Lasilapset
Kuuntele ilmaiseksi:
Nextory
30 päivää ilmaiseksi
Storytel
30 päivää ilmaiseksi
BookBeat
30 päivää ilmaiseksi

Lasilapset

"Lasilapset" on ruotsalaisen Kristina Ohlssonin kirjoittama teos, joka julkaistiin Suomessa ensi kerran vuonna 2018. Kristina Ohlsson on vuonna 2012 kirjailijaksi ryhtynyt entinen turvallisuuspoliittinen analyytikko, joka on työskennellyt muun muassa Ruotsin suojelupoliisissa ja ETYJ:ssä. "Lasilapset" on kaikenikäisille suunnatun jännittävän trilogian ensimmäinen osa, ja siitä on olemassa niin kovakantinen kirja, äänikirja kuin e-kirja.

Kuuntele ilmaiseksi:
Nextory - 30 päivää ilmaiseksi
Storytel - 30 päivää ilmaiseksi
BookBeat - 30 päivää ilmaiseksi

Tarina

"Lasilapset" alkaa siitä, kun päähenkilö Billien isä on kuollut ja äiti haluaa etsiä uuden kodin toiselta paikkakunnalta. Billie vastustaa ideaa, mutta ei saa käännettyä äitinsä päätä. Kaksikko muuttaa valmiiksi kalustettuun taloon, jossa alkaa nopeasti tapahtua käsittämättömiä asioita. Kattolamput heiluvat itsekseen, pöytään ilmestyy pienen lapsen kädenjälki ja öisin joku koputtelee Billien toisessa kerroksessa sijaitsevan makuuhuoneen ikkunaan.

Billie päättää alkaa perehtyä kammottavan talon historiaan yhdessä ystäviensä Simonan ja Aladdinin kanssa. Menneisyydestä paljastuu kuitenkin karmivia asioita, ja mitä enemmän lapset saavat selville, sitä nopeammin Billie haluaa muuttaa talosta pois. Kuten useat Kristina Ohlssonin kirjat, myös "Lasilapset" käsittelee yliluonnollisten aiheiden lisäksi monia muita tärkeitä teemoja, kuten vanhemman menetystä sekä uudelle paikkakunnalle muuttoa.

Kritiikki

Kristina Ohlsson on tuttu näky Ruotsin myydyimpien kirjojen listauksissa, sillä kyseessä on yksi maan taitavimmista lasten ja nuorten jännityskirjojen kirjailijoista. "Lasilapset" on kerännyt paljon kehuja julkaisustaan lähtien, sillä sen kuvaillaan olevan tiivistunnelmainen ja jännittävä minkä ikäiselle lukijalle tahansa. Kirjaa on vaikea laskea käsistään, sillä Ohlssonin kerrontatyyli on vangitseva ja koukuttava.

"Lasilapset"-teoksen kuvaillaan olevan täydellinen dekkari etenkin 10-vuotiaille ja sitä vanhemmille lapsille. Kaikista pienimmille sen ei todeta soveltuvan jännittävän tunnelmansa vuoksi. Vaikka kirjassa tapahtuu paljon yliluonnollisia asioita, selittyy suurin osa niistä lopuksi luonnollisilla asioilla, mikä tuo siihen lapsille sopivaa lempeyttä ja ymmärrystä. "Lasilapset" on helppolukuinen ja selkeä teos, joka sopii mainiosti sekä tytöille että pojille.

Kuuntele "Lasilapset"-kirjaa maksutta

"Lasilapset" on saatavilla äänikirjana, mikä voikin olla mainio vaihtoehto perinteiselle lukemiselle. Äänikirjaa kuuntelemalla voi kirjan tapahtumia päästä seuraamaan milloin vain, sillä kuunteluun tarvitsee ainoastaan mobiililaitteen ja mahdollisesti kuulokkeet. Sovelluskaupat tarjoavat useita suomenkielisiä äänikirjasovelluksia, ja niistä osassa on mahdollista lunastaa jopa täysin maksuton kokeilujakso, mikä tekee äänikirjoihin tutustumisesta helppoa ja vaivatonta.