Harry Potter ja Azkabanin vanki
Kuuntele ilmaiseksi:
Nextory
30 päivää ilmaiseksi
Storytel
30 päivää ilmaiseksi
BookBeat
30 päivää ilmaiseksi

Harry Potter ja Azkabanin vanki

”Harry Potter ja Azkabanin vanki” on brittikirjailijan J.K. Rowlingin Harry Potter -kirjasarjan kolmas teos. Tässä osassa 13-vuotias Harry aloittaa kolmannen lukuvuotensa velhojen koulussa – ja mitä vuosi tuokaan tullessaan! Kirja on julkaistu alkuperäiskielellään vuonna 1999, ja suomalaiset velhofanit pääsivät sen kimppuun suomeksi heti seuraavana vuonna 2000. Nyt myös äänikirja ilahduttaa Tylypahkan taikamaailman ystäviä.

Kuuntele ilmaiseksi:
Nextory - 30 päivää ilmaiseksi
Storytel - 30 päivää ilmaiseksi
BookBeat - 30 päivää ilmaiseksi

Tarina

”Harry Potter ja Azkabanin vanki” lähtee liikenteeseen synkissä tunnelmissa. Erittäin vaarallisena pidetty vanki Sirius Musta on onnistunut pakenemaan Azkabanista, velhojen vankilasta, josta kukaan ei ole aiemmin karannut. Kaikki viittaa siihen, että Musta haluaa etsiä Harryn käsiinsä. Niin Tylypahkan opettajat kuin itse taikaministeriökin ovat huolissaan tilanteesta, ja koulun porteille värvätään kauhistuttavia ankeuttajia vartijoiksi.

Harry pysyttelee koulun turvallisten muurien suojissa, mutta riittävätkö ne hänen turvallisuutensa takaamiseksi? Lisäksi vartijoina toimivat ankeuttajat tuntuvat vaikuttavan Harryyn erityisen voimakkaasti – mistä tämä johtuu? Huima seikkailu vetää Harryn ja hänen ystävänsä Hermionen sekä Ronin mukaansa. Kaikki ei olekaan sitä, miltä näyttää! Edelliset kirjat ovat pohjustaneet hienosti tarinaa, ja tässä teoksessa tahti vain tiivistyy.

Kritiikki

Harry Potter -sarjan kolmas osa pysyttelee edelleen häilyvällä rajalla keveän, velhomaailmaan ihastuttaviin salaisuuksiin keskittyvän linjan sekä synkemmän, kaiken alla kulkevan tarinan välillä. 13-vuotiaat ystävykset ovat saapumassa teini-ikään, ja tarinaan astuvat mukaan vahvemmin myös nuorten väliset suhteet. Tämä tuo ”Harry Potter ja Azkabanin vanki” -kirjaan hienosti uutta näkökulmaa edellisiin osiin verrattuna.

Lukijoita on ilahduttanut paljon myös se, että tässä osassa aiemmin kaukaisiksi jääneitä henkilöhahmoja esitellään tarkemmin. Harryn oikeat vanhemmat, heidän ystävänsä ja aikansa Tylypahkassa tulevat uudella tavalla tutuiksi. Osa lukijoista on sitä mieltä, että tässä kirjassa näkyy vahvasti J.K. Rowlingin nuorempana kärsimä masennus. Kirjasta voikin nähdä lukuisia viitteitä tähän, esimerkkinä kaikki tunteet imevät ankeuttajat.

Kuuntele ”Harry Potter ja Azkabanin vanki” -kirjaa ilmaiseksi

Voit kuunnella ”Harry Potter ja Azkabanin vanki” -teosta myös äänikirjana. Se on helppo ja kätevä tapa päästä mukaan Harryn ja kumppaneiden vauhdikkaaseen, jännittävään ja maagiseen menoon. Animaagit, lentävät luudat ja muut olennot heräävät eloon tarinan mukana, ja voit kuunnella kirjaa missä vain itsellesi sopii. Useat sovellukset tarjoavat 14 päivän pituisen ilmaisen kuuntelujakson, joka kannattaa hyödyntää.