Jörn Donner kuinka te kehtaatte
Kuuntele ilmaiseksi:
Nextory
30 päivää ilmaiseksi
Storytel
30 päivää ilmaiseksi
BookBeat
30 päivää ilmaiseksi

Jörn Donner kuinka te kehtaatte

Jörn Donner kuinka te kehtaatte on Kai Ekholmin kirjoittama elämäkerta Jörn Donnerista, joka oli jo lähes suomalaisen kulttuurielämän ilmentymä itsessään.

Kuuntele ilmaiseksi:
Nextory - 30 päivää ilmaiseksi
Storytel - 30 päivää ilmaiseksi
BookBeat - 30 päivää ilmaiseksi

Jörn Donner oli kaikille suomalaisille tuttu hahmo, joka laukoi mielipiteitä niin kysyessä kuin kysymättäkin. Hänen elämästään kerrotaan Kai Ekholmin huhtikuussa 2020 julkaistussa teoksessa. Kai Ekholm on ansioitunut kirjailija, ja hän on toiminut muun muassa Kansalliskirjaston ylikirjastonhoitajana. Hän on väitellyt filosofian tohtoriksi Oulun yliopistosta vuonna 2000.

Jörn Donner, kuinka te kehtaatte - Tarina

Jörn Donner kuinka te kehtaatte käsittelee Donnerin elämän tarinaa, mutta myös pitkälti hänen uraansa ja henkilökohtaista olemustaan. Tarinassa käydään läpi Donnerin marxilaisvaikutteinen nuoruus, urakiito ja toisaalta myös romahdukset ja kriisit uran aikana. Lisäksi puidaan myös perhesuhteita ja niiden vaikutusta miehen ajatusmaailmaan ja elämään.

Jörn Donner oli todellinen persoona ja harva voi sanoa, ettei olisi koskaan kuullut hänen kertovan mielipiteitään niin ajankohtaisista kuin ajattomistakin asioista. Donner tuli tunnetuksi henkilönä, joka sanoo mitä haluaa. Jörn Donner kuinka te kehtaatte esittelee näitä mielipiteitä laidasta laitaan kuitenkin säilyttäen tarinan kerronnallisuuden.

Lukijoiden mielipiteitä

Kai Ekholm ei ehtinyt saada kirjaa valmiiksi ennen Donnerin kuolemaa, vaan kirja julkaistiin kaksi ja puoli kuukautta Donnerin menehtymisen jälkeen. Siitä tulikin tässä mielessä monelle lukijalle mielestä merkityksellinen teos ja tavallaan viimeinen muisto Donnerista. Ekholm teki kuitenkin kirjaa kirjoittaessaan usean vuoden työn, ja se myös näkyy.

Jörn Donnerin räväkästä persoonasta huolimatta lukijat ovat pitäneet siitä, että Ekholmin kirja on sivistynyt ja asiallinen. Tästä huolimatta Donner ei jää varjoon, vaan hänen luonteensa pääsee tekstin välityksellä esille. Kirjassa selviää Donnerista myös uutta tietoa ja monia sellaisia puolia, joista lukijat eivät ole aiemmin tienneet.

Kuuntele Jörn Donner, kuinka te kehtaatte ilmaiseksi

Jörn Donner kuinka te kehtaatte on ehdottomasti yksi niitä kirjoja, jotka jokaisen suomalaisen kannattaa joskus lukea. Kirja on saatavilla myös äänikirjana useissa eri sovelluksissa, ja tämä onkin hyvä vaihtoehto lukemiselle. Monet äänikirjasovellukset tarjoavat kuulijalle ilmaisen kokeilujakson, jonka avulla kirjoja on mahdollista kuunnella maksutta tietyn ajan.