Harry Potter ja viisasten kivi
Kuuntele ilmaiseksi:
Nextory
30 päivää ilmaiseksi
Storytel
30 päivää ilmaiseksi
BookBeat
30 päivää ilmaiseksi

Harry Potter ja viisasten kivi

”Harry Potter ja viisasten kivi” on kirja, joka on ihastuttanut niin nuoria kuin vanhempiakin lukijoita maagisella maailmallaan jo vuosikausien ajan. Sen alkuperäisteos on ilmestynyt jo vuonna 1997, mutta siitä tehdään edelleen tuoreita painoksia valtavissa määrin. Kirja avaa brittiläisen, rakastetun kirjailijan J.K. Rowlingin luoman seitsenosaisen fantasiasarjan, josta on sittemmin tehty elokuvaversio. Painetun version ja valkokankaan lisäksi myös äänikirja on oivallinen tapa sukeltaa seuraamaan Harryn ja kumppaneiden seikkailuja.

Kuuntele ilmaiseksi:
Nextory - 30 päivää ilmaiseksi
Storytel - 30 päivää ilmaiseksi
BookBeat - 30 päivää ilmaiseksi

Tarina

”Harry Potter ja viisasten kivi” vie uskomattomaan seikkailuun, jossa ei jännitystä ja taikaa puutu. Harry on kuin kuka tahansa poika, ainakin omasta mielestään. Hän asuu huoltajiensa kanssa, sillä hänen vanhempansa ovat menehtyneet pojan ollessa vielä pikkuinen. Harryn elämä ei ole helppoa – hänelle on annettu huoneeksi pieni komero portaiden alla, ja huoltajat kohtelevat poikaa muutenkin kylmästi. Kaikki kuitenkin muuttuu, kun Harry täyttää 11 vuotta ja saa mystisen kirjeen.

Kirje paljastuu kutsuksi arvostettuun velhojen kouluun, Tylypahkaan, ja näin Harrylle selviää, että hän kuuluu maailmaan, josta ei olisi ikinä voinut haaveillakaan. Huoltajat yrittävät estää Harryn lähtöä kouluun, mutta päättäväinen poika löytää keinot – pienellä maagisella avustuksella. Tylypahkassa hänelle tulevat tutuksi loitsuja opettavat kirjat, myrkyt, taianomaiset eläimet sekä peikot, ja seikkailu on vasta alkamassa! Kaikki ei olekaan vain hauskaa ja jännittävää, ja Harry joutuu kohtaamaan noitamaailmaa uhkaavan suuren varjon.

Kritiikki

”Harry Potter ja viisasten kivi” on saanut miljoonat lukijat ympäri maailmaa rakastumaan velhojen maailmaan. Yksityiskohtaiset kuvaukset Tylypahkasta, jossa haamut asuvat tauluissa, portaat liikkuvat paikoiltaan ja salaiset käytävät odottavat löytymistään, saavat lukijan haluamaan itsekin paikan päälle ihailemaan tätä kaikkea. Harry kumppaneineen kuvataan oikeudenmukaisina, neuvokkaina ja rohkeina nuorina, joilla on arvot kohdillaan. Heitä pidetäänkin hyvinä roolimalleina nuorille, mikä on oivallista, sillä teos on onnistunut herättämään erityisesti nuorempien lukijoiden intohimon kirjoja kohtaan.

Kaikkialla kirjaa ei ole kuitenkaan katsottu hyvällä. Se esittelee noituuden jännittävässä ja kiehtovassa valossa, mistä syystä tiukimmat kristilliset piirit ovat esittäneet kritiikkiä sitä kohtaan. Toisaalta taas velhokoulu luo kuitenkin vain taustan henkilöhahmoille, jotka muutoin edustavat kristittyjä arvoja parhaimmillaan – siispä vastaanotto on ollut monimuotoista. Kaikkiaan on kuitenkin enemmän kuin oikeutettua sanoa, että ”Harry Potter ja viisasten kivi” on ollut motiivi satojen tuhansien lasten lukuharrastuksen aloittamiseen, joten kritiikkiä tai ei, kyseessä on tärkeä teos kirjallisuudelle.

Kuuntele ”Harry Potter ja viisasten kivi” - kirjaa ilmaiseksi

”Harry Potter ja viisasten kivi” on upea lukukokemus, jota voidaan suositella kaikille fantasiasta kiinnostuneille. Sen kielenkäyttö on rikasta ja leikkisää ja maalaa silmien eteen kuvaa velhojen arjesta uskomattoman konkreettisesti. Teosta on mahdollista kuunnella myös äänikirjana monissa suomalaisissa sovelluksissa. Tämä on mainio tapa nauttia kirjan taianomaisesta tunnelmasta missä tahansa. Useat sovelluksista tarjoavat uusille käyttäjille ilmaisen aloitusjakson, jonka aikana voit kuunnella ”Harry Potter ja viisasten kivi” -kirjaa täysin maksutta.

Tags:
Harry Potter äänikirjat ilmaiseksi Harry Potter äänikirja ilmainen Harry Potter ja viisasten kivi äänikirja ilmainen