Hullu kuin äidiksi tullut
Kuuntele ilmaiseksi:
Nextory
30 päivää ilmaiseksi
Storytel
30 päivää ilmaiseksi
BookBeat
30 päivää ilmaiseksi

Hullu kuin äidiksi tullut

Teoksen kirjoittaja, Irene Naakka, on toiminut Iltalehden toimittajana ja bloggaajana. Hän on itsekin äiti ja ammentaakin kirjassaan omista näkemyksistään ja jakaa häpeilemättä omia kokemuksiaan. Teos ilmestyi vuonna 2019, ja äänikirja on nyt saatavana, joten voit kuunnella, nauraa ja itkeä sen tarinoiden mukana silloin, kun sinulla on siihen sopiva tilaisuus.

Kuuntele ilmaiseksi:
Nextory - 30 päivää ilmaiseksi
Storytel - 30 päivää ilmaiseksi
BookBeat - 30 päivää ilmaiseksi

Tarina

Idean kirjalleen Naakka sai omasta äitiydestään. Hän on pitänyt suosittua blogia, ”Mutsie”, jossa käy läpi samoja äitiyden ja vanhemmuuden eteen tuomia kysymyksiä. Blogilla onkin jo tuhansia aktiivisia seuraajia ja aiheen synnyttämän suuren kiinnostuksen myötä kirjan kirjoittaminen olikin Irene Naakalle luonnollinen jatkumo. ”Hullu kuin äidiksi tullut” pohjautuu kirjailijan kokemuksiin, mutta äitiyden teemat ovat yleismaailmallisia ja samaistuttavia.

Teos kertoo perhe-elämän hupaisista pikku sattumuksista, mutta se sisältää myös koskettavaa asiaa. Synnytyksen jälkeinen masennus ei ole leikin asia, mutta sen kokeneetkin näkevät asian aivan omalla erityisellä tavallaan. Tärkeintä on, että jokainen äiti saisi tuntea vapaasti juuri omat tunteensa. Kuitenkin myös avun saaminen sitä tarvittaessa on tärkeää. Teos pyrkiikin lievittämään leimatuksi tulemisen pelkoa.

Kritiikki

”Hullu kuin äidiksi tullut” -teoksessa käydään läpi raskausaikaan liittyviä odotuksia ja tuoreen äitiyden tuottamia pelkotiloja. Kritiikkiäkin on esitetty siitä, että äitiyden haasteista puhutaan jo niin paljon, että aiheesta on jo liikaakin kirjoja. Naakan teosta on kuitenkin kiitelty etenkin siitä, että se ei pyri kaunistelemaan asioita, vaan tarjoaa ne juuri sellaisena kuin ovat.

Äitiys ei ole aina seesteistä. Jokainen suhtautuu muuttuneeseen elämäntilanteeseensa eri tavalla. Pahimmat ongelmat eivät aina ole pohjaan palanut puuro, tai sitten juuri se on viimeinen pisara väsyneelle äidille. Kun vauvan ensikikatukset eivät saa sydäntä helkähtämään ja pienimmätkin asiat tuntuvat ylivoimaisen raskailta, on aika pyytää apua. Lukijat ovat kokeneet, että tämä tuodaan hienosti esiin kirjassa.

Kuuntele ”Hullu kuin äidiksi tullut” -teosta ilmaiseksi

Äidit, isoäidit, äidiksi aikovat ja asiaa vielä pohtivat saavat varmasti paljon irti tämän teoksen teemoista. Ja vaikka se onkin toki hyvää vertaistukea samassa veneessä oleville, saa tekstistä paljon irti myös elämäntilanteesta riippumatta. Löydät ”Hullu kuin äidiksi tullut” -teoksen monista sovelluksista, jotka tarjoavat uusille käyttäjille kokeilujakson. Sen avulla pääset tutustumaan kirjaan maksutta!