Harry Potter ja Feeniksin kilta
Kuuntele ilmaiseksi:
Nextory
30 päivää ilmaiseksi
Storytel
30 päivää ilmaiseksi
BookBeat
30 päivää ilmaiseksi

Harry Potter ja Feeniksin kilta

”Harry Potter ja Feeniksin kilta” jatkaa J.K. Rowlingin, rakastetun brittikirjailijan, luoman seitsenosaisen saagan tarinaa. Rowling on maailmanlaajuisesti tunnettu kirjailija, joka on julkaissut Harry Potter -saagan lisäksi paljon muutakin tuotantoa. Tässä sarjan viidennessä osassa 15-vuotias Harry aloittaa viidennen lukuvuotensa Tylypahkassa. Alkuperäisteos on julkaistu vuonna 2003, ja suomennos vuonna 2004. Teoksesta luotu äänikirja on saatavilla useissa äänikirjasovelluksissa.

Kuuntele ilmaiseksi:
Nextory - 30 päivää ilmaiseksi
Storytel - 30 päivää ilmaiseksi
BookBeat - 30 päivää ilmaiseksi

Tarina

”Harry Potter ja Feeniksin kilta” lähtee liikenteeseen teini-ikäisen Harryn masentavan kesänvieton kuvailusta. Harry viettää tuttuun tapaan kesälomaansa Dursleyillä, mutta jotain on muuttunut: ystävät eivät lähetä hänelle tietoja velhomaailman tapahtumista, eivätkä uutisetkaan kerro mitään konkreettista. Harry kuitenkin tietää, että jotain kammottavaa on tapahtumassa, joten tämä epätietoisuus on ajaa hänet hulluksi.

Harryn tilanne vain kurjistuu, kun hän joutuu estämään ankeuttajien hyökkäyksen Dudleyn kimppuun – taikavoimien käyttö jästimaailmassa kun johtaa erottamiseen. Dumbledore, koulun rehtori, onnistuu kuitenkin pitämään Harryn oppilaana, ja kouluvuosi voi käynnistyä. Tilanne vaikuttaa päällisin päin rauhalliselta, mutta Harry tietää, että näin ei ole. Hän siirtääkin ystäviensä kanssa normaalit kirjat syrjään ja järjestää salaisia tapaamisia harjoitellakseen taisteluloitsuja.

Kritiikki

Harry Potter -sarjan viides osa jatkaa samalla synkällä linjalla, jonka edellinen osa avasi pysyvästi. Harry tietää, että pahan ruumiillistuma Voldemort on palannut ja samalla hän käy myös omia henkilökohtaisia kasvukipujaan läpi. 15-vuotiaan Harryn käyttäytyminen voi vaikuttaa välillä etenkin vanhemmista lukijoista hieman turhankin myrtyneeltä, mutta nuoremmat lukijat osaavat varmasti samaistua tähän paremmin.

Kirja pursuaa tapahtumia, jotka johtavat aina vain vääjäämättömämmin kohti päätösjaksoa. Useat lukijat pitävät tätä koko sarjan surullisimpana kirjana, sillä siinä joudutaan kohtaamaan erään monien sarjan fanien rakastaman hahmon kuolema. Kirja on kaikkiaan erittäin mielenkiintoinen, sillä se avaa Harrysta ennen näkemättömiä, ei aina kauniita puolia, minkä lisäksi se syventää entisestään muutaman kiinnostavan henkilön hahmoa.

Kuuntele ”Harry Potter ja Feeniksin kilta” -kirjaa ilmaiseksi

”Harry Potter ja Feeniksin kilta” -kirja tempaa mukaansa niin painettuna versiona kuin äänikirjana. Äänikirja on mukavan vaivaton ja kätevä tapa tutustua pitkään, yli 1 000-sivuiseen järkäleeseen. Tarinan käänteet pitävät tiukasti otteessaan, ja voit lumoutua sen tunnelmasta missä vain sinulle sopii parhaiten. Löydät monista sovelluksista ilmaisen kahden viikon mittaisen tutustumisjakson, jonka avulla voit kuunnella kirjaa maksutta!