Äänikirjat kirjastossa

Lainaa äänikirjat kirjastosta

Äänikirjoja on helppo lainata ilmaiseksi kirjaston kautta. Äänikirjat voidaan ladata puhelimeesi, tablet-laitteeseesi tai tietokoneellesi. Tarvitset vain voimassa olevan kirjastokortin, joka käy mihin tahansa kirjastoon.

Lainaaminen kirjastosta on loistava vaihtoehto kaupallisille äänikirjasovelluksille – puhumattakaan edullisuudesta.

Äänikirjojen lainaaminen kirjastosta on mahdollista eKirjastosta-palvelusta – suomalaisten kirjastojen yhteisen sähköisen palvelun ansiosta.

Ekirjasto

Äänikirjojen lainaaminen kirjaston kautta

EKirjastosta-palvelusta löydät äänikirjojen lisäksi myös e-kirjoja, lehtiä ja elokuvia. Lainaamiseen tarvitaan vain kirjastokortti ja siihen liittyvä PIN-koodi. Voit etsiä haluamaasi äänikirjaa avainsanoilla, kuten kirjan nimellä tai aihetunnisteella. eKirjastosta on yleinen julkisten kirjastojen palvelu Suomessa ja osa Kirjastot.fi-palveluita.

Palvelu toimii kaikilla laitteilla. Voit käyttää eKirjastosta-palvelua älypuhelimella, tablet-laitteella tai tietokoneella. eKirjastosta toimii myös ulkomailla.

Napsauta tätä siirtyäksesi eKirjastosta:n verkkosivuille aloittamaan palvelun käyttö.

Kysymyksiä ja vastauksia

Tänne olemme keränneet joitakin yleisiä kysymyksiä ja vastauksia eKirjastosta-palvelusta.

Kuinka saan kirjastokortin?

Jos sinulla ei ole kirjastokorttia, sinun on otettava yhteys asuinpaikkasi kirjastoon saadaksesi sen.

Toimiiko eKirjastosta myös ulkomailla?

Kyllä, voit käyttää eKirjastosta-palvelua myös ulkomailla ollessasi.

Kuinka äänikirjat voivat olla ilmaisia?

Kuten tavallisenkin kirjaston, myös eKirjastosta:n toimintaa rahoitetaan verorahoilla. Tästä syystä ne voivat tarjota sinulle ilmaisia äänikirjoja kuunneltavaksi. Sinä rahoitat palvelua yhdessä kaikkien muiden kansalaisten kanssa maksamalla veroja.

Onko äänikirjavalikoima yhtä suuri eKirjastosta:ssa kuin kaupallisissa sovelluksissa?

Ei, mielestämme kaupallisten sovellusten valikoima on suurempi. Olemme ottaneet näytteitä äänikirjoista, joita on saatavana sovelluksissa, kuten Storytel ja Nextory, ja tutkineet, onko niitä saatavana myös eKirjastosta-palvelusta. Aina niitä ei ole saatavilla.