Kun sanat eivät riitä
Kuuntele ilmaiseksi:
Nextory
30 päivää ilmaiseksi
Storytel
30 päivää ilmaiseksi
BookBeat
30 päivää ilmaiseksi

Kun sanat eivät riitä

"Kun sanat eivät riitä" on keveä ja romanttinen teos nuoren naisen kasvusta. Kirjan on kirjoittanut aiemmin lasten- ja nuortenkirjasarjoista tutuksi tullut newyorkilainen Jill Santopolo. Suomessa kirjan julkaisi Otava vuonna 2019, ja teoksesta on saatavilla niin kovakantinen kirja, äänikirja kuin e-kirjakin.

Kuuntele ilmaiseksi:
Nextory - 30 päivää ilmaiseksi
Storytel - 30 päivää ilmaiseksi
BookBeat - 30 päivää ilmaiseksi

Tarina

"Kun sanat eivät riitä" kertoo kolmekymppisestä Ninasta, joka menettää rikkaan ja vaikutusvaltaisen isänsä. Nina seurustelee lapsuudenystävänsä Timin kanssa ja työskentelee pormestariksi tähtäävän Rafaelin kampanjatoimistossa. Kun isä kuolee, tulee Ninan päättää, jatkaako hän sukunsa perheyritystä isänsä toiveiden mukaan vai alkaako elää omille unelmilleen.

Työkuvio ei ole ainoa asia, joka Ninaa mietityttää. Häät ovat jo suunnitteilla kunnollisen Timin kanssa, mutta toisaalta veri vetäisi myös hurmaavan Rafaelin puoleen. Kirja seuraa Ninan surutyötä ja painiskelemista vaikeiden elämänvalintojen kanssa. Tekeekö Nina niin kuin muut olettavat vai seuraako hän sydäntään?

Kritiikki

"Kun sanat eivät riitä" -teosta on kehuttu kevyeksi ja helposti luettavaksi teokseksi, joka muistuttaa tyyliltään erehdyttävästi Gilmore Girlsiä ja Sex and The Cityä. Kirjan on todettu käsittelevän vaikeita aiheita humoristisen keveällä otteella ja se koetaan varsinaiseksi voimakirjaksi itsenäistymisen kynnyksellä painiville neidoille.

Jill Santopolo on kirjoittanut aiemmin kirjoja lapsille ja nuorille. Jotkin lukijat kokivat "Kun sanat ei riitä" -teosta lukiessaan, että tekstissä käytetyt ilmaisut ja syvyyden puute sopisivatkin aikuisten sijaan paremmin nuoremmille lukijoille. Kaiken kaikkiaan teos on kuitenkin kiinnostava tarina rohkeudesta elää omaa elämää.

Kuuntele "Kun sanat eivät riitä" ilmaiseksi

Kiireisessä arjessa on vaikeaa löytää aikaa kirjojen lukemiselle. Tästä syystä äänikirjojen suosion kasvu on ollut viime aikoina huimaa. Sovelluskaupoista löytyy useita äänikirjasovelluksia, jotka ovat ottaneet "Kun sanat eivät riitä" -teoksen kokoelmiinsa. Joissakin paikoissa tarjolla on ilmainen kokeilujakso, jonka aikana kirjaan pääsee syventymään täysin veloituksetta.