Kristian siviilipalvelusmiehenä
Kuuntele ilmaiseksi:
Nextory
30 päivää ilmaiseksi
Storytel
30 päivää ilmaiseksi
BookBeat
30 päivää ilmaiseksi

Kristian siviilipalvelusmiehenä

”Kristian siviilipalvelusmiehenä” on kirjailija Juha Vuorisen omassa Diktaattori-kustantamossaan vuonna 2008 julkaisema kirja. Äänikirjana teos on julkaistu 31.10.2019. Vuorinen on paitsi kirjailija ja kustantaja, myös kolumnisti, radio- ja televisiotoimittaja, ohjaaja, käsikirjoittaja sekä tuottaja. Kristian on sarjan kolmas kirja, jossa nyt aikuiseksi kasvanut enkelikiharainen pasifisti uhmaa isänsä tahtoa.

Kuuntele ilmaiseksi:
BookBeat - 45 päivää ilmaiseksi
Nextory - 35 päivää ilmaiseksi
Storytel - 40 päivää ilmaiseksi

Tarina

Kolmas ”Kristian”-sarjan teos esittelee aikuisuuden kynnykselle ehtineen Kristianin. Kristian on hieman ylipainoinen, ja hänen vaaleissa hiuksissaan on permanenttikiharat. Kristian valitsee armeijan sijaan siviilipalveluksen. Kristian päätyy Santahaminan varuskunnan päiväkotiin lastenhoitajaksi. Enkelinkiharainen siviilipalvelusmies ei pääse armeijan höykytystä pakoon, vaan hoitolasten isät ottavat kaiken irti sivarista päiväkodissa.

Kirja marssittaa terävästi esiin kysymyksen kiharatukkaisen siviilipalvelusmiehemme seksuaalisesta itsemääräämisoikeudesta. Miehen kunnia on vaarassa Kristianin joutuessa monenlaisen epätoivotun kiinnostuksen kohteeksi. Kristianista kiinnostuu seksihullu kokki, entinen tyttöystävä, rakkauden ammattilainen ja muutama hieman epävakaa yksilö. Kaiken lisäksi Kristian pääsee osallistumaan vuoden 1985 ylivoimaisesti kiihkeimpään kertausharjoitukseen.

Arvioita kirjasta

”Kristian siviilipalvelusmiehenä” jatkaa Vuorisen tuttua huumorilinjaa. Kirjaa voidaan pitää veijaritarinana, mutta pintaa syvemmältä löytyy hyvinkin voimakkaita kannanottoja. Tästä kirjasta löytyy eräänlaista vastustusta armeijaa tai ainakin armeijan nykyistä tilaa kohtaan. Sotilaat esitetään liioitellun aggressiivisina ja asehulluina. Tämä korostaa kohtausten humoristisuutta, toisaalta saa kuulijan pohtimaan syytä voimakkaaseen ilmaisuun.

Vuorisen teos teokselta kehittyvät hahmot kantavat tarinaa eteenpäin. Liioitellun hurjat juonenkäänteet, kuten merirosvo osoittelemassa Kristiania mustaruutiaseella päiväkodin rauhassa, ovat ilman muuta olennainen osa kirjojen maailmaa, mutta Vuorisen luomat persoonalliset hahmot antavat tarinalle viimeisen silauksen. Tällaiselle kaiken ylittävälle huumorille on ilman muuta tilauksensa.

Kuuntele ”Kristian siviilipalvelusmiehenä” ilmaiseksi 40 päivän ajan

Kristian siviilipalvelusmiehenä on viimeinkin ilmestynyt äänikirjana, ja useilla äänikirjojen kuuntelua tarjoavilla sovelluksilla on nyt mahdollista kuunnella tämä Juha Vuorisen hervoton huumorin ilotulitus aivan ilmaiseksi 40 päivän ajan. Rekisteröityessäsi uutena käyttäjänä sovellukseen saat käyttöösi tämän hienon edun. ”Kristian siviilipalvelusmiehenä” jatkaa suomalaisen huumorikirjallisuuden pitkiä perinteitä.