Hiljainen potilas
Kuuntele ilmaiseksi:
Nextory
30 päivää ilmaiseksi
Storytel
30 päivää ilmaiseksi
BookBeat
30 päivää ilmaiseksi

Hiljainen potilas

”Hiljainen potilas” on Alex Michaelidesin esikoistrilleri, joka julkaistiin Gummeruksen toimesta elokuussa 2019. Kirja on mukaansatempaava ja yllätyksellinen psykologinen trilleri petoksesta, rakkaudesta ja psyyken särkymisestä. Kirja syntyi, kun Kyprokselta kotoisin oleva Michaelides päätti kirjoittaa teoksen, jollaisen haluaisi itse lukea. Idea osoittautui hyväksi, sillä kirjan oikeudet myytiin jo ennen julkaisua ennätyksellisesti jopa 40 kielelle.

Kuuntele ilmaiseksi:
BookBeat - 45 päivää ilmaiseksi
Nextory - 35 päivää ilmaiseksi
Storytel - 40 päivää ilmaiseksi

Tarina

”Hiljainen potilas” -teoksen päähenkilönä nähdään Alicia Berenson, joka on menestynyt taidemaalari. Hän elää näennäisesti täydellistä elämää yhdessä muotikuvaajamiehensä kanssa. Eräänä päivänä Alicia kuitenkin ampuu miestään useita kertoja kasvoihin, eikä tämän jälkeen puhu sanaakaan – enää koskaan. Murhamotiivia on mahdoton selvittää Alician ollessa mykkä, ja hän päätyykin Pohjois-Lontoossa sijaitsevaan oikeuspsykiatriseen hoitolaitokseen.

Murhamysteeri päätyy iltapäivälehtien otsikoihin ja koskettaa kansan lisäksi syvästi myös psykoterapeutti Theo Faberia. Kun Alician hoitolaitoksessa vapautuu työpaikka, tarttuu Faber tilaisuuteen empimättä. Hän on vakuuttunut siitä, että pystyy murtamaan vuosia kestäneen arvoituksellisen hiljaisuuden. Mutta mitä tapahtuu, jos Alicia alkaakin puhumaan? Haluaako Faber todella tietää totuuden? Kirja pitää lukijansa tiukassa otteessa aina alkulehdiltä viimeisiin sanoihin saakka.

Kritiikki

Kirja rikkoi maailmanennätyksiä jo hyvissä ajoin ennen julkaisuaan, sillä sen oikeudet myytiin jopa 40 eri kielelle. Kun teos viimein julkaistiin, kipusi se välittömästi New York Timesin myyntilistojen ykköseksi, ja Plan B hankki kirjan elokuvaoikeudet. Plan B tunnetaan siitä, että se on voittanut elokuvillaan lukuisia Oscar-palkintoja, eli ”Hiljainen potilas” voi hyvinkin räjäyttää potin myös valkokankaalla.

Lukijat ovat kehuneet kirjaa erityisesti sen nerokkaan juonen vuoksi. Kun kirjaa alkaa lukea, ei sitä malttaisi jättää kesken lainkaan. Jopa vannoutuneimmat psykologisten trillereiden ystävät ovat nostaneet ”Hiljaisen potilaan” jalustalle, sillä sen ote lukijaan on vahva, ja yllätykselliset tapahtumat seuraavat teoksen alusta loppuun saakka. Koskaan ei voi tietää, mikä käänne seuraavaksi tapahtuu.

Kuuntele ”Hiljainen potilas” -kirjaa ilmaiseksi 40 päivän ajan

Moni mobiililaitteiden käyttäjä jo tietääkin, että sovelluskaupoista löytyy tänä päivänä useita äänikirjasovelluksia. Äänikirja on mainio vaihtoehto sellaisille kirjojen ystäville, jotka eivät tahdo löytää aikaa sohvan nurkassa istumiseen. Moni suomalainen äänikirjasovellus on jo ottanut ”Hiljainen potilas” -teoksen kokoelmiinsa ja tarjoaa uusille asiakkailleen ilmaisia kokeilujaksoja, mikä onkin hyvä tapa tutustua tähän moderniin kirjojen lukumuotoon.