Kentänvaltaajat
Kuuntele ilmaiseksi:
Nextory
30 päivää ilmaiseksi
Storytel
30 päivää ilmaiseksi
BookBeat
30 päivää ilmaiseksi

Kentänvaltaajat

Jalkapalloaiheisen teoksen kirjoittajina ovat toimineet muun muassa Matti Apunen, Karo Hämäläinen, Tommi Melender ja Olli Rehn. Teoksen toimittaneet Tommi Melender ja Karo Hämäläinen ovat kovia jalkapallon kannattajia kumpikin omalla tavallaan. Kentänvaltaajat äänikirja on julkaistu toukokuussa 2020. Sen lukijana toimii Tommi Lindgren. Äänikirjan kesto on 5 tuntia 46 minuuttia, joten kuunneltavaa riittää useammallekin kerralle.

Kuuntele ilmaiseksi:
BookBeat - 45 päivää ilmaiseksi
Nextory - 35 päivää ilmaiseksi
Storytel - 40 päivää ilmaiseksi

Kirjan sisällöstä

"Usein hyvään elämään ei muuta tarvita kuin 22 pelaajaa häikäisevän vihreällä pelikentällä ja jalkapallo". Kentänvaltaajat kertoo joukon tunnettujen suomalaisten kirjoittajien suhteesta jalkapalloon. He kertovat muun muassa, mitä jalkapallo on merkinnyt heille, mitä se merkitsee nykyään ja kuinka kiinnostus lajiin on alun perin syntynyt. Kirjassa pohditaan myös jalkapallon vaikutusta maailmaan ja ihmisiin.

Eräs kiinnostava aihe Kentänvaltaajat kirjassa on eräänlainen imagoristiriita suomalaisen sarjafutiksen ja kansainvälisen jalkapallon välillä. Kirja koostuu 12 eri ihmisen henkilökohtaisesta suhteesta jalkapalloon ja heidän omista näkemyksistään. Kaikki kirjoittajat eivät suinkaan ole jalkapallon ammattilaisia, ja tämä tulee myös esiin kirjoittajien esseitä kuunnellessa. Teoksen ei kuitenkaan ole tarkoituskaan olla jalkapallon tietosanakirja.

Ajatuksia kirjasta

Kuten edellä jo todettiin, kyseessä on siis kirjoittajien omiin mielipiteisiin ja kokemuksiin pitkälti perustuva äänikirja, joten sen kohderyhmänä ei välttämättä voida pitää jalkapallosta pelkästään faktatietoa haluavia kuuntelijoita. Toisaalta eri alojen ihmisten hauskat muistot jalkapalloon liittyen tuovat monesti miehille suunnatun ja urheiluhullujen parissa suositun lajin myös niiden ihmisten ulottuville, jotka eivät tiedä paljoa jalkapallosta.

Fanaattisemmat jalkapallon kannattajat voivat ajatella, että osan kirjoittajista tietämys lajista ei olisi riittävä tämän tyyppisen teoksen kirjoittamiseen. Mielenkiintoiset pohdinnat ja hauskat sattumukset tekevät kuitenkin kentänvaltaajista teoksen, joka voi kiinnostaa koko perhettä. Erilaiset näkemykset ja kokemukset, joista kirjassa kerrotaan, herättävät varmasti paljon keskustelua teokseen tutustuneiden kesken. Kylmäksi tämä kirja tuskin jättää ketään.

Kuuntele Kentänvaltaajat ilmaiseksi

Mikäli kentänvaltaajat äänikirja kiinnostaa, sitä voi kuunnella ilmaiseksi joillakin äänikirjasovelluksilla Suomessa. Sovelluksen voi ladata tabletille tai puhelimelle, jolloin äänikirjan kuuntelu onnistuu sujuvasti missä tahansa liikutkin. Jalkapallo-aiheisen äänikirjan kuuntelua voi käyttää vaikka motivaattorina ennen omia treenejään, rentoutumiskeinona kesämökin rauhassa, työpaikan lounastauolla tai viihdykkeenä pitkällä juna- tai bussimatkalla. Ota siis kenttä haltuun!