Iso härkä
Kuuntele ilmaiseksi:
Nextory
30 päivää ilmaiseksi
Storytel
30 päivää ilmaiseksi
BookBeat
30 päivää ilmaiseksi

Iso härkä

Vuonna 2018 ilmestynyt Iso härkä on tamperelaisen kirjailija ja folkloristi Mikko Kamulan Metsän kansa -romaanisarjan toinen kirja. Se jatkuu suoraan siitä, mihin Ikimetsien sydänmailla (2017) -romaanissa jäätiin. 1400-luvun Suomeen sijoittuvassa teoksessa ammennetaan aineksia niin suomalaisesta mytologiasta ja kansanperinteestä kuin kansanrunoudesta ja historiastakin.

Kuuntele ilmaiseksi:
BookBeat - 45 päivää ilmaiseksi
Nextory - 35 päivää ilmaiseksi
Storytel - 40 päivää ilmaiseksi

Kirjan juonesta

Iso härkä sijoittuu Rautaparran tilalle historialliseen Savoon. Taloa isännöi Juko ja miehellä on kolme lasta: Heiska, Varpu ja Tenho. Arki soljuu tavalliseen tapaan, kunnes perheen korviin kantautuu huolestuttavia huhuja. Suuri eläin on tehnyt mittavia tuhoja lähialueilla. Lisäksi 12-vuotias Tenho on alkanut nähdä painajaisia.

Tenho on jo aiemmin osoittanut, että hänellä on tietäjän lahjoja, ja nyt hänen unissaan suunnaton härkä vainoaa häntä. Lisäongelmia Iso härkä -kirjassa tuottaa myös kruununveroja keräävä neljännesmies Tönius Ikäheimonen, murhasyytökset sekä maksulliset naiset. Myöskään kohtaamisilta maahisten, haltijoiden ja lappalaisnoitien kanssa ei pystytä välttymään.

Iso härkä tempaa mukaansa

Mikko Kamulan Iso härkä on todella jännittävä äänikirja, joka perustuu vuosien taustatyöhön. Kamula on paneutunut suomalaiseen historiaan ja mytologiaan yliopisto-opinnoissaan ja myös omasta kiinnostuksestaan. Koska Kamulan esikoisteos Ikimetsien sydänmailla oli niin suosittu, hänen seuraavaa teostaan odotettiin innolla. Iso härkä onkin saanut kiitosta sekä lukijoilta että kriitikoilta.

Kamulan asiantuntemus aiheesta näkyy läpi koko teoksen ja erityistä kiitosta kirjailija on saanut siitä, että myös naiset saavat kirjassa äänensä kuuluviin. Heidät myös kuvataan aktiivisessa ja itsenäisessä roolissa. Iso härkä tempaa lukijansa ja kuulijansa mukaansa mielenkiintoisella tarinankerronnallaan ja hienosti kuvatuilla henkilöhahmoillaan.

Kuuntele Iso härkä ilmaiseksi

Iso härkä on Mikko Kamulan historiallisen Metsän kansa -romaanisarjan toinen teos. Äänikirja jatkaa siitä, mihin Ikimetsien sydänmailla -teoksessa jäätiin. Jos haluat tutustua suomalaiseen 1400-luvun elämänmenoon, voit tehdä sen tämän kirjan parissa. Suomessa käytössä olevilla äänikirjasovelluksilla kuunteleminen on vaivatonta ja monet sovellukset tarjoavat uusille käyttäjilleen jopa ilmaisia kokeilujaksoja.