Houkutus
Kuuntele ilmaiseksi:
Nextory
30 päivää ilmaiseksi
Storytel
30 päivää ilmaiseksi
BookBeat
30 päivää ilmaiseksi

Houkutus

Vuonna 2005 julkaistu ”Houkutus” on Stephenie Meyersin ensimmäinen romaani, joka aloitti samannimisen kirjasarjan nykyaikaisista vampyyreista. Meyers kertoo saaneensa innoituksen ”Houkutus”-kirjaan unestaan. Sarja kertoo teini-ikäisestä Bella Swanista, joka rakastuu vampyyrimieheen. Kirjan tapahtumat sijoittuvat Yhdysvaltoihin, Washingtonin osavaltiossa sijaitsevaan pikkukaupunkiin nimeltään Forks. ”Houkutus” nousi suureen suosioon romanttisen fantasiagenren ystävien parissa, ja myös sen jatko-osat ”Uusikuu”, ”Epäilys” ja ”Aamunkoi” ovat olleet myyntimenestyksiä. Äänikirja on hyvä tapa tutustua tähän suosittuun esikoisromaaniin!

Kuuntele ilmaiseksi:
Nextory - 30 päivää ilmaiseksi
Storytel - 30 päivää ilmaiseksi
BookBeat - 30 päivää ilmaiseksi

Tarina

”Houkutus” on romanttinen fantasiaromaani, joka on suunnattu erityisesti nuorille lukijoille. Kirjan alussa 17-vuotias Bella muuttaa Arizonasta, Phoenixista isänsä luo Washingtonin osavaltiossa sijaitsevaan Forksin pikkukaupunkiin. Bella tapaa koulussa salaperäisen Edward Cullenin, johon hän tuntee voimakasta vetovoimaa – huolimatta siitä, että Edward vaikuttaa välttelevän häntä mahdollisimman paljon. Bellan hämmästykseksi Edward onnistuu pelastamaan hänen henkensä erilaisissa tilanteissa yliluonnollisilla kyvyillä, esimerkiksi lukemalla ajatuksia. Bella saa kuulla juorun, jonka mukaan Edward ja hänen sisaruksensa ovat vampyyreita.

Lopulta Edward myöntää tämän juorun olevan totta. Hänen perheensä kuitenkin pidättäytyy juomasta ihmisten verta – he juovat nimittäin ainoastaan eläinten verta henkensä pitimiksi. Edward kokee Bellan veren erityisen houkuttelevan tuoksuiseksi, ja pelkää satuttavansa tyttöä, mistä syystä hän yritti vältellä Bellaa. Lopulta Bella ja Edward rakastuvat ja päätyvät yhteen. Kuten kuvitella saattaa, ihmisen ja vampyyrin suhde ei ole helppo. ”Houkutus” avaa tarinan, ja sarjan kirjat kertovat Bellan ja Edwardin rakkaudesta ja sen etenemisestä.

Kritiikki

”Houkutus” sai kriitikoilta ristiriitaisen vastaanoton. Suuri osa arvosteluista oli positiivisia, ja esimerkiksi arvostettu Publisher's Weekly -lehti nimesi Meyerin yhdeksi vuoden 2005 lupaavimmista kirjailijoista. Kirjaa on kiitetty muun muassa siitä, miten se onnistuu kuvaamaan teini-iän tunnemyrskyä ja seksuaalista jännitettä. ”Houkutus” sijoittui sijalle 32 Daily Telegraph -lehden "Books That Defined the Noughties" -listalla, eli 2000-luvun tärkeimpien kirjojen listalla. Jotkut kriitikot pitivät juonta kuitenkin turhan löysänä ja moittivat Meyerin kuvailevaa kielenkäyttöä liiallisesta adjektiivien käytöstä.

Epäilemättä ”Houkutus” vetosi kuitenkin kohderyhmäänsä, sillä sitä on myyty valtavat määrät maailmanlaajuisesti – vuonna 2008 ”Houkutus” oli maailman myydyin kirja. Kirjasarja on käännetty 37 kielelle, ja kaikkiaan sen kirjoja on myyty yli 120 miljoonaa kappaletta. ”Houkutus”-kirjat ovat voittaneet myös lukuisia arvostettuja palkintoja, kuten British Book Awards -gaalan Children's Book of the Year vuonna 2008. Kirjasarjan pohjalta tehdyt elokuvat, joita tähdittävät Kristen Stewart ja Robert Pattinson, nousivat myös suuriksi tähdiksi.

Kuuntele ”Houkutus”-äänikirjaa ilmaiseksi

Stephenie Meyerin esikoisromaani, vuonna 2005 julkaistu ”Houkutus”, on herättänyt henkiin uuden sukupolven vampyyrigenren, ja innostanut niin nuoria kuin aikuisiakin lukijoita romanttisella tarinallaan vampyyrin ja ihmisen välisestä rakkaudesta. Äänikirjan kuunteleminen on loistava tapa aloittaa ”Houkutus”-sarjaan tutustuminen, ja löydätkin tämän suositun romaanin monien äänikirjoja tarjoavien palveluiden valikoimista. Monet sovellukset tarjoavat ilmaisen kokeilujakson, joka antaa sinun kuunnella haluamiasi kirjoja ilmaiseksi 40 päivän ajan. Voit tutustua kokeilujakson avulla helposti myös ”Houkutus”-romaaniin.