Jere
Kuuntele ilmaiseksi:
Nextory
30 päivää ilmaiseksi
Storytel
30 päivää ilmaiseksi
BookBeat
30 päivää ilmaiseksi

Jere

Jere on Suomen tunnetuimman jääkiekkoilijan elämäkerta, jossa kerrotaan hänen tarinansa kaunistelematta nuoruudesta nykyhetkeen. Kirjan on kirjoittanut toimittaja Aki Linnanahde, ja kirja on julkaistu vuonna 2017.

Kuuntele ilmaiseksi:
Nextory - 30 päivää ilmaiseksi
Storytel - 30 päivää ilmaiseksi
BookBeat - 30 päivää ilmaiseksi

Jere on Aki Linnanahteen kirjallinen esikoisteos ja jääkiekkoilijan elämäkerta. Kirjassa Jere Karalahti pohtii uransa merkittäviä käännekohtia kuin myös nuoruuden hulluuksia ja niiden seurauksia. Linnanahde on tullut tunnetuksi media-alan moniosaajana, ja hän juonsi Radio Cityn aamulähetystä nousten ohjelman parinsa Jussi Heikelän kanssa suureen suosioon. Hän on toiminut myös tuottajana muun muassa MTV:n jääkiekko-ohjelmissa.

Tarina

Kirjassa pureudutaan Jere Karalahden elämään. Karalahti tuli tunnetuksi yhtenä Suomen tunnetuimmista jääkiekkoilijoista, mutta hänet tunnettiin myös ikään kuin jääkiekon kauhukakarana, joka sai aikaan kuohuntaa niin jääkiekkopiireissä kuin muuallakin kerta toisensa jälkeen. Mukana olivat niin alkoholi, huumeet, raju juhlinta kuin myös vaativa ammattiurheilijan elämä. Kirjassa pureudutaan paljon myös Karalahden nuoruuteen.

Jere on Aki Linnanahteen kirjoittama, mutta se kerrotaan Karalahden omalla äänellä. Kirjan sävy on paikoin kertova, mutta samalla myös hyvin pohdiskeleva. Karalahti kertoo avoimesti niin huumeiden käytöstä, sekoilusta ja niistä päivistä, kun hän on kokenut olevansa täysin pohjalla. Toisaalta kirjassa on myös lämpimiä hetkiä ja kiitollisuudenosoituksia usealle eri taholle.

Mielipiteitä kirjasta Jere

Jere on herättänyt paikoin hieman keskustelua siitä, minkälainen asema ammattiurheilijalla on yhteiskunnassa nuorten urheilijoiden esikuvana, ja tulisiko tällaista esimerkkiä näyttävän henkilön tarinoita julkaista. Kirjaa kritisoitiin myös siitä, että se esittää päihteiden käytön positiivisessa valossa ja glorifioi Karalahden elämän negatiivisia asioita ja jättää niistä liian hienon, jopa mässäilevän kuvan.

Monet ovat kuitenkin pitäneet kirjan selviytymistarinasta ja siitä, miten se kertoo myös toivosta ja antaa kaikille mahdollisuuden. Koskaan ei ole liian myöhäistä muuttaa elämänsä suuntaa, ja se on ollut monelle lukijalle ja kuuntelijalle Jeren perimmäinen viesti. Kirjan loppua kohti tulevat kuvaan myös enenevissä määrin ihmissuhteet, joiden kuvaus on herkkää ja merkityksellistä.

Kuuntele Jere ilmaiseksi

Äänikirjat ovat loistava tapa tutustua kirjojen maailmaan arjessa. Äänikirjoissa parasta on se, että ne sopivat mainiosti taustalle johonkin muuhun tekemiseen, kuten kuntoiluun. Äänikirjoista onkin saatavilla useita eri sovelluksia, jotka tarjoavat myös ilmaisen kokeilujakson. Tämän jakson aikana kirjoja voi kuunnella maksutta tietyn ajan. Kokeilujakso onkin mainio tapa tutustua myös Jere Karalahden elämään.