Einari
Kuuntele ilmaiseksi:
Nextory
30 päivää ilmaiseksi
Storytel
30 päivää ilmaiseksi
BookBeat
30 päivää ilmaiseksi

Einari

Nilsiäläinen Antti Heikkinen on kirjoittanut Einari Vidgren -kirjan ja se on julkaistu lokakuussa 2020. Metsäkoneyhtiö Ponsse Oyj:n perustajan elämänkerta on kirjoitettu lupsakkaan savolaiseen tyyliin ja sitä on ostettu enemmän kuin tunnettujen poliitikkojen teoksia.

Antti Heikkinen on kertojana loistava. Hän on kirjaa varten haastatellut lukuisia Einari Vidgrenin tunteneita ihmisiä. Haastattelut hän on muokannut kertomuksiksi ja tekstit ovat rentoa ja miellyttävää luettavaa. Kirjaa hän valmisteli kolme vuotta ja siitä on otettu jo viisi painosta. Tämä on merkittävää, kun kyseessä on elämänkerta.

Kuuntele ilmaiseksi:
BookBeat - 45 päivää ilmaiseksi
Nextory - 35 päivää ilmaiseksi
Storytel - 40 päivää ilmaiseksi

Tarina

Nuori Einari Vidgren otti jo 14-vuotiaana ensituntua metsätöihin ja kirja kertoo hänen tarinansa. Lukija kuulee hänen sukunsa juurista, köyhästä lapsuudesta, nuoruudesta, jolloin päivät täyttyivät työllä, ylä- ja alamäistä yrittäjänä, onnen hetkistä ja suruista omassa yksityiselämässä aina Einarin yhtäkkiseen kuolemaan vain 67-vuotiaana.

Tarina on tyypillistä elämänkertatekstiä ja moni on saattanut lukea jo osan tarinoista lehtijutuista. Tarinat ovat nostalgisia. Einari Vidgren oli värikäs persoona ja Antti Heikkinen kertoo hänen tarinansa upeasti ja se on lukijalle miellyttävää ja mielekästä kuunneltavaa. Kirja kertoo Vidgrenin amerikkalaisen unelman suomalaisittain.

Kritiikki

Jo pienenä poikana metsähommissa aloittanut Einari Vidgren oli teknisesti lahjakas ja mietti aina uusia, helppoja tapoja helpottaa työtä. Hän ei ollut tyytyväinen saatavilla olleisiin metsätraktoreihin ja vuokrasi pajan, jossa alkoi kehittämään metsäkonetta. Ensimmäinen kone valmistui 1969 ja moni sitä ihmetteli. Nimeksi koneelle tuli Ponsse.

Kirja on saanut hyvän vastaanoton ja sitä myydään enemmän kuin esimerkiksi taiteijoiden elämänkertoja. Kirja oli myös ehdolla Savonia-palkinnon saajaksi joulukuussa 2020. Kiitosta on Antti Heikkinen varsinkin saanut savolaisen kansanluonteen esille tuomisesta sekä savon kielen käytöstä. Äänikirjan kuuntelijalle tämä on tietenkin miellyttävämpää kuin kirjan lukeminen.

Kuuntele Einari äänikirjaa ilmaiseksi

Einari Vidgrenin elämästä kertova äänikirja on saatavilla monissa eri äänikirjasovelluksissa. Monet näistä sovelluksista haluavat tarjota uusille kuuntelijoille kirjan ilmaiseksi kuunneltavaksi. Jos siis etsit uutta elämänkertaa, jonka seuraavaksi haluaisit kuulla, niin tässä on sinulle hyvä mahdollisuus ottaa kuunteluun ilmaiseksi mielenkiintoinen kirja, jonka parissa varmasti viihdyt.