Lapinvuokko
Kuuntele ilmaiseksi:
Nextory
30 päivää ilmaiseksi
Storytel
30 päivää ilmaiseksi
BookBeat
30 päivää ilmaiseksi

Lapinvuokko

"Lapinvuokko" aloittaa kolmiosaisen sarjan, joka käsittelee naisen elämää Lapissa toisen maailmansodan aikana. Sarjan on kirjoittanut Enni Mustonen, ja sen ensimmäinen osa julkaistiin 25.6.2019. Mustosen rakastetut romaanit ovat hurmanneet lukijoita erityisesti elävän historiallisten kuvaustensa ansiosta. Kuuntele äänikirja ilmaiseksi 40 päivän ajan.

Kuuntele ilmaiseksi:
BookBeat - 45 päivää ilmaiseksi
Nextory - 35 päivää ilmaiseksi
Storytel - 40 päivää ilmaiseksi

Tarina

"Lapinvuokko" kertoo rovaniemeläisestä Annikki Hallavaarasta, nuoresta naisesta, joka yrittää rakentaa elämäänsä toisen maailmansodan aikaisessa Suomessa. Annikin tulevaisuus näyttää lupaavalta, kun hän pääsee ylioppilaaksi ja menee naimisiin lentäjän kanssa. Valitettavasti sota sotkee nuoren morsiamen onnen, ja Annikilla on edessään raskas selviämistaistelu.

"Lapinvuokko" tarjoaa kevyen katsauksen Suomen historiaan ja sotavaiheisiin toisen maailmansodan aikana. Kirjassa on mukana myös romantiikkaa ja naisen kasvu- ja selviytymiskipuilua. Kirja ei tuo sotaa aivan iholle asti, sillä Annikki ei ole eturintamassa taistelemassa. "Lapinvuokko" ei käsittele sodan kaameuksia, vaan sen vaikutuksia tarkastellaan kotirintamalta.

Kritiikki

Vaikka "Lapinvuokko" onkin viihdekirja, aiheet ovat siinä raskaita. Suomen historia kiinnostaa useita lukijoita, ja teosta on moitittu liian keveästä ja viihteellisestä sävystä, jolla se käsittelee näitä painavia teemoja. Myös tarinan kiire haittaa: vuodet kiitävät ohi kuin huomaamatta, ja lukija jää kaipaamaan tapahtumiin syventymistä.

"Lapinvuokko" on kuitenkin Mustoselle tyypillisesti mukaansa tempaavaan sävyyn kirjoitettu, ja tarinan kannalta lukija jää odottamaan seuraavaa osaa. Teos on mielenkiintoinen ja nopealukuinen. Kertomus on elämänmakuinen, joskin hieman ennalta-arvattava, mutta siinä on kuitenkin riittävästi sivujuonia, jotta se saa lukijan mielenkiinnon pysymään yllä.

Kuuntele "Lapinvuokko" ilmaiseksi

Äänikirja on helppo ja mukava tapa tutustua kirjaan. Enni Mustosen "Lapinvuokko", kuten myös sarjan muut osat, on saatavilla useissa äänikirjoja tarjoavissa palveluissa. Jos et ole vielä rekisteröitynyt, voit tutustua äänikirjoihin kätevästi hyödyntämällä maksuttomia kokeilujaksoja, joita useimmat äänikirjapalvelut tarjoavat uusille käyttäjille.