Haltiain verta
Kuuntele ilmaiseksi:
Nextory
30 päivää ilmaiseksi
Storytel
30 päivää ilmaiseksi
BookBeat
30 päivää ilmaiseksi

Haltiain verta

"Haltiain verta" on alun perin puolaksi vuonna 1994 julkaistu kirja. Se on seitsenosaisen Noituri-fantasiakirjasarjan kolmas osa sekä sarjan ensimmäinen romaanimittainen teos. Kirjasarjan takana on puolalainen kirjailija Andrzej Sapkowski, joka työskenteli ennen kirjailijan uraansa myyntialalla. Sittemmin teoksistaan useasti palkittu Sapkowski on yksi Puolan tunnetuimpia ja suosituimpia kirjailijoita, jonka teoksia on käännetty yli 20 eri kielelle.

Kuuntele ilmaiseksi:
Nextory - 30 päivää ilmaiseksi
Storytel - 30 päivää ilmaiseksi
BookBeat - 30 päivää ilmaiseksi

Tarina

Nilfgaardin keisarin ja Neljän kuningaskunnan välinen rauha vaikuttaa tulleensa tiensä päähän, ja ihmisten ja epäihmisten väliset jännitteet alkavat purkautua. "Haltiain verta" -kirjan päähenkilö, noituri Geralt Rivialainen, on siirtynyt elämään syrjään pelastettuaan palavasta kaupungista Ciri-nimisen prinsessan, jonka suonissa virtaa taikavoimaista haltiakansan verta. Geralt vie Cirin noiturien piilopaikkaan Kaer Morheniin, jossa tämä oppii noiturien tapoja.

Cirillä on vahvoja näkyjä, jotka voivat viitata tuleviin onnettomuuksiin. Vihollisten saatua tietää Ciristä, Geralt joutuu nöyrtymään ja pyytämään apua entiseltä rakastetultaan, velhotar Yenneferiltä, joka alkaa opettaa Cirille taikuuden saloja ja alkaa itse jäljittää Geraltin Ciriä jahtaavaa mystistä Rienceä. "Haltiain verta" jatkaa Noituri-sarjan tarinaa tiukalla ja dynaamisella tekstillä sekä tunnusomaisella dialogillaan.

Vastaanotto

Edeltäjiensä tapaan, myös "Haltiain verta" on saanut hyvän vastaanoton niin lukijoiltaan kuin kriitikoilta. Kriitikoiden mukaan tavaramerkiksi muodostunut napakka dialogi sekä mielenkiintoiset, yhä syvenevät henkilöhahmot saavat kirjan erottumaan edukseen muista fantasiakirjallisuuden tuotoksista. Vaikka kirja onkin osa saagaa, se on saanut kiitosta eheästä kokonaisuudesta. Tarina kuitenkin keskeytyy jännittävään tilanteeseen, joka saa lukijan odottamaan seuraavan kirjan lukemista jännityksellä.

"Haltiain verta" voitti Puolassa vuonna 1994 parhaan tieteisfiktio- tai fantasiaromaanin Janusz A. Zajdel -palkinnon, ja vuonna 2009 se palkittiin David Gemmellin Legend -palkinnolla Isossa-Britanniassa. "Haltiain verta" -kirjasta itsestään ei ole tehty omia sovituksia populaarikulttuurissa, mutta kirjasarjasta on tehty useita erilaisia sovituksia. Monelle sarja tuli tutuksi Puolan ulkopuolella ensin vuonna 2007 julkaistun The Witcher -videopelisarjan kautta.

Kuuntele "Haltiain verta" -äänikirjaa ilmaiseksi

Äänikirja tarjoaa erinomaisen keinon nauttia kirjasta varsinkin silloin, kun aikaa lukemiselle ei tunnu löytyvän. Voit kuunnella äänikirjaa muun tekemisen ohella, niin ruokaostoksia tehdessä kuin työmatkojen aikana. Moni suomalainen äänikirjasovellus on ottanut tarjontaansa myös Andrzej Sapkowskin "Haltiain verta" -teoksen, ja uutena kuuntelijana pääset nauttimaan mahdollisuudesta testata eri äänikirjasovelluksia ilmaiseksi kokeilujakson ajan.