Elä rohkeasti
Kuuntele ilmaiseksi:
Nextory
30 päivää ilmaiseksi
Storytel
30 päivää ilmaiseksi
BookBeat
30 päivää ilmaiseksi

Elä rohkeasti

"Elä rohkeasti" on elokuussa 2018 julkaistu teos, jonka on kirjoittanut brittiläinen kirjailija Jojo Moyes. Kirja on päätösosa kolmiosaiselle kirjasarjalle, jonka ensimmäisinä teoksina nähtiin "Kerro minulle jotain hyvää" sekä "Jos olisit tässä". Päähenkilönä seikkailee jo aiemmista osista tuttu Louisa "Lou" Clark, joka muuttaa englantilaisesta pikkukaupungista New Yorkiin rakentaakseen itselleen uuden elämän.

Kuuntele ilmaiseksi:
Nextory - 30 päivää ilmaiseksi
Storytel - 30 päivää ilmaiseksi
BookBeat - 30 päivää ilmaiseksi

Tarina

Jojo Moyes:n ”Elä rohkeasti” -teoksessa Louisa Clark päättää levittää siipensä ja muuttaa New Yorkiin uuden elämän ja työn perässä. New York on hurmaava paikka, mutta se kiskaisee Louisan nopeasti ulos mukavuusalueeltaan. Hän saa työn rikkaiden talossa ja oppii nopeasti, että ylellinen asumus on täynnä synkkiä salaisuuksia ja suuria persoonia.

Louisa Clark tasapainottelee uuden ja vanhan elämänsä välillä ja päätyy lopulta pohtimaan, kummalle puolelle Atlanttia hän todellisuudessa kuuluu. Nuoren naisen kasvutarina käynnistyy, kun Lou alkaa selvittämään ennen kaikkea itselleen, kuka todellisuudessa on nainen nimeltään Louisa Clark ja mitä hän elämältään haluaa. Teos on optimistinen, tunteita herättävä ja se soljuu mukavasti eteenpäin.

Miten kirja on otettu vastaan?

”Elä rohkeasti” -teos sai lämpimän vastaanoton lukijoilta. Louisa Clark on nuori, työuransa kynnyksellä oleva nainen, jonka itsensä etsimiseen voi moni lukija samaistua. Kuvailut New Yorkista herättävät lukijoissa halua matkustaa paikan päälle teoksesta tuttuihin maisemiin, ja Clarkin kasvutarinaa pidetään jopa jollain tapaa herttaisena. Kertomus on tunteita herättävä ja saa lukijansa sekä itkemään että nauramaan.

Vaikka Jojo Moyesin teokset ovat kevyttä luettavaa, ei niitä voi lukijoiden mielestä luokitella ”hömpäksi". Päinvastoin, etenkin ”Elä rohkeasti” -kirjan päättämä trilogia on omiaan sateisille syysilloille, kun ulkona satelee milloin mitäkin ja ainoa intressi on maata lämpimän viltin alla. Monet lukijat suosittelevat kirjaa tai koko sarjaa myös lahjaksi ystäville, sukulaisille tai esimerkiksi omalle äidille.

Kuuntele ”Elä rohkeasti” -kirjaa ilmaiseksi 40 päivän ajan

”Elä rohkeasti” on saatavilla niin kirjana, e-kirjana, pokkarina kuin äänikirjanakin. Etenkin kiireisille lukijoille äänikirjan kuunteleminen voi olla hyvä vaihtoehto, sillä silloin kirjan jännittäviin tapahtumiin voi uppoutua jopa työmatkan aikana. Sovelluskaupoista löytyy useita äänikirja-sovelluksia mobiililaitteille, joiden avulla kirjoja voi kuunnella. Yleensä uudet käyttäjät saavat kokeilla sovellusta ensin ilmaiseksi, mikä on hyvä tapa tutustua äänikirjojen maailmaan.