Harry Potter ja kuoleman varjelukset
Kuuntele ilmaiseksi:
Nextory
30 päivää ilmaiseksi
Storytel
30 päivää ilmaiseksi
BookBeat
30 päivää ilmaiseksi

Harry Potter ja kuoleman varjelukset

Vuonna 2007 julkaistu ”Harry Potter ja kuoleman varjelukset” on hengästyttävän upean fantasiasaagan päätöskirja. Sen luoja on englantilainen kirjailija J.K. Rowling, joka on kirjoittanut romaaneja myös salanimellä Robert Galbraith. Koko maailmaa vavisuttanut Harry Potter -sarja on kerännyt miljoonia faneja ympäri maapalloa, ja kirjan myötä se saa arvoisensa lopun. Kirjasta tehty äänikirja on saatavilla useissa suomalaisissa sovelluksissa.

Kuuntele ilmaiseksi:
BookBeat - 45 päivää ilmaiseksi
Nextory - 35 päivää ilmaiseksi
Storytel - 40 päivää ilmaiseksi

Tarina

”Harry Potter ja kuoleman varjelukset” vie Harryn ja hänen ystävänsä lopulliseen taisteluun pahaa vastaan. Voldemort on palannut maan päälle, ja hänen kuolonsyöjäjoukkonsa voivat toimia vapaasti kaikkialla. Tylypahka on Kalkaroksen hallussa, ja Päivän Profeettaa johtavat pimeän joukot. Harryllä on edessään lähes mahdottomalta tuntuvat tehtävä, joka hänen tulee kaiken lisäksi suorittaa salassa!

Harry, Hermione ja Ron päätyvät vaeltamaan ympäri Britanniaa etsien voimakkaita taikakaluja, hirnyrkkejä, joihin Voldermot on kätkenyt sielunsa palaset. Niiden tuhoaminen on ainoa keino pelastaa velhojen valtakunta. Harryn rinnalla kulkevat ystävät, jotka aiemmat kirjat ovat jo esitelleet. Kuitenkin täysi-ikäisyyden kynnyksen juuri ylittänyt Harry tuntee itsensä yksinäisemmäksi kuin koskaan. Onnistuuko hän täyttämään jo pikkulapsena saamansa tehtävän?

Kritiikki

”Harry Potter ja kuoleman varjelukset” -teos on sarjan kirjoista kaikista synkin. Sen tunnelma on painostava ja tumma jo heti alusta lähtien, ja tihenee vain entisestään loppua kohden. Voldemortin ravisuttavan pahuuden ja Harryn joukkojen hyvyyden välille luotu kontrasti saa tässä päätösosassa harmaan sävyjä, mikä saa lukijan pohtimaan hyvän ja pahan käsitteitä.

Osa lukijoista on kokenut, että kirjan pitkät leiriytymisistä kertovat jaksot hidastavat hieman teoksen kulkua, mutta muuten se on saanut ylistävän vastaanoton. Sitä pidetään kaikkein suurimpia tunteita herättävänä, upeana päätöksenä rakastetulle sarjalle, ja moni lukija on tunnustanut tirauttaneensa muutamissakin kohtauksissa kyyneleitä. ”Harry Potter ja kuoleman varjelukset” on ajatuksia herättävä, komea teos, joka ansaitsee jokaisen fantasiafanin huomion.

Kuuntele ”Harry Potter ja kuoleman varjelukset” -kirjaa ilmaiseksi

”Harry Potter ja kuoleman varjelukset” on saatavilla myös äänikirjana. Tämä on hieno tapa päästä nauttimaan täysin siemauksin tarinan viennistä. Voit tutustua yli 800-sivuiseen, mieleenpainuvaan teokseen kätevästi ja vaivatta kuuntelemalla sitä suomalaisten sovellusten kautta. Monet sovelluksista tarjoavat uusille kuuntelijoille ilmaisen tutustumisjakson, jonka avulla voit päästä kuuntelemaan kirjaa maksutta jopa 14 päivän ajan.