellisin mies on selviytymistarinan lisäksi opas onnellisuuteen. Rankoista kokemuksistaan huolimatta Jaku on optimisti, joka löytää valonpilkahduksia synkkyydenkin keskeltä. Hän kehottaa lukijaa halaamaan äitiä, sillä itse hän ehtinyt hyvästellä omia vanhempiaan.

Kirjan pääpaino on kirjailijan kokemuksissa 1930- ja 40-luvun Saksassa. Keskiluokkaisessa juutalaiskodissa kasvaneen Jakun elämä muuttui peruuttamattomasti, kun valtaan päässeet kansallissosialistit ottivat käyttöön eugenistiseen ajatteluun pohjautuneet rotulakinsa. Lapsuuden ja nuoruuden muistoista Maailman onnellisin mies etenee 1940-luvun alkuun, jolloin Jaku perheineen vietiin Auschwitzin pahamaineiselle keskitysleirille.

Kritiikki

Auschwitziin jouduttuaan Eddie Jaku päätti, että mikäli hän selviää sieltä hengissä, hän omistaa elämänsä onnellisuuden levittämiselle. 99-vuotiaana kirjoittamassaan esikoisteoksessa hän toteuttaa periaatettaan kunnioitettavalla tavalla. Rankoista aihepiireistään huolimatta teoksen yleissävy on optimistinen ja tulevaisuuteen tähyävä. Jakun muistelmat antavat toivon siitä, että ihminen voi selviytyä rankimmistakin kokemuksista.

Jakun uskomatonta tarinaa voi suositella sekä sotahistoriasta että elämäkerroista kiinnostuneille. Se on vavahduttava kertomus ihmiskunnan synkimmistä hetkistä sekä lakkaamattomasta optimismista. Se tarjoaa samanaikaisesti historiaa, jännitystä ja positiivisia elämänohjeita. Kirjan kerronta on selkeää ja se etenee kronologisesti lapsuuden muistoista aina vanhuuteen saakka.

Kuuntele Maailman onnellisin mies -äänikirjaa ilmaiseksi 14 päivää

Huimasti suosiotaan kasvattaneet äänikirjat ovat mainio tapa kokea kirja esimerkiksi kävelylenkin tai kodinaskareiden ohessa. Eddie Jakun Maailman onnellisin mies ja muut kirjamaailman suosikit ovat saatavilla äänikirjoina eri äänikirjasovelluksissa. Mikäli äänikirjat eivät ole sinulle vielä tuttuja, on mahdollista kokeilla äänikirjoja ilmaiseksi eri sovelluksissa.