Harry Potter ja puoliverinen prinssi
Kuuntele ilmaiseksi:
Nextory
30 päivää ilmaiseksi
Storytel
30 päivää ilmaiseksi
BookBeat
30 päivää ilmaiseksi

Harry Potter ja puoliverinen prinssi

Harry Potter -kirjasarja teki sen luojasta J.K. Rowlingista yhden maailman tunnetuimmista kirjailijoista. Vuonna 2005 ilmestynyt kirjasarjan kuudes osa, "Harry Potter ja puoliverinen prinssi", jatkaa velhosankarin tarinan kuljettamista kohti kliimaksiaan. Äänikirja tästä teoksesta ei myöskään jätä kuulijaansa kylmäksi. Tarinan juonenkäänteet ja yllättävät tapahtumat petaavat jännittävät asetelmat kirjasarjan viimeiselle osalle. Mihin tämä tarina vielä kuulijansa kuljettaakaan?

Kuuntele ilmaiseksi:
Nextory - 30 päivää ilmaiseksi
Storytel - 30 päivää ilmaiseksi
BookBeat - 30 päivää ilmaiseksi

Tarina

Kirjassa "Harry Potter ja puoliverinen prinssi" velhomaailma elää vaarallisia aikoja, eikä Lordi Voldemortin paluuta voida enää kieltää. Jästejä katoaa mystisillä tavoilla ja tunnettuja velhoja kuolee. Taikaministeri Cornelius Toffee on joutunut väistymään paikaltaan ja tilalle on tullut Rufus Rymistyir. Velhomaailman lehdet ylistävät Harry Potteria ja samalla raportoivat tietoja Lordi Voldemortin ja hänen seuraajiensa yhä lisääntyvistä hirmuteoista.

Harry Potterin on aika palata Tylypahkaan kesän jälkeen. Kuten muutkin sarjan kirjat juonessaan kertovat, Harryn kouluvuosi on taas täynnä uusia asioita ja niiden opettelua. Harryyn suhtaudutaan sankarina, eikä aina pelkästään rakentavalla tavalla. Myöskin suuret mysteerit kuuluvat asiaan; mitä Draco Malfoy puuhaa, ja mitä Albus Dumbledore yrittää opettaa Harrylle yksityistunneillaan?

Kritiikki

"Harry Potter ja puoliverinen prinssi" -kirjaa on kuvailtu erittäin mukaansatempaavaksi. Esimerkiksi kirja-arvosteluihin keskittyvillä internetin keskustelupalstoilla toistuu yleinen mielipide: sarjasta on todella vaikea nostaa yksittäistä kirjaa suosikiksi. "Harry Potter ja puoliverinen prinssi" kerää ansaitusti ylistystä siitä, että se avaa täysin uudella tavalla koko kirjasarjan ajan mukana olleiden henkilöiden persoonaa ja paljastaa heistä täysin uusia puolia.

Kirjassa kuvataan myös erittäin osuvasti Lordi Voldemortin joukkojen aiheuttamaa kauhua velhomaailmassa ja tuodaan esille myöskin Pimeän Lordin historiaa täysin uudella tavalla. J.K. Rowling on mestari tarinankerronnassa, ja tähänkin tarinaan hän on osannut lisätä taas uusia mysteerejä, jotka askarruttavat lukijaa lähestulkoon kirjan alusta loppuun asti. Moni on kuvaillut kirjan koukuttavan lukijaansa jopa enemmän kuin edeltäjänsä.

Kuuntele "Harry Potter ja puoliverinen prinssi" -kirjaa ilmaiseksi

"Harry Potter ja puoliverinen prinssi" on uusille käyttäjille kuunneltavissa ilmaiseksi monen suomalaisen palvelun kautta. Kirjaharrastusta ei ole koskaan myöhäistä aloittaa, ja kiehtovampia kirjoja on vaikea löytää. Sovellusten myöntämä ilmainen kuunteluaika riittää kirjan ahmimiseen hyvin, sillä Harry Potterit tunnetusti koukuttavat lukijansa nopeasti. Äänikirja varmistaa myöskin sen, että arkisten asioiden hoitaminen sujuu kirjaa kuunnellessa normaalisti.