Kani joka tahtoi nukahtaa
Kuuntele ilmaiseksi:
Nextory
30 päivää ilmaiseksi
Storytel
30 päivää ilmaiseksi
BookBeat
30 päivää ilmaiseksi

Kani joka tahtoi nukahtaa

Ruotsalainen käyttäytymistieteilijä ja NLP-valmentaja Carl-Johan Forssen Ehrling julkaisi vuonna 2015 omakustanteena ”Kani joka tahtoi nukahtaa” -kirjansa. Kyseessä on kirjailijan sanojen mukaan maailman ensimmäinen nukutuskirja, jonka tarkoitus on auttaa lapsia nukahtamaan hyödyntämällä psykologisia rentoutumiskeinoja. Vaikka kirja on erityisesti suunnattu perheille, joiden lapsilla on nukahtamisvaikeuksia, se toimii myös aikuisille. Forssen Ehrling teki läpimurtonsa kirjailijana tällä meditatiivisella sadulla, jolle äänikirja on erityisen hyvä formaatti. Nykyään Forssen Ehrling kirjoittaa lapsia auttavien kirjojen lisäksi johtajuudesta ja henkilökohtaisesta kasvusta.

Kuuntele ilmaiseksi:
BookBeat - 45 päivää ilmaiseksi
Nextory - 35 päivää ilmaiseksi
Storytel - 40 päivää ilmaiseksi

Tarina

”Kani joka tahtoi nukahtaa” ei ole perinteinen satu siinä mielessä, että siinä ei ole jännittäviä juonenkäänteitä, vaan tarina keskittyy luomaan rentouttavan tunnelman. Kalle-niminen kani ei halua mennä nukkumaan, vaan hänestä olisi mukavampaa valvoa. Äiti Kani ehdottaa retkeä Taikuri-Sedän luo, joka voi taikahiekallaan auttaa ketä tahansa nukahtamaan. Kalle ja äiti lähtevät retkelle, jolla Kani kohtaa muita elämiä, jotka ovat jo menossa nukkumaan. Retken tarkoitus on löytää nukahtamisen salaisuus.

”Kani joka tahtoi nukahtaa” osoittautui niin suosituksi, että Forssen Ehrling julkaisi sille jatko-osan nimeltään ”Norsu joka tahtoi nukahtaa”. Molemmat kirjat ovat kuvitettuja satukirjoja, jotka noudattavat samaa peruskaavaa. Kirjan tarkoitus on rentouttaa kuulija ja auttaa häntä nukahtamaan eikä herättää lapsen mielenkiintoa yllättävillä tapahtumilla. Niinpä ”Kani joka tahtoi nukahtaa” -kirjaa tai sen jatko-osaa ei kannatakaan lukea varsinaisena satuna, vaan nimenomaan nukahtamisen apuna. Tarina toimii hyvin myös aikuisen mielen rentouttajana.

Kritiikki

”Kani joka tahtoi nukahtaa” -kirjaa markkinoidaan nukutussatuna kaikille iltakukkujille. Vaikka kirja on lähtökohtaisesti suunnattu lapsille, joilla on nukahtamisvaikeuksia, myös satua lapsilleen lukeneet aikuiset ovat havainneet sen rentouttavan vaikutuksen. Kirja alkaa ohjesivulla, jossa sen ääneen lukijaa ohjataan lukemaan kirjaa oikein esimerkiksi painottamalla tiettyjä kohtia tai haukottelemalla tiettyä kohtaa lukiessaan. Kun kirjan hankkii äänikirjana, välttyy itse tältä työltä ja voi aikuisenakin nauttia kirjan rentouttavasta vaikutuksesta vaikkapa kuuntelemalla sitä yhdessä lapsen kanssa.

”Kani joka tahtoi nukahtaa” nousi suureen suosioon heti ilmestyttyään, ja se on keikkunut Amazonin myydyimpien kirjojen ykkösenä ilmestymisvuonnaan. Kirja on käännetty kuudelle kielelle, esimerkiksi suomeksi ja englanniksi, ja se on noussut myyntimenestykseksi kaikilla kielillä. Forssen Ehrling käyttää psykologista tietämystään ja kokemustaan ujuttaen yksinkertaiseen tarinaan lukuisia rentoutustekniikoita, jotka saavat niin pienen kuin isommankin kuuntelijan kokemaan olonsa turvalliseksi ja rennoksi, mikä edesauttaa nukahtamista. Äänikirja on erityisen hyvä tapa nauttia tästä rentouttavasta kokemuksesta.

Kuuntele ”Kani joka tahtoi nukahtaa” -äänikirjaa ilmaiseksi

Äänikirjojen kuuntelu on loistava tapa nauttia kirjoista muun tekemisen ohella, tai kun olet liian uninen lukemaan. ”Kani joka tahtoi nukahtaa” toimii todella hyvin äänikirjana, sillä se auttaa kuuntelijaa pääsemään syvän rentoutuneeseen olotilaan ja lopulta nukahtamaan. Lukuisat äänikirjoja tarjoavat palvelut ovat lisänneet myös ”Kani joka tahtoi nukahtaa” -äänikirjan palveluihinsa. Jos äänikirjojen kuunteleminen on sinulle uusi juttu, kannattaa hyödyntää useiden sovelluksien tarjoama ilmainen kokeilujakso – kuuntele ilmaiseksi 40 päivän ajan!