Kiira
Kuuntele ilmaiseksi:
Nextory
30 päivää ilmaiseksi
Storytel
30 päivää ilmaiseksi
BookBeat
30 päivää ilmaiseksi

Kiira

Urheilutoimittaja Jere Nurmisen teos kertoo taitoluistelija Kiira Korvesta ja hänen elämästään. Kirja käy läpi niin nuoruuden, uran kuin henkilökohtaiset tuntemuksetkin. Kirja on julkaistu syyskuussa 2018.

Kuuntele ilmaiseksi:
Nextory - 30 päivää ilmaiseksi
Storytel - 30 päivää ilmaiseksi
BookBeat - 30 päivää ilmaiseksi

Kiira: ehjäksi särkynyt on henkilökohtaisesta näkokulmasta kerrottu Kiira Korven tarina. Kirjassa kerrotaan muun muassa Kiiran ajatuksia hänen omasta urastaan, loukkaantumisista, nuoruudesta ja henkilökohtaisesta elämästä urheilu-uran ohella. Kirjoittaja Jere Nurminen on jo pitkän uran tehnyt suomalainen urheilutoimittaja. Nurminen on juontanut monia urheilulähetyksiä ja toiminut selostajana ja kommentaattorina urheilutapahtumissa.

Tarina

Kiira Korpi on yksi Suomen menestyneimmistä taitoluistelijoista ja Jere Nurmisen teos kertookin hänen elämästään valaisevalla tavalla. Korpi puhuu kirjassa omana itsenään, mutta Nurminen on suorittanut itse kirjoitustyön. Teoksessa käydään läpi niin kasvavat paineet, urheilun ilo, äärimmäinen kunnianhimo, kuin myös monia muita nuoruuteen ja kasvuun liittyviä asioita urheilijan näkökulmasta.

Korpi on lähtöisin urheilijaperheestä, ja hänen isänsä on toiminut Tapparan valmentajana. Tätä kautta Kiiralle onkin tullut hyvät lähtökohdat urheiluun jo aikaisin, ja hän aloitti taitoluistelun nuorena. Kiira Korpi kertoo kirjassa runsaasti kokemistaan paineista, loukkaantumisen pelosta ja toisaalta siitä, kuinka nälkä jatkuvasti kasvaa syödessä ja menestystä haluaa yhä enemmän.

Mielipiteitä kirjasta Kiira: ehjäksi särkynyt

Kiira Korpi on jäänyt monelle mieleen sekä luistelutaitojensa, että myös poikkeuksellisen valovoimaisen olemuksensa ja kauniin ulkonäkönsä vuoksi. Hän oli ikään kuin suomalaisen taitoluistelijan arkkityyppi; vaalea, sinisilmäinen ja kaunis. Kirjassa moni lukija kertoo kuitenkin yllättyneensä siitä uudesta puolesta, mikä Kiira Korvesta paljastuu. Hän on tulta ja tappuraa, kun kyse on taitoluistelusta.

Kirjassa moni lukija piti erityisesti siitä, miten Jere Nurminen on onnistunut kuvaamaan nuoren naisurheilijan silmin maailmaa, joka on monelle samanikäiselle täysin poikkeuksellinen. Kirjassa tulee hienosti esiin sekä etenevä tarina, että myös paljon pohdintaa ja mielikuvia, sekä positiivisista että negatiivisista asioista. Kiira: ehjäksi särkynyt avaa monelle sitä maailmaa, missä monet ammattiluistelijat elävät.

Kuuntele Kiira: ehjäksi särkynyt ilmaiseksi

Mikäli äänikirjat kiinnostavat sinua, kannattaa tutustua moniin sovelluksiin, jotka tarjoavat kuulijalle ilmaisen kokeilujakson. Näiden avulla on mahdollista kuunnella kirjoja maksutta. Useiden eri sovellusten valikoimista löytyy myös Kiira Korven elämästä kertova teos ja se onkin hyvä valinta kokeilujaksolla kuunneltavaksi kirjaksi. Äänikirjat sopivat hyvin taustalle moneen asiaan, kuten lenkkeilyyn tai vain rentoutumiseen.