Harry Potter ja salaisuuksien kammio
Kuuntele ilmaiseksi:
Nextory
30 päivää ilmaiseksi
Storytel
30 päivää ilmaiseksi
BookBeat
30 päivää ilmaiseksi

Harry Potter ja salaisuuksien kammio

”Harry Potter ja salaisuuksien kammio” on J.K. Rowlingin luoman rakastetun velhojen maailmaan vievän kirjasarjan toinen osa. Sen alkuperäisteos on julkaistu vuonna 1998, ja suomennos heti seuraavana vuonna 1999. Kirja vietiin myös valkokankaalle vuonna 2002. Tämä äänikirja vie kuulijan mukaansa tempaavaan seikkailuun, jossa Harryn elämä Tylypahkassa alkaa saada tummempia juonteita.

Kuuntele ilmaiseksi:
Nextory - 30 päivää ilmaiseksi
Storytel - 30 päivää ilmaiseksi
BookBeat - 30 päivää ilmaiseksi

Tarina

”Harry Potter ja salaisuuksien kammio” jatkaa tarinaa siitä, mihin se jäi ensimmäisen osan jälkeen. Tylypahka on lähettänyt oppilaat kotiin kesäloman viettoon, ja Harryn päivät kuluvat ankeissa merkeissä jästihuoltajien luona. Kohta alkaa kuitenkin tapahtumaan, kun sekopäinen Dobby-kotitonttu tekee vierailun Harryn kotiin. Tonttu haluaa varoittaa Harrya palaamasta Tylypahkaan, sillä jotain kamalaa voi sattua.

Mikään ei voisi pidätellä Harrya palaamasta, ja lähtö saapuukin komeasti: tutun velhoperheen Weasleyn kurittomat veljekset karauttavat lentävällä Anglialla hakemaan Harryn kotiinsa koulun alkua odottelemaan. Täällä tulevat tutuksi niin elävät kirjat kuin puutarhassa kasvavat menninkäiset. Kun sitten lukukausi alkaa, on ilmassa jotain outoa. Harry kuulee kummallisia ääniä seinien sisältä, ja käytävillä liikkuminen ei ole turvallista pimeällä.

Kritiikki

Sarjan ensimmäinen osa keskittyi pääasiassa esittelemään lukijalle velhojen maailman ja Harryn tarinan. Toisessa osassa tarina alkaa saamaan pikkuhiljaa syvempiä juonteita ja hieman tummempia sävyjä. Kirja onkin herättänyt hieman kritiikkiä siitä, että se on nuorelle yleisölle suunnatuksi kirjaksi jopa hieman turhan jännittävä. Vain 12-vuotias Harry joutuu kohtamaan pahuuksia, jotka ovat saman ikäisille lapsille hiuksia nostattavia.

Kirjassa käytetään kuitenkin jatkuvasti lapsille sopivaa kieltä, eikä siitä löydy turhan yksityiskohtaisia kuvailuja, jotka voisivat olla kehitykselle haitallisia. Vaikka teos on jännittävä, sen voi siis antaa huoletta lapsillekin luettavaksi. Päin vastoin – kirjassa käytetty rikas kieli ja uskomattomat kuvaukset ovat omiaan kutkuttamaan mielikuvitusta ja herättämään nuorempienkin lukijoiden innostuksen kirjojen avartavaa maailmaa kohtaan.

Kuuntele ”Harry Potter ja salaisuuksien kammio” -kirjaa ilmaiseksi

”Harry Potter ja salaisuuksien kammio” on kirja, jota rakastavat niin nuoret kuin vanhemmatkin. Se kuuluu fantasiakirjallisuuden ehdottomiin teoksiin ja on pakollinen luettava kaikille sarjan faneille. Voit kuunnella sitä myös äänikirjana, mikä on helppo ja kätevä tapa nauttia velhomaailman taianomaisesta tunnelmasta. Löydät monista sovelluksista ilmaisen tutustumisjakson, jonka avulla pääset kirjan pariin täysin maksutta.