Enkelten verta
Kuuntele ilmaiseksi:
Nextory
30 päivää ilmaiseksi
Storytel
30 päivää ilmaiseksi
BookBeat
30 päivää ilmaiseksi

Enkelten verta

”Enkelten verta” on Johanna Sinisalon kirjoittama kuvitteellinen katsaus ihmiskunnan vaihtoehtoiseen lähitulevaisuuteen. Sinisalo on suomalainen kirjailija ja käsikirjoittaja, joka teki läpimurtonsa Finlandia-palkinnonkin voittaneella ”Ennen päivän laskua” -kirjalla. Tämä futuristisen teemaan omaava julkaisu saa ideansa Albert Einsteinin sanonnasta, jonka mukaan ihmiskunnalla on vain muutamia vuosia elinaikaa sen jälkeen, kun mehiläiset ovat kadonneet. Ihmiskunnan kohtalonkysymyksiä käsittelevä kirja julkaistiin alun perin vuonna 2012.

Kuuntele ilmaiseksi:
BookBeat - 45 päivää ilmaiseksi
Nextory - 35 päivää ilmaiseksi
Storytel - 40 päivää ilmaiseksi

Tarina

”Enkelten verta” -kirjassa on käsillä 2010-luvun jälkipuolisko. Yhdysvaltoja on koetellut ennenäkemättömän laaja mehiläisten joukkokatoaminen. Tarinan keskiössä on suomalainen mehiläishoitaja Orvo, joka löytää kotisuomessa tyhjän pesän tarhassaan. Tästä alkaa hillitön pohdinta siitä, onko Euroopan ja koko ihmiskunnan lähtölaskenta alkanut. Orvolla on elämässään kaksi keskipistettä: mehiläispesät ja hänen poikansa Eero. Eeron salainen elämä internetissä sekä mehiläisten katoaminen punoutuvat yhteen kirjan juonessa erittäin mielenkiintoisella ja odottamattomalla tavalla.

”Enkelten verta” on mielenkiintoinen, mutta hurja kuvaelma mahdollisesta lähitulevaisuudesta. Tapahtumaketju voisi tavallaan olla totta, sillä mehiläisten katoamisiin on alueittain kiinnitetty huomiota. Kirja on myös kannanotto aikamme eettisiin kysymyksiin siitä, miten suhtaudumme luontoon ja eläimiin. Samalla tarina on henkilökohtainen; siinä sukelletaan kuoleman ja kuolemattomuuden myyttien äärelle sekä ihmisen joskus niin surulliseenkin sokeuteen, kun olemme isojen kysymysten ja valintojen äärellä.

Teoksen vastaanotto

Kirjassa Johanna Sinisalo on todella kovassa iskussa. Kuolema ja sen pelon peittäminen kulkiessamme kohti mahdollista ihmiskunnan tuhoa ravisuttaa kuulijaansa. Pahimmillaan kiellämme koko asian, suljemme siltä silmämme. Dystopiamaisesta luonteesta huolimatta Sinisalon kirja saa ylistystä arvosteluissa koskettavalla teemallaan ihmisyyden syvimmistä kysymyksistä. Äänikirja on lisäksi uskottava, sillä kirjaa kirjoittaessaan Sinisalo on tutustunut tarkkaan esimerkiksi mehiläisten kasvattamiseen. Tämä on omiaan tekemään tarinasta todentuntuisen kuvauksen siitä, mitä meille voisi tapahtua.

Sinisalo ei ole ennenkään kaihtanut kuoleman ja ihmisyyden teemojen käsittelyä. Lisäksi hän on aivan erityisen suosittu juuri scifi-kirjallisuuden harrastajien parissa. Sinisalo tunnetaan laajemminkin, ja hänen teoksensa on otettu loistavasti vastaan esimerkiksi Euroopassa. ”Enkelten verta” -kirjalla on niin ikään lukijoita ranskan ja englannin kielellä. Äänikirja saa kiitosta juuri vahvasta informatiivisesta pohjasta, ja lukija oppii teoksen kautta samalla paljon maailmasta ja sen menosta.

Kuuntelee ”Enkelten verta” ilmaiseksi

Suomalaiset ovat innostuneet kovasti äänikirjapalveluiden käyttämisestä niiden helppouden ansiosta. Sovelluksissa onkin tarjolla paljon suomalaiseen makuun sopivaa kuultavaa. Kotimaisella tuotannolla menee näissä palveluissa erityisen hyvin, ja valikoimasta löytyy usein myös ”Enkelten verta” -teos. Varsinkin, jos äänikirjapalvelut ja sovellukset eivät ole entuudestaan tuttuja, kannattaa hyödyntää palveluiden ilmaisia kokeilujaksoja. Tämäkin suosittu kirja päästään siis kuuntelemaan täysin veloituksetta lukuisissa suomalaisissa, laadukkaissa äänikirjapalveluissa.