Lihan loppu
Kuuntele ilmaiseksi:
Nextory
30 päivää ilmaiseksi
Storytel
30 päivää ilmaiseksi
BookBeat
30 päivää ilmaiseksi

Lihan loppu

Suvi Auvisen kirjoittama "Lihan loppu" ilmestyi vuonna 2019. Suvi Auvinen on taustaltaan toimittaja ja yrittäjä, jolla on oma Vegefirma-yritys. Auvinen ei sorru kirjassaan syyllistämään lihansyöjiä, vaan hän pilkkoo ja paloittelee ruokailutottumuksemme, syömisen ja lihankulutuksen historian sekä tulevaisuuden näkymät analyyttisesti osiin. Kirja ei ole vegaanien manifesti, vaan tietokirja syömisen vaikutuksista.

Kuuntele ilmaiseksi:
Nextory - 30 päivää ilmaiseksi
Storytel - 30 päivää ilmaiseksi
BookBeat - 30 päivää ilmaiseksi

Ruoka – yhteinen asiamme

Kirjan alkulehdillä Auvinen tarttuu ruokavalintojen yksityisyyteen ja kumoaa ajatuksen omien valintojen oikeudesta. Auviselle valintamme ja tuotantotavat liittyen ruokaan ovat yhteisiä, sillä vaikutukset heijastuvat ilmastoon, kansanterveyden kuormitukseen ja eettisiin päätöksiin. "Lihan loppu" ei maalaile kauhukuvia tulevaisuudesta, vaan pyrkii löytämään myös ratkaisuja aikamme suuriin kysymyksiin. Miten lihan syönnin lopettaminen vaikuttaa politiikkaan, yhteiskuntaan, eläinkuvaan ja talouteen?

Auvisen kerronta on soljuvaa ja helppolukuista. Kirja on saanut jopa yllättävän hyvän vastaanoton mediassa, vaikka Auvisen sanoma onkin selvä. Moni kirja-arvostelija on kertonut alkaneensa pohtia omia ruokailutottumuksia ja suhtautumista lihansyöntiin kirjan lukemisen jälkeen. Kirja ei hyökkää sekasyöjiä vastaan, vaan tarjoaa hyvin harkittua argumentointia, mistä se on saanut erityistä kiitosta.

Kasvissyönti – trendi, joka tuli jäädäkseen

Yhä useampi on nykyisin kasvissyöjä, ja ruokailuun liittyvistä valinnoista on tullut osa arvomaailmaa. Kirjassa Auvinen paneutuu myös paljon eläinten oikeuksiin ja nostaa ne samalle tasolle ihmisten kanssa. Lihantuotantoon ja maatalouteen Auvisella on melko radikaaleja ajatuksia ja hän pyrkii etsimään niiden tilalle uusia korvaavia työpaikkoja. Suurin osa kriitikoista kehuukin kirjaa ajatuksia herättäväksi.

Historian osalta kirja valottaa suomalaisten asenteita ja tottumuksia kasvisruokaa kohtaan. Pula- ja sota-aikoina ruokavalio on ollut usein pakon sanelemana kasvispitoista, koska lihaa ei ole ollut tarpeeksi tarjolla. Auvinen on saanut laajasti kiitosta asiallisesta otteestaan, jonka tarkoitus ei ole käännyttää kirjaa lukevia sekasyöjiä. Faktojen esitteleminen on syyttelyn sijaan innostanut lukijoita tutustumaan tietoihin ilman ärsyyntymistä.

Kuuntele "Lihan loppu" -kirjaa ilmaiseksi

Voit kuunnella "Lihan loppu" -kirjaa ilmaiseksi ladattavien sovellusten avulla. Kirjan kuunteleminen on sekä viihdyttävää että helppoa muiden arjen askareiden keskellä. Kyseessä on erinomainen tietopaketti, jota kuunnellessa voi tehdä vaikkapa aiheen innoittamana herkullisen kasvisruoka-aterian. Ilmainen kuuntelujakso on erinomainen mahdollisuus hankkia lisää tietoa aiheesta ja nauttia leppoisasta tavasta ahmia yhden tämän hetken suosituimman teoksen antia!