Hyvä elämä – Rakkaudella, Karita
Kuuntele ilmaiseksi:
Nextory
30 päivää ilmaiseksi
Storytel
30 päivää ilmaiseksi
BookBeat
30 päivää ilmaiseksi

Hyvä elämä – Rakkaudella, Karita

”Hyvä elämä – Rakkaudella, Karita” (2019) on Karita Tykän kirjoittaman kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin lempeästi johdattelevan kirja. Kirjoittaja tuli koko kansan tietoon Karita Tuomolana 1997 Miss Suomi -tittelin voitettuaan. Sittemmin hän on valloittanut alaa life coachina, hyvinvointivalmentajana ja luennoitsijana. ”Hyvä elämä” kokoaa yhteen Karita Tykän opastuksia parempaa arkea ja elämää kohti. Myös äänikirja on saatavilla monissa sovelluksissa.

Kuuntele ilmaiseksi:
Nextory - 30 päivää ilmaiseksi
Storytel - 30 päivää ilmaiseksi
BookBeat - 30 päivää ilmaiseksi

Sisältö

Kirjan sisältö on jaoteltu viiteen osioon, joista jokainen on kokonaisvaltaiselle hyvinvoinnille olennaisia. Ensimmäinen keskittyy mieleen, toinen lifestyleen, kolmas kehoon, neljäs kauneuteen ja viides ravintoon. Jokaisesta osiosta löytyy vinkkejä siihen, miten osa-aluetta voi kohentaa. Kaiken taustalla kuultaa kuitenkin idea siitä, että hyvinvoinnin ja muutosten on oltava aina oman näköisiä – itsensä hyväksyminen on kaiken perusta.

Mielen ja lifestylen osiot vievät lähes puolet kirjan sivuista, ja muut aiheet on käsitelty hieman tiiviimmin. Karita Tykän opastuksien ja vinkkien lisäksi kirjasta löytyy apua tunnelukkojen ja pelkojen käsittelyyn. Sivujen välistä voidaan poimia mukaan myös rohkaisua myönteisen ajattelun voiman hyödyntämiseen. Kukin osio on maustettu harjoitteilla, jotka auttavat teeman sisäistämisessä.

Kritiikki

Karita Tykkä tunnetaan julkisuudessa valovoimaisena, positiivisena persoonana, ja tämä näkyy myös kirjan sivuilla. Kirjailija itse on kertonut teoksen olevan suunnattu nimenomaan naiselta naiselle, ja ote seuraakin tekstissä vahvasti mukana. Nykyaikaisen mediapersoonan kirjoittamaan sisältöön mahtuu paljon viitteitä sosiaaliseen mediaan sekä englanninkielisiin termeihin, mikä elävöittää, mutta saattaa myös hämmentää – termistö ei välttämättä avaudu englannin kieltä tuntemattomille lukijoille.

Kirjasta löytyy paljon Karita Tykän omaan elämään pohjaavia kokemuksia, jotka tekevät siitä helposti lähestyttävän. Osa lukijoista on kokenut, että tämän vuoksi kirjasta jää puuttumaan tietynlainen objektiivisuus. Self-help-tyylisuuntaan kallistuva kirja sortuukin joissain kohdin yleistämään asioita. Sen vinkit ovat kuitenkin helposti omaksuttavissa, ja ”Hyvä elämä” sopiikin mainiosti kaikille, jotka kaipaavat käytännönläheisiä ohjeita parempaan oloon.

Kuuntele ”Hyvä elämä” -kirjaa ilmaiseksi

”Hyvä elämä” -kirjaa on mahdollista kuunnella myös äänikirjana. Se löytyy useista suomalaisille kuulijoille tarkoitetuista sovelluksista, ja osassa niistä pääset kuuntelemaan kirjaa täysin maksutta jopa kahden viikon ajan. Äänikirja on loistava vaihtoehto silloin, kun aikaa lukemiseen ei tunnu riittävän – voit kuunnella kirjan vinkkejä missä tahansa: autossa, lenkillä tai arjen askareiden parissa.