Läpi helvetin
Kuuntele ilmaiseksi:
Nextory
30 päivää ilmaiseksi
Storytel
30 päivää ilmaiseksi
BookBeat
30 päivää ilmaiseksi

Läpi helvetin

“Läpi helvetin“ on elämäkerta, jossa kuvataan Marko Jantunen henkilönä, mutta myös hänen urheilu-uraansa käsitellään laajasti. Jantusen eli "Jarnan" ura alkoi Lahden Kiekkoreippaassa. Tämän jälkeen oli vuorossa Hockey-Reipas, KalPa, TPS, joiden jälkeen oli vuorossa Ruotsi ja lopulta NHL. Jantunen palasi sitten Ruotsiin pelaamaan joksikin aikaa. Ruotsista kotikaupunkiinsa Lahteen mies siirtyi hänen urheilu-uransa ollessa jo lähellä päättymistä.

Kuuntele ilmaiseksi:
BookBeat - 45 päivää ilmaiseksi
Nextory - 35 päivää ilmaiseksi
Storytel - 40 päivää ilmaiseksi

Tarina

“Läpi helvetin“ -kirja alkaa ajankohdasta, jolloin Jantunen on päättänyt irtautua huumemaailmasta. Hän on matkalla huumevieroitukseen tukihenkilönsä avustamana. Samalla hakeutuminen huumevieroitukseen on pakenemista velkojen perijöiltä. Kirjassa käydään läpi Jantusen nousu huippu-urheilijaksi ja suurimmat voitot ja tappiotkin. “Läpi helvetin“ on kirja, jossa traagiset tapahtumat etenevät kronologisesti ja yksityiskohtaisesti. Kuuntelijaa ei säästetä.

Kirja on myös rehellinen kuvaus pahenevan päihdeongelman vaikutuksesta elämään. Vaikka menestys toi Jantuselle rahaa, kului päihteisiin yhä enemmän varoja. Kirja vie kuuntelijansa myös Espanjaan. Siellä on tarkoitus treenata omatoimisesti. Harjoittelu vaihtuu kuitenkin päihteiden siivittämään juhlimiseen. Vaikka päihdeongelma oli jo urheilupiireissä tiedossa, ei lahjakkaasta pelaajasta haluttu luopua. Uran lopussa Marko Jantunen pelaakin useammin krapulaisena kuin selvänä.

Urheilu-uran päättyminen

Marko Jantusen ura jääkiekkoilijana päättyi 2010. Kirja ei anna kuuntelijalleen tarkkaa vastausta siihen, mikä lopulta päätti uran. Mies vain katosi otteluista, ilman mitään erillistä dramaattista tapahtumaa. Kirjan tätä vaihetta kuvaava osuus on synkkää kuunneltavaa. Kun jääkiekko ei enää kuulunut Marko Jantusen elämään, tulivat kuvaan yhä vahvemmat huumeet, velat ja rikokset – lopulta myös pelko hengen menettämisestä

Kirja herätti julkaisunsa jälkeen kiinnostusta urheilupiirien lisäksi kaikissa niissä, jotka olivat seuranneet miehen vaiheita, niin urheilijana kuin yksityishenkilönäkin. “Läpi helvetin“ on mielenkiintoinen kuvaus huippu-urheilusta, mutta Jantusesta myös henkilönä. Marko Jantunen nautti huomion kohteena olemisesta. Toisaalta treenaaminen motivoi häntä vähän. Siksi onkin hämmästyttävää, että hän onnistui nousemaan huipulle, huolimatta jatkuvasti pahenevasta päihdeongelmastaan.

Kuuntele kirjaa “Läpi helvetin“ ilmaiseksi 40 vuorokautta

Äänikirjojen suosio on noussut tasaiseen tahtiin. Ne ovat vaivaton tapa kuunnella kirjoja vaikkapa bussissa työmatkalla. Alkuun pääseminen on helppoa, ja äänikirjoja on hyvä valikoima eri äänikirjapalveluilla. Voit tutkia äänikirjapalveluiden valikoimia ilman, että sitoudut mihinkään. Kun valitset itsellesi parhaiten sopivan äänikirjapalvelun, aloittajalle tarjotaan usein mahdollisuutta kokeilla ilmaiseksi kirjojen kuuntelua 14 vuorokautta. Tutustu teokseen “Läpi helvetin“ ilmaiseksi.