Lyhyet vastaukset suuriin kysymyksiin
Kuuntele ilmaiseksi:
Nextory
30 päivää ilmaiseksi
Storytel
30 päivää ilmaiseksi
BookBeat
30 päivää ilmaiseksi

Lyhyet vastaukset suuriin kysymyksiin

"Lyhyet vastaukset suuriin kysymyksiin" on Stephen Hawkingin kirjoittama kirja. Äänikirjana se on julkaistu vuonna 2019. Stephen Hawking oli tiedemies, jonka ansiosta käsityksemme maailmankaikkeudesta on mullistunut. Hawking sairasti pitkään ALS-tautia ja menehtyi vuonna 2018, joten kirja jäi hänen viimeiseksi teoksekseen.

Mistä kirjassa on kysymys?

"Lyhyet vastaukset suuriin kysymyksiin" on tietokirjoihin luettava teos, jossa Stephen Hawking vastaa erittäin perustavan laatuisiin kysymyksiin ihmiskunnasta ja sen kohtalosta. Hawkingilla oli tapana kirjoittaa muistiin ihmisten esittämiä kysymyksiä sekä hänen omia vastauksiaan niihin. Tässä kirjassa hän on koonnut yhteen näitä kysymyksiä ja vastauksia.

Kirjassa pohditaan hyvin suuria aiheita, kuten esimerkiksi sitä, onko muualla universumissa elämää, tai mistä me kaikki oikein tulemme. Se käsittelee myös sitä, tuleeko tekoäly olemaan tuhomme vai pelastuksemme. "Lyhyet vastaukset suuriin kysymyksiin" kertoo vastaukset näihin ja moniin muihin ihmisten mielissä usein esiintyviin kysymyksiin.

Ajatuksia kirjasta

Stephen Hawkingin näkemykset ihmiskunnan tulevaisuudesta saattavat vaikuttaa joistakin pelottavilta tai jopa utopistisilta, sillä hänen mukaansa yksi ratkaisu maapallon tulevaisuuden näkymän ollessa ilmastonmuutoksen vuoksi vähintäänkin huolestuttava, olisi alkaa kehittämään avaruusmatkailua voimakkaasti eteenpäin, jolloin koko ihmiskunnan tulevaisuus olisi turvattu jossain muualla maailmankaikkeudessa.

Vaikka Hawkingin ratkaisut saavatkin joiltakin lukijoilta kritiikkiä, täytyy kuitenkin pitää mielessä, että hän oli aikamme arvostetuin tiedemies, joten hän varmasti tietää, mistä puhuu. Kirjan arvostelijat ovat myös sanoneet, että ateistina tunnetun Hawkingin kysymys Jumalan olemassaolosta on jokseenkin epäolennaista kirjan muuhun sisältöön verrattuna.

Kuuntele äänikirjaa "Lyhyet vastaukset suuriin kysymyksiin" ilmaiseksi

Mikäli olet aina halunnut tietää enemmän esimerkiksi mustista aukoista, miten ilmastonmuutos tulee vaikuttamaan maapalloomme, tai onko ihmiskunnalla tulevaisuutta, on siihen nyt oiva tilaisuus. Monet suomenkieliset äänikirjapalvelut tarjoavat uusille käyttäjille mahdollisuuden kuunnella äänikirjoja, kuten "Lyhyet vastaukset suuriin kysymyksiin" ilmaiseksi tietyn kuuntelujakson ajan.