Keveys
Kuuntele ilmaiseksi:
Nextory
30 päivää ilmaiseksi
Storytel
30 päivää ilmaiseksi
BookBeat
30 päivää ilmaiseksi

Keveys

Keveys on Stephen Kingin kauhukirja suoraan myyntilistojen kärjestä. Alun perin vuonna 2018 ilmestynyt ja vuonna 2020 suomennettu teos on kutkuttavan jännittävä kirja Scott Carey -nimisestä miehestä, joka muuttuu päivä päivältä kevyemmäksi – laihtumatta grammaakaan! Mitä tapahtuu ja häviääkö Scott Carey savuna ilmaan? Vuonna 1947 syntynyt yhdysvaltalainen Stephen King on yksi maailman tunnetuimmista kirjailijoista ja ehkäpä maailman tunnetuin kauhukirjojen kirjoittaja.

Kuuntele ilmaiseksi:
Nextory - 30 päivää ilmaiseksi
Storytel - 30 päivää ilmaiseksi
BookBeat - 30 päivää ilmaiseksi

Tarina

Keveys on kirja, joka tuo yliluonnollisen ja pelottavan mysteerin pikkukaupunkiin. 42-vuotias Scott Carey huomaa painavansa päivä päivältä vähemmän siitäkin huolimatta, että hänen painonsa ei putoa lainkaan ja hänen elintapansa ovat varsin epäterveelliset. Lisäksi asiasta kertominen kenellekään ei ole helppoa, sillä Castle Rockin pikkukaupungissa ei katsota hyvällä mitään eriskummallista. Scottin tilanne alkaa vaikuttaa melko synkältä.

Entä miten asiaan liittyvät Scott Careyn uudet ja hankalat naapurit Missy ja Deirdre, jotka ovat varsin eriskummallisia ihmisiä ja myös kaupunkiin juuri avatun hienon ravintolan omistajia. Epätoivoisen miehen haihtumisen syy ei kuitenkaan ratkea vielä ennen viimeistä riitaa ja kohtalokasta videotallennetta. Saavuttaako Scott Careyn paino nollan ennen pitkää ja mitä sitten tapahtuu? Keveys pitää lukijansa jännityksessä loppuun saakka.

Kritiikki

Keveys-kirjan suosiosta kertoo jo paljon se, että se on noussut myyntilistojen kärkeen – monien muiden kirjailijan teosten tapaan. Keveys on saanut paljon hyvää palautetta lukijoiltaan ja kuuntelijoiltaan. Kirjaa on sanottu loppuratkaisultaan myös hieman erilaiseksi Stephen Kingin aikaisempiin teoksiin verrattuna. Emme kuitenkaan kerro kirjan juonesta sen enempää, jotta teoksen juoni ei paljastuisi ennen sen lukemista tai kuuntelemista.

Stephen King on kirjoittanut jo yli 60 kirjaa, jotka kaikki ovat olleet maailmanlaajuisia myyntimenestyksiä. Kirjailijan kirjojen pohjalta on tehty myös lukuisia elokuvia ja televisiosarjoja. Stephen King on lisäksi voittanut useita merkittäviä kirjallisuuspalkintoja, ja hänelle myönnettiin American PENin sananvapauspalkinto vuonna 2018. Uudehko Keveys-kirjaa jatkaa Stephen Kingin teosten huippusuosittua linjaa olemalla tälläkin hetkellä myyntilistojen kärjessä.

Kuuntele Keveys-kirjaa ilmaiseksi

Uudet käyttäjät voivat nyt kokeilla kirjaa ilmaiseksi Suomessa saatavilla olevien äänikirjapalveluiden kautta. Vuonna 2020 suomeksi ilmestynyt Keveys on nyt saatavilla äänikirjapalveluiden kautta. Äänikirjat ovat loistava keino kokea kirja, sillä ne kulkevat mobiililaitteiden mukana niin lenkille kuin rannallekin, ja niitä voi kuunnella myös vaikkapa siivotessaan. Äänikirjojen kuuntelu onnistuu usein parhaiten mobiililaitteen ja kuulokkeiden avulla.