Kerjäläinen
Kuuntele ilmaiseksi:
Nextory
30 päivää ilmaiseksi
Storytel
30 päivää ilmaiseksi
BookBeat
30 päivää ilmaiseksi

Kerjäläinen

Sofie Sarenbrant halusi luoda dekkareihinsa sankarittaren, joka eroaa muiden pohjoismaalaisten rikostarinoiden elämäänsä kyllästyneistä poliiseista. Näin syntyi Emma Sköld, joka on nuori ja kunnianhimoinen naispoliisi. Emma Sköld -sarja on noussut suureksi hitiksi Ruotsissa, ja ”Kerjäläinen” on sarjan kolmas suomennettu osa. Kirjan aihe on polttavan ajankohtainen ja kirjoitustyyli yhdistelee viihdettä ja jännitystä mukaansatempaavalla tavalla.

Kuuntele ilmaiseksi:
BookBeat - 45 päivää ilmaiseksi
Nextory - 35 päivää ilmaiseksi
Storytel - 40 päivää ilmaiseksi

Tarina

Emma Sköld -sarjan kirjat jatkavat suoraan siitä, mihin edellinen jäi, joten kirjoihin kannattaa tutustua järjestyksessä. Jos sinulla on mahdollisuus tutustua ensin kirjoihin ”Avoimet ovet” ja ”Osasto 73”, pääset heti kärryille ”Kerjäläinen”-kirjan alussa, jossa Sköldin perhe suree nuoren poliisin menetystä. ”Kerjäläinen” paneutuu Romaniasta tulleisiin kerjäläisiin, jotka tienaavat elantonsa Tukholman kaduilla joko kerjäämisen tai prostituution keinoin.

Tukholman kaduilla vaanii sarjamurhaaja, joka jahtaa erityisesti romanikerjäläisiä. Poliisi epäilee, että murhaaja on mielenvikainen, mutta pian ilmenee asian oikea laita – murhien takana on järjestäytynyt taho, joka toteuttaa karmivaa suunnitelmaansa. Nuori kerjäläisnainen nimeltään Soraya nousee avainasemaan tutkimuksessa, joka vie Emma Sköldin vaarallisille teille. Kirja tempaisee lukijan mukaansa vetävällä kerronnallaan ja vauhdikkailla juonenkäänteillään.

Kritiikki

Kuten muutkin Emma Sköld -kirjat, myös ”Kerjäläinen” on noussut heti suureen suosioon sekä lukijoiden että kriitikkojen keskuudessa. Kirjaa on kuvailtu pelottavan ajankohtaiseksi aiheeltaan. Teos käsittelee aidolla otteella romanikerjäläisiä Ruotsin yhteiskunnassa, ja sen on sanottu yhdistelevän jännitystä ja viihdettä taitavalla tavalla. Göteborgs-Posten kuvaili kirjaa sanoilla: "jännittävä, nopeatempoinen ja viihdyttävä". Myös lukijat ovat ottaneet kirjan omakseen.

Sarenbrant on taidokas luomaan vetävän ja kiinnostavan juonen, joka pitää lukijan otteessaan loppuhuipennukseen asti. ”Kerjäläinen” on nimenomaan viihdyttävä ja jännittävä kirja, jonka juonenkäänteet voivat tosin joskus kärsiä hiukan epäuskottavuudesta. Se kuitenkin imaisee mukaansa niin, etteivät pienet ylilyönnit haittaa. Lukija – tai äänikirjan kuuntelija – jää taatusti odottamaan sarjan seuraavaa osaa, jonka pitäisi ilmestyä suomennettuna vuoden 2020 puolella.

Kuuntele ”Kerjäläinen”-äänikirjaa ilmaiseksi 40 päivän ajan

Äänikirjojen kuunteleminen on helppo ja mukava tapa nauttia kirjoista, vaikka sinulla ei olisikaan aikaa käpertyä sohvannurkkaan kirja kädessäsi. Monista äänikirjoja tarjoavista palveluista löytyy myös Sofie Sarenbrantin uutuus ”Kerjäläinen”, joka jatkaa rikospoliisi Emma Sköldistä kertovaa kirjasarjaa. Jos äänikirjat ovat sinulle uusi juttu, voit hyödyntää 14 päivän ilmaisen kokeilujakson monissa eri palveluissa.