Harha-askel
Kuuntele ilmaiseksi:
Nextory
30 päivää ilmaiseksi
Storytel
30 päivää ilmaiseksi
BookBeat
30 päivää ilmaiseksi

Harha-askel

Maria Adolfson on uusi, kiinnostava tekijä pohjoismaisilla rikostarinamarkkinoilla. Tukholmalainen viestinnän ammattilainen julkaisi ensimmäisen dekkarinsa ”Harha-askel” helmikuussa 2019, ja se on herättänyt runsaasti huomiota myös kansainvälisillä markkinoilla. ”Harha-askel” aloittaa kuvitteelliseen Doggerlandin saarivaltioon sijoittuvan dekkarisarjan. Teosten Doggerland on Tanskan ja Ison-Britannian välimaastossa sijaitseva tuulinen saariryhmä, jolla tapahtuvia rikoksia ratkoo komisario Karen Eiken Hornby.

Kuuntele ilmaiseksi:
BookBeat - 45 päivää ilmaiseksi
Nextory - 35 päivää ilmaiseksi
Storytel - 40 päivää ilmaiseksi

Tarina

”Harha-askel”-kirjan päähenkilö, komisario Karen Eiken Hornby, on asunut vuosia Isossa-Britanniassa, mutta palaa kotikulmilleen Doggerlandiin nuolemaan haavojaan törmättyään poliisinurallaan lasikattoon. Hän herää kirjan alussa krapulaisena väärän miehen sängystä, mutta tilanne pahenee entisestään, kun hänet hälytetään tutkimaan murhaa – vieläpä murhaa, jonka uhriin hänellä on kiusallinen side. Onko kyseessä hetken kiivastuksissa tehty murha, vai löytyvätkö vastaukset vuosikymmenten takaa?

Paluumuuttajan elämä ei ole helppoa, sillä Karen kohtaa paljon kateutta ja vastustusta niin kylillä kuin töissäkin. Karenin täytyy nyt kuitenkin todistaa kykynsä tutkijana henkilökohtaisista tunteistaan ja yhteistyön puutteesta huolimatta, ja lopulta tuloksia alkaa syntyä. Doggerlandin värikäs henkilökavalkadi antaa tarinalle runsaasti lisämakua, sillä kirja pursuilee erikoisia sivuhenkilöitä, joilla on kaikilla oma kiehtova tarinansa.

Kritiikki

Maria Adolfsonin ensimmäinen rikosromaani on otettu hyvin vastaan. Kirjaa markkinoidaan iskulauseella: "Doggerland sijaitsee siellä, missä brittidekkari ja skandikrimi kohtaavat", mikä kertookin kirjasta paljon – sen tyylilaji on sekoitus perinteistä brittidekkaria ja nykyajan nordic noir -kerrontaa. Doggerland on kiehtova ja kiinnostava miljöö, joskin eräiden kriitikoiden mielestä sivuhenkilöitä ja heihin liittyviä taustatarinoita on suorastaan liikaa.

Kuvitteellinen saarivaltio on kirjan omaperäisintä ja kiinnostavinta antia, sillä sen asukkaiden suolantuoksuinen elämä välittyy lukijalle hämmästyttävän todentuntuisena. Kirjan juoni noudattelee melko perinteistä linjaa, joten se on varmasti niin brittidekkarien kuin pohjoismaistenkin rikostarinoiden ystävien mieleen. Kareniin ja muihin saarivaltion värikkäisiin asukkaisiin tutustuneet odottavat innolla sarjan seuraavaa osaa, jossa paljastuu varmasti lisää salaisuuksia!

Kuuntele ”Harha-askel”-äänikirjaa ilmaiseksi 40 päivän ajan

Äänikirjan kuunteleminen on helppo ja miellyttävä tapa nauttia kirjoista muun tekemisen ohessa. Erilaisia äänikirjoja tarjoavia palveluita on nykyään lukuisia, ja löydät myös Maria Adolfsonin odotetun esikoisdekkarin ”Harha-askel” monista eri sovelluksista. Uusien käyttäjien kannattaa hyödyntää tarjouksia, joiden myötä äänikirjoja voi kuunnella ilmaiseksi jopa 14 päivän ajan. Kokeile äänikirjojen kuuntelua ilmaiseksi jo tänään!