Läsnäolon voima
Kuuntele ilmaiseksi:
Nextory
30 päivää ilmaiseksi
Storytel
30 päivää ilmaiseksi
BookBeat
30 päivää ilmaiseksi

Läsnäolon voima

Saksalainen, sittemmin Kanadaan muuttanut Eckhart Tolle tunnetaan yhtenä aikamme seuratuimmista spirituaalisista johtajista, ja etenkin hänen vuonna 2015 julkaistu teoksensa ”Läsnäolon voima” on noussut tärkeäksi henkiseksi oppaaksi. Se on yksi teoksista, joihin tulet hyvin todennäköisesti törmäämään, jos lähdet itsetutkiskelun kiinnostavalle polulle. Tämä New York Timesin Best Seller -listalla pitkään keikkunut kirja on käännetty yli 20 kielelle, ja nyt myös teoksen pohjalta tehty äänikirja on saatavilla monissa sovelluksissa.

Kuuntele ilmaiseksi:
BookBeat - 45 päivää ilmaiseksi
Nextory - 35 päivää ilmaiseksi
Storytel - 40 päivää ilmaiseksi

Sisältö

”Läsnäolon voima” -kirja syventyy asiaan, joka kaikessa yksinkertaisuudessaan meinaa liian usein kadota arjen, toiveiden, tavoitteiden ja kaikkien elämän kiireiden sekaan. Se puhuu nimensä mukaisesti hetkessä elämisestä ja siitä, kuinka läsnäolon voimalla koko elämä voidaan saada uusille radoille. Usein meillä on muistella sitä, mitä meille on tapahtunut eilen tai havitella jotain, jota tulevaisuus voisi tuoda tullessaan. Tällöin kuitenkin kadotamme helposti sen, mikä on oikeasti tärkeää: sen mitä me oikeasti olemme.

Aihe on haastava, mutta Eckhart Tolle onnistuu kirjassaan kuljettamaan lukijaa eteenpäin esittämällä kysymyksiä ja tarjoamalla niihin vastauksia. Kirjailija haluaa teoksellaan auttaa lukijaa vapautumaan mielen kahleista. Levottomasti menneessä tai tulevassa vaeltava mieli ei voi löytää todellista voimaa, rauhaa ja eheyttä. Tolle haluaa välittää lukijalleen viestin siitä, että onnellisuus ja tasapaino on mahdollista saavuttaa, mutta se vaatii tietoista pyrkimystä. Kirja on erittäin hienosti rakennettu, oivaltavasti kirjoitettu kokonaisuus – ei ole ihme, että siitä on muodostunut klassikko.

Kritiikki

”Läsnäolon voima”, kuten monet muutkin itsensä tutkiskeluun ja mielenrauhan sekä onnellisuuden löytämiseen keskittyvät kirjat, on kirjoitettu melko vahvasti uskonnollisesta näkökulmasta, mikä saattaa häiritä osaa lukijoista. Tämä on kuitenkin seikka, joka ei ole oleellinen kirjan sanoman ja sen tarjoamien elämän ohjenuorien sekä oppaiden kannalta, joten sen ei kannata antaa säikäyttää pois kirjan parista. Sopivasti suodattamalla kirjan sisältö sopii mainiosti myös lukijoille, jotka eivät koe olevansa lähellä uskontoa.

Kirja onnistuu hienosti siinä, mihin monet eivät todellisuudessa pysty: se koskettaa oikeasti lukijaa ja saa pohtimaan omaa elämää uudesta näkökulmasta. Teos saa ymmärtämään sen, että omalla asenteella voi oikeasti olla suurikin merkitys siihen, miten elämä kantaa. Se tekee tämän kuitenkaan sortumatta epärealistiseen ajatteluun siitä, että oma tahto on se ainoa ratkaiseva tekijä. Voidaankin sanoa, että kirja kannustaa toteamaan asioiden laidan ja sen jälkeen toimimaan mahdollisimman hyvin annettujen korttien varassa.

Kuuntele ”Läsnäolon voimaa” ilmaiseksi

”Läsnäolon voima” on herättelevä kirja, joka saa lukijan pohtimaan, onko oman elämän työkalut käytetty todella niin hyvin kuin mahdollista. Se johdattelee hetkessä elämisen kautta sisäisten voimavarojen löytymiseen ja auttaa elämän käännekohdissa. Kirjaa on mahdollista kuunnella useissa suomalaisissa sovelluksissa, joiden avulla pääset teoksen pariin vaivatta missä vain. Monet sovelluksista tarjoavat uusille lukijoille tutustumisjakson, jonka aikana voit kuunnella ”Läsnäolon voima” -teosta ilmaiseksi. Voit saada parhaimmillaan jopa kahden viikon verran maksutonta kuunteluaikaa.