Harry Potter ja liekehtivä pikari
Kuuntele ilmaiseksi:
Nextory
30 päivää ilmaiseksi
Storytel
30 päivää ilmaiseksi
BookBeat
30 päivää ilmaiseksi

Harry Potter ja liekehtivä pikari

”Harry Potter ja liekehtivä pikari” on J.K. Rowlingin luoman jännittävän ja uskomattoman mielikuvituksellisen velhomaailmaan johtavan saagan neljäs osa. Brittiläinen, lukuisia romaaneita julkaissut Rowling muistetaan parhaiten nimenomaan tästä rakastetusta, seitsenosaisesta tarinasta. Kirjassa Harry on 14-vuotias ja käy neljättä vuottaan velhokoulussa. Se on julkaistu vuonna 2000, ja sen suomennos 2001. Myös äänikirja on saatavilla monissa eri sovelluksissa.

Kuuntele ilmaiseksi:
BookBeat - 45 päivää ilmaiseksi
Nextory - 35 päivää ilmaiseksi
Storytel - 40 päivää ilmaiseksi

Tarina

Kun sarjan edelliset kirjat ovat keskittyneet pitkälti Tylypahkaan ja sen ympäristöön sekä Harryn kotipaikkaan, ”Harry Potter ja liekehtivä pikari” esittelee velhomaailman kokonaisvaltaisemmin. Harry pääsee seuraamaan Weasleyn perheen kanssa rakastamansa huispauksen maailmanmestaruuskisoja. Tunnelma on katossa, kunnes illan pimetessä taivaalle räjähtää tiedät-kyllä-kenen seuraajien merkki, pimeän piirto, ja kuolonsyöjät marssivat telttojen keskelle.

Tapahtuma avaa ikävästi Harryn kouluvuoden, mutta vuosi vaikuttaa muuten hauskalta: tiedossa ovat kolmen velhokoulun väliset kolmivelhoturnajaiset! Kustakin koulusta valitaan edustajat kisaan mukaan, ja kaikki kannustavat intohimoisesti omia suosikkejaan rohkeutta, ajattelua ja taitoja mittaavassa koetuksessa. Kisaan saavat osallistua vain vanhemmat oppilaat, mutta mystisesti Harry päätyy mukaan osallistujien joukkoon. Teos on vähintään yhtä jännittävä kuin edelliset kirjat!

Kritiikki

”Harry Potter ja liekehtivä pikari” -kirjaa pidetään sarjan vedenjakajana, jonka aikana tarina kääntyy pysyvästi keveästä velhoseikkailusta pimeän voimia vastaan käytäväksi kamppailuksi. Se voikin olla kaikkein nuorimmille lukijoille jo hieman turhan jännittävä. Tarina tempaa mukaansa uskomattomilla yksityiskohdillaan ja leimahtelevalla kerronnallaan. Jännittävät ja yllätykselliset käänteet seuraavat toistaan, ja kirja tuleekin ahmaistua loppuun kertahotkaisulla.

Kielellisesti pientä kritiikkiä kirja on saanut sen lauseiden rytmistä: osa lauseista tuppaa olemaan hyvin pitkiä, ja osa taas jää muutaman sanan mittaisiksi. Ääneen luettaessa onkin tärkeää rytmittää kerronta hyvin, tai tarinan seuraaminen voi olla hieman hankalaa. Tämä on kuitenkin myös asia, joka tekee tekstiin ihastuttavaa eloisuutta, josta J.K. Rowling tunnetaan.

Kuuntele ”Harry Potter ja liekehtivä pikari” -kirjaa ilmaiseksi

”Harry Potter ja liekehtivä pikari” -kirjan tarinaan on helppo uppoutua äänikirjan parissa. Voit kuunnella äänikirjaa missä tahansa, vaikkapa muiden askareiden ohella. Parhaimmillaan se on kuitenkin silloin, kun varaat itsellesi aikaa ja uppoudut antaumuksella kerrontaan! Löydät monista suomalaisista sovelluksista ilmaisia tutustumisjaksoja, joiden aikana pääset kuuntelemaan saagan neljättä osaa täysin maksutta kahden viikon ajan.