Kohtalon miekka
Kuuntele ilmaiseksi:
Nextory
30 päivää ilmaiseksi
Storytel
30 päivää ilmaiseksi
BookBeat
30 päivää ilmaiseksi

Kohtalon miekka

"Kohtalon miekka" on puolalaisen Andrzej Sapkowskin kirjoittaman fantasiakirjasarjan Noiturin toinen teos. Kokonaisuudessaan Noituri-sarja sisältää kaksi novellikokoelmaa ja kuusi romaania. Vuonna 2011 suomeksi julkaistussa "Kohtalon miekassa" jatketaan siitä, mihin edeltävä kirja – Viimeinen toivomus (2010) – päättyi. Päähenkilönä on jälleen noituri Geralt Rivialainen, jonka tehtävänä on eliminoida erilaisia epäihmisiä yhä synkemmiksi käyvissä metsämaisemissa.

Kuuntele ilmaiseksi:
Nextory - 30 päivää ilmaiseksi
Storytel - 30 päivää ilmaiseksi
BookBeat - 30 päivää ilmaiseksi

Kirjan juonesta

"Kohtalon miekka" kuvaa noituri Geraltia, joka tappaa maksusta metsissä eläviä mutantteja, merihirviöitä sekä muita ihmisille vaarallisia olentoja. Hänen rinnallaan nähdään muun muassa naisvelho Yennefer, trubaduuri Valvatti ja pikkutyttö Ciri. Kirja jakautuu useampaan lukuun, jotka ovat kaikki erillisiä tarinoita. Niihin lukeutuvat esimerkiksi lohikäärmejahdista kertova Mahdollisuuksien rajat sekä merenneitolegenda Pieni uhraus.

Vaikka "Kohtalon miekka" ei sisällä varsinaista kehyskertomusta, on se tarinaltaan koherentti, ja siitä voi nautiskella myös pieninä paloina. Kirja sisältää mielenkiintoisia henkilöhahmoja, ja se käsittelee kysymyksiä oikeasta ja väärästä sekä pahuuden olemuksesta. Välillä Geralt joutuu nimittäin toteamaan, että hänen toimeksiantajansa ovat pahempia kuin ne epäihmiset, jotka hänet on määrätty surmaamaan.

Noituri on sekä lukijoiden että kriitikoiden makuun

"Kohtalon miekka" -teos on saanut runsaasti kiitosta sekä lukijoiltaan että kriitikoilta niin syvistä henkilökuvistaan, vinosta huumoristaan kuin tarkkaan ylläpidetystä jännityksestään. Sitä on pidetty yleisesti jopa parempana kuin edeltäjäänsä, Viimeistä toivomusta. Palkittu äänikirja sopii vaativampaankin kirjallisuusmakuun; "Kohtalon miekka" on voittanut muun muassa vuoden 2012 Tähtifantasia-palkinnon ja Helsingin kaupunginkirjaston 12 osumaa -palkinnon.

Sen lisäksi että Noituri-kirjat ovat olleet hyvin suosittuja, on niistä tullut varsinainen monimediainen ilmiö. Noituri-kirjasarjasta on tehty myös elokuva, videopelejä sekä tv-sarjoja. Viimeisin tv-sarjoista on Netflixin tuottama The Witcher – Noituri, jonka ensimmäinen tuotantokausi sai ensi-iltansa joulukuussa 2019. Toista tuotantokautta päästään seuraamaan keväällä 2020. Jos Noituri-kirjat eivät ole sinulle vielä tuttuja, voit aloittaa vaikkapa "Kohtalon miekasta".

Kuuntele "Kohtalon miekkaa" ilmaiseksi

Kaikkien laatufantasian ystävien kannattaa tutustua "Kohtalon miekka" -teokseen. Voit uppoutua teoksen jännittävään fantasiamaailmaan äänikirjana, joka on hyvä ja helppo vaihtoehto perinteisille kirjoille. Olit sitten äänikirjojen suurkuluttaja tai vielä kyseiseen formaattiin tutustumaton, sinun kannattaa hyödyntää etumme: uudet asiakkaamme pääsevät kuuntelemaan Kohtalon miekkaa ilmaiseksi. Se onnistuu useilla suomalaisille asiakkaille saatavilla olevilla sovelluksilla.