Keskiyön ruusu
Kuuntele ilmaiseksi:
Nextory
30 päivää ilmaiseksi
Storytel
30 päivää ilmaiseksi
BookBeat
30 päivää ilmaiseksi

Keskiyön ruusu

"Keskiyön ruusu" on irlantilaisen Lucinda Rileyn historiallinen romaani, joka on julkaistu vuonna 2014. Se kertoo köyhtyneen intialaisperheen tyttären ja rikkaan englantilaisen perijän elämien kohtaamisesta, ja kuinka lähes vuosisata myöhemmin vaietut salaisuudet alkavat rakoilla. Äänikirja vie kuulijansa monitasoisen kertomuksen syövereihin.

Kuuntele ilmaiseksi:
Nextory - 30 päivää ilmaiseksi
Storytel - 30 päivää ilmaiseksi
BookBeat - 30 päivää ilmaiseksi

Tarina

"Keskiyön ruusu" kertoo Anahita Chavalin tarinan. Hän on jalosukuisen, mutta köyhtyneen intialaisperheen tytär, joka ystävystyy prinsessa Indiran kanssa. Anahita pääsee osalliseksi prinsessan upeasta elämästä palatsissa, ja hänelle tarjoutuu tilaisuus matkustaa Englantiin sisäoppilaitokseen. Siellä Anahita tutustuu Donald Astburyyn, upean kartanon perijään, sekä hänen juonittelevaan äitiinsä.

Lähes sata vuotta myöhemmin Ari Malik, Anahitan tyttärenpoika, päätyy Lontooseen selvittämään menneisyyttään ja isoäitinsä tarinaa. Hän menee käymään Astburyn kartanossa, missä nuori amerikkalainen filmitähti Rebecca Bradley sattuu olemaan kuvaamassa elokuvaa. Kirja kietoo taidokkaasti yhteen kaksi tarinaa eri aikatasoissa ja kahdessa hyvin erilaisessa ympäristössä.

Kritiikki

Lucinda Riley on irlantilainen kirjailija, jolta on ilmestynyt useita romaaneja. "Keskiyön ruusu" seuraa kirjailijan tyyliä, ja sitä on kehuttu varsin hyväksi lukuromaaniksi, joka pitää otteessa kuvauksellisella kerronnallaan. Kirjasta löytyy goottilaisuuden ja mysteerin elementtejä, ja ajankuvaa luonnehtii sota-ajan arvaamattomuus. Nämä tekevät kirjasta klassista rakkaustarinaa mielenkiintoisemman.

Kirjaa on kritisoitu siitä, että sen moderniin päivään sijoittuvat kerrokset ovat mielenkiinnottomia verrattuna Anahitan elämän rikkaaseen sisältöön, ja jotkut ovat löytäneet kirjasta saippuaoopperamaista latteutta ja henkilöhahmojen yksinkertaisuutta. Kaiken kaikkiaan monet ovat kuitenkin suositelleet kirjaa lämpimästi. Lukijoita ilahduttaa erityisesti 1900-luvun eksoottisen Intian värikäs kuvaus palatseineen.

Kuuntele "Keskiyön ruusu" ilmaiseksi

Äänikirja on erinomainen tapa kokea kirja, sillä sitä on kätevä kuunnella esimerkiksi arkiaskareiden lomassa. Jos et ole vielä tutustunut äänikirjojen maailmaan, nyt siihen on oiva tilaisuus, sillä "Keskiyön ruusu" on usean äänikirjasovelluksen valikoimassa. Monet niistä tarjoavat uusille käyttäjille ilmaista kokeilujaksoa.