Kerro minulle jotain hyvää
Kuuntele ilmaiseksi:
Nextory
30 päivää ilmaiseksi
Storytel
30 päivää ilmaiseksi
BookBeat
30 päivää ilmaiseksi

Kerro minulle jotain hyvää

Jojo Moyesin suuren suosion saanut ”Kerro minulle jotain hyvää” (eng. Me Before You) julkaistiin vuonna 2012, ja tämä koskettava rakkausromaani on sittemmin poikinut kaksi jatko-osaa sekä Hollywood-elokuvan. Kun Louisa Clark, tavallista työväenluokkaa, kohtaa varakkaan ja menestyneen Will Traynorin, edes Willin neliraajahalvaus ei ole heidän välilleen syttyvän rakkauden tiellä. Mutta riittääkö Louisan rakkaus ja tahdonvoima selättämään heidän väliset eroavaisuuteensa ja oppiiko Will sittenkään näkemään rajoittuneen elämänsä uudessa valossa?

Kuuntele ilmaiseksi:
BookBeat - 45 päivää ilmaiseksi
Nextory - 35 päivää ilmaiseksi
Storytel - 40 päivää ilmaiseksi

Louisa Clark, tavallinen naapurintyttö

”Kerro minulle jotain hyvää” -romaanin alussa päähenkilö Louisa Clark on kuin kuka tahansa meistä. Kun nainen menettää työpaikkansa, hän joutuu taistelemaan työvoimatoimiston kanssa eikä hän tunne tekevänsä tarpeeksi tukeakseen perhettään. Will Traynor sen sijaan nautti suuresta menestyksestä ja vauhdikkaasta luksuselämästä, kunnes moottoripyöräonnettomuus muutti kaiken ja hän joutui halvaantuneena kotinsa vangiksi. Louisan vähäisestä työkokemuksesta huolimatta Willin äiti palkkaa hänet poikansa avustajaksi toivoen, että Louisan aurinkoinen luonne olisi tarttuvaa sorttia.

Louisan ja Willin välinen rakkaus ei kuitenkaan roihahda liekkeihin yhdessä yössä. Will on aluksi hyvin kärttyinen, eikä hän haluaisi päästää ketään lähelleen. Louisa ei kuitenkaan luovuta, ja ajan myötä Will alkaa avautua enemmän ja heidän välilleen syntyy ystävyys ja luottamus. Kauhukseen Louisa saa selville, että Will on aiemmin yrittänyt itsemurhaa ja että hän on suunnitellut turvautuvansa avustettuun eutanasiaan. Kun kirja päättyy, ei kukaan voi olla kuivin silmin.

Monia liikuttanut rakkaustarina

Siitä huolimatta, kuinka ”Kerro minulle jotain hyvää” -kirja päättyy, se on johtanut jo jopa kahteen jatko-osaan, jotka kertovat Louisa Clarkin elämän jatkumisesta. Surumielisestä aiheestaan huolimatta elämän jatkuminen ja oman tien löytäminen ovat merkittäviä teemoja kirjassa, ja lukijat ympäri maailmaa ovat löytäneet tarinasta lohtua sekä yhtymäkohtia omaan elämäänsä. Willin ailahteleva terveys ja Louisan perheen tilanne pitävät tarinan kaikkea muuta kuin suoraviivaisena, eikä loppuratkaisua pysty arvaamaan ennen aikojaan.

Vaikka ”Kerro minulle jotain hyvää” -kirjaa on kritisoitu sen tavasta kuvata vakavasti vammautuneen ihmisen sielunelämää, se on herättänyt arvokasta keskustelua ympäri maailmaa, ja teos on ollut useiden lukupiirien suosikki. Vuonna 2016 tarina nähtiin myös valkokankaalla, kun Game of Thrones -sarjasta tuttu Emilia Clarke pääsi esittämään tarinan naispääosaa. Elokuva menestyi hyvin, mutta monet kokevat itse kirjan käsittelevän tarinan arkoja aiheita hienotunteisemmalla otteella, joten jos olet pettynyt elokuvaan, on kirja silti kuuntelemisen arvoinen!

Kuuntele ”Kerro minulle jotain hyvää” ilmaiseksi 40 päivän ajan

Jos haluat kuunnella tämän kirjan äänikirjana, se on saatavilla ilmaiseksi palveluiden uusille käyttäjille myös Suomessa. ”Kerro minulle jotain hyvää” löytyy useiden äänikirjoja toistavien sovellusten valikoimista, jolloin pystyt kuuntelemaan sen alusta loppuun missä haluat! Äänikirjasovellusten avulla puhelimesi muuttuu kirjastoksi, jonka sisältö kulkee helposti mukanasi minne vain ja löydät helposti uusia kirjoja kuunneltavaksesi. Pidäthän kuitenkin nenäliinoja mukanasi, sillä koskettava ja voimaannuttava rakkaustarina varmasti liikuttaa kuuntelijan niin lenkkipolulla kuin kuntosalillakin.