Jääprinsessa
Kuuntele ilmaiseksi:
Nextory
30 päivää ilmaiseksi
Storytel
30 päivää ilmaiseksi
BookBeat
30 päivää ilmaiseksi

Jääprinsessa

Vuonna 1974 syntyneen ruotsalaisen dekkarikuningatar Camilla Läckbergin kirjat kuuluvat 2000-luvun suosituimpiin ja luetuimpiin rikosromaaneihin. Läckbergin "Jääprinsessa" on hänen huippusuositun "Fjällbacka"-sarjansa ensimmäinen teos. Suomeksi se on ilmestynyt ensimmäisen kerran vuonna 2004. Rikoksia ratkovasta kirjailija Erica Falkista kertovassa "Fjällbacka"-sarjassa on ilmestynyt jo kymmenkunta dekkaria, mutta "Jääprinsessa" kertoo, miten kaikki sai alkunsa. Se on suorastaan pakollinen tutustumiskohde kaikille naisen kirjojen ystäville.

Kuuntele ilmaiseksi:
BookBeat - 45 päivää ilmaiseksi
Nextory - 35 päivää ilmaiseksi
Storytel - 40 päivää ilmaiseksi

Juoni

"Jääprinsessa" tutustuttaa lukijat ja kuulijat siis ensi kerran Erica Falckiin, naiseen, joka seikkailee Camilla Läckbergin muissakin "Fjällbacka"-sarjan kirjoissa. Teoksen alussa kuvataan, miten Erica palaa kotikonnuilleen Fjällbackaan hänen vanhempiensa kuoltua traagisessa liikenneonnettomuudessa. Hän raivaa lapsuudenkotiaan ja keskittyy uuteen kirjaprojektiinsa; Erica kirjoittaa elämänkertaa ruotsalaisesta Selma Lagerlöfistä. Hän oli ensimmäinen Nobelin kirjallisuuspalkinnon voittanut nainen, ja Lagerlöf tunnetaan ehkä parhaiten hänen teoksestaan "Peukaloisen retket villihanhien seurassa".

Fjällbacka on rauhallinen kylä, jossa riittää kesäisin turisteja, mutta talven aikana koko pikkukylä uinuu. Rauha on kuitenkin mennyttä, kun Erican lapsuudenystävä, taidegalleristi Alexandra, löydetään kuolleena tyhjillään olevasta talosta. Nainen on menehtynyt kylpyammeeseen ja hänen viereltään löytyy partahöylän terä. Erica ei voi kuitenkaan uskoa, että hänen ystävänsä olisi päätynyt itsemurhaan. Kirja alkaa varsin jännittävissä tunnelmissa ja tahti vain yltyy loppua kohden.

Koukuttava murhamysteeri

Erica Falck lähtee tutkimaan lapsuudenystävänsä taustoja ja hänen eteensä piirtyy kuva erilaisten karmivien tapahtumien vyyhdistä. Apunaan hänellä on poliisi Patrik Hedström – mies, johon päästään tutustumaan myös muissa "Fjällbacka"-sarjan dekkareissa. Jo tämä Camilla Läckbergin esikoisteos osoittaa, miksi nainen on noussut niin suunnattoman suosituksi. Hän onnistuu pitämään jännityksen yllä taitavasti koko kirjan ajan, ja skandinaavinen miljöö tuo tapahtumille oman tumman ja arvoituksellisen leimansa.

"Jääprinsessa", kuten muutkin Läckbergin teokset, on loistavasti kirjoitettu, koukuttava ja viihdyttävä. Kirjan parissa ei todellakaan pääse pitkästymään, sillä se tarjoaa paitsi jännitystä, myös romantiikkaa kuvatessaan Erican ja Patrikin tutustumista toisiinsa ja suhteen alkutaipaletta. Ei ole ihme, että Läckbergin kirjat ovat niin pidettyjä. Sen lisäksi että Läckbergin kirjoja on käännetty 37 eri kielelle, hänen tarinoihinsa on päässyt tutustumaan Suomessakin esitetyissä Fjällbackamorden-televisioelokuvissa.

Kuuntele "Jääprinsessa"-kirjaa ilmaiseksi 14 päivän ajan

Haluatko tietää, miten kaikki sai alkunsa? Tutustu "Jääprinsessa"-kirjaan, joka on Camilla Läckbergin "Fjällbacka"-sarjan ensimmäinen teos. Kuuntele jännittävä ja viihdyttävä "Jääprinsessa"-äänikirja, jossa Erica Falck on ensimmäisen murhamysteerinsä parissa. Mitä kaikkea Erican lapsuudenkylästä ja siellä asuvista henkilöistä paljastuukaan? Mitä tapahtuu, kun murhamysteeri vihdoin ratkeaa? Kirjan kuuntelu onnistuu helposti ja vaivattomasti äänikirjan kuunteluun tarkoitetuilla sovelluksilla, ja monissa palveluissa uudet asiakkaat pääsevät kuuntelemaan sitä aluksi jopa täysin ilmaiseksi.